Știri 25 septembrie 2018

Însoțirea a două persoane de același sex nu poate fi considerată familie.
Afirmația aparține Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și a fost făcută în cadrul unei invitații adresate credincioșilor de a participa la Referendumul pentru căsătorie, din zilele de 6 și 7 octombrie.

Sâmbată, Mănăstirea Călugăreni își va serba hramul.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 06:00.
Mănăstirea Călugăreni are hramul Acoperământul Maicii Domnului și este situată în apropierea comunei Pantelimon, județul Constanța.

ANM a emis o avertizare cod galben de răcire accentuată a vremii, însoţită de intensificări ale vântului pentru mai multe judete, printre care și Constanta.
Avertizarea este valabilă până mâine la ora 8:00.
Astfel, în Dobrogea, Oltenia, Moldova, local Muntenia și Transilvania, precum și în zona montană, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h.
De astăzi, codul galben de răcire accentuată se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioadă a anului.

Primăria Municipiului Constanța montează limitatoare de viteză.
Astfel, se urmărește prevenirea accidentelor rutiere care au loc pe trecerile de pietoni situate în apropierea unităților de învățământ.
În timpul lucrărilor, circulația rutieră va fi blocată pe câte un sens de mers, iar conducătorii auto sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie și să nu staționeze autovehiculele în zona în care se efectuează lucrări.

Ministerul Finanţelor Publice a propus recent eliminarea supraaccizei la carburanţi.
Potrivit unui studiu de specialitate, taxele pentru carburanţi din România ajung, în medie, la 52% din preţul total la benzină, respectiv la 48% la motorină.
Țara noastră se află, astfel, în topul 10 al ţărilor cu cel mai ridicat nivel al taxelor.
La nivel european, taxele reprezintă 59% din costul carburanţilor din petrol, comparativ cu 50% media la nivel mondial.

Salariul minim brut va creşte de la 1 ianuarie 2019.
Anunțul a fost făcut de către Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.
Potrivit acesteia, salariul minim brut va fi mărit de la 1.900 la 2.050 de lei, iar deficitul la bugetul de pensii a scăzut de la 13 miliarde de lei, în 2017, la 4 miliarde de lei, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Senatul a adoptat proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.
Potrivit proiectului, societăţile care au obiect de activitate jocurile de noroc au obligaţia să aplice măsuri-standard dacă tranzacţiile depăşesc 2.000 de euro.
Un alt articol nou stabilește măsuri de precauţie pentru plățile de cel puţin 15.000 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept