Știri 24 septembrie 2018

Sâmbată, Mănăstirea Călugăreni își va serba hramul.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 8:00.
Aceasta are hramul Acoperământul Maicii Domnului.
Mănăstirea Călugăreni, este situată în apropierea comunei Pantelimon, județul Constanța.

Turiştii vor scăpa de ambuteiajele din sudul litoralului.
Potrivit reprezentantului Regiei de Drumuri Judeţene, Lucian Lungoci, ei vor avea la dispoziţie o nouă rută, prin localităţile 23 August – Pecineaga – Amzacea – Topraisar – Mereni – Lanurile – Ciocârlia şi apoi pe Autostradă.
Acesta a mai spus că în primăvară vor începe lucrările la segmentul de drum care va permite urmarea acestei rute, astfel încât turiştii să ajungă din sudul litoralului, pe autostradă, în cel mult 40 de minute.

Constănţenii nu vor rămâne fără apă caldă la robinete.
Anunțul a fost făcut de directorul RADET, Liviu Popa.
CET Palas anunţa recent că va opri, din 27 septembrie, apa caldă, din cauza datoriilor pe care le are Regia.
În acest context, mai multe oraşe cu probleme, printre care Constanţa şi Tulcea, au cerut sprijin financiar.
La Constanţa, Primăria a cerut 50 de milioane de lei, pentru RADET, în contul datoriilor către CET Palas.
Liviu Popa a mai spus că în privinţa furnizării căldurii din sistemul centralizat, probele la rece pe instalaţii nu pot fi realizate înainte de mijlocul lunii octombrie.

Prefericitul Părinte Patriarh Daniel îndeamnă poporul să apere, să afirme și să promoveze familia binecuvântată.
Afirmațiile Patriarhului Parinte Daniel vin în contextul în care, pe 6 si 7 octombrie, va avea loc un Referendum prin care cetățenii sunt întrebați dacă în Constituția României trebuie definită căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.
Preafericirea Sa Părinte Daniel, a mai spus că „un popor este binecuvântat de Dumnezeu atunci când are familii care nasc copii și care educă pe copii în credință, în dragoste de Dumnezeu, de țară și dragoste de semeni”.
De asemena, Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a transmis un mesaj privind Referendumul care va avea loc pe 6 si 7 octombrie, în care încurajează pe toți cetățenii, atât din Diaspora cât și din țară, să voteze.
Mitropolitul Serafim al Germaniei, a subliniat ideea că definirea în Constituție a familiei naturale este foarte importantă pentru români „dar mai ales pentru copii, care vor fi feriți să alunece pe căi greșite în ceea ce privește căsătoria și familia”.

Românii care se întorc în țară vor primi finanţare pentru a-şi putea deschide o afacere.
Valoarea va fi de până la 40 de mii de euro și se va realiza printr-un program special dedicat Diasporei.
Aceştia vor beneficia şi de consiliere în domeniul afacerii pe care intenţionează să o dezvolte, iar cele mai multe iniţiative sunt în domeniul IT, service-uri auto şi restaurante.
În prezent 60 de români care trăiesc în Marea Britanie, Spania sau Italia vor primi bani ca să deschidă firme în ţară.

ANM a emis o avertizare cod galben de răcire accentuată a vremii, însoţită de intensificări ale vântului pentru mai multe judete, printre care si Constanta.
Avertizarea este valabilă până miercuri la ora 8:00.
Astfel, în Dobrogea, Oltenia, Moldova, local Muntenia și Transilvania, precum și în zona montană, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h.
Incepând de maine, codul galben de răcire accentuată se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioadă a anului.

Unul din 5 patroni din România este sub nivelul minim de sărăcie.
Așa relevă un studiu al Institutului de Statistică.
Astfel, 21,3% din totalul întreprinzătorilor au declarat că nu-şi permit să mănânce carne o dată la două zile, 23,5% au probleme în a-și procura hrana de orice fel, iar o treime nu-și pot plăti la timp întreținerea, factura la energie și telefonul.

În şase luni se vor creea premisele pentru autorizarea unor noi medicamente pe piaţa românească.
Anunţul a fost făcut de către Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Ea a precizat că în acest an au fost introduse 37 de molecule noi, iar în ceea ce priveşte tratamentul cancerului, terapii de ultimă generaţie sunt disponibile şi în ţara noastră.
În România, se estimează că în fiecare an se înregistrează 50.000 de decese cauzate de o formă de cancer şi 80.000 de persoane sunt diagnosticate cu o maladie oncologică.

Depresia a devenit o problemă de sănătate publică.
Potrivit unui studiu, persoanele cu depresie au un risc crescut de deces din cauza bolilor de inimă, bolilor respiratorii sau a unor boli ale sistemului nervos.
Consecinţele acesteia sunt înrăutăţirea generală a stării de sănătate şi creşterea riscului de sinucidere.
De asemenea, depresia ar putea avea un impact indirect deoarece încurajează comportamentele nesănătoase ca fumatul şi consumul de alcool.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept