Știri 3 septembrie 2018

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța face apel către toate persoanele care au mai donat să revină, iar cei care nu au mai donat, sunt rugați să devină donatori de sânge cât mai curând.
Numărul persoanelor care au donat s-a redus foarte mult în ultima perioadă și este nevoie de 60-70 de donatori zilnic.
Cei care doresc să doneze sânge, sunt așteptati la sediul de pe strada Nicolae Iorga nr. 85, de luni pană vineri, în intervalul orar 07:30-13:00.

RATC mută o stație de autobuz.
Astfel, de luni, 10 septembrie, stația situată pe strada Mircea cel Batrân nr. 88, în dreptul blocului MF3, se va muta pe B-dul Ferdinand în tronsonul cuprins între străzile Ecaterina Varga și Mihail Kogălniceanu – zona Miga.
Stația deservește liniile 2-43, 5-40, 43C și 43M.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc pe 7 octombrie.
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea susține că săptămâna viitoare, urmează să fie dat și votul necesar în Senat.
Camera Deputaţilor a adoptat, în mai anul trecut, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Facebook a blocat accesul administratorilor la paginile Coaliției pentru Familie, fără niciun avertisment.
Mai precis, este vorba despre paginile: Coaliția pentru Familie, Platforma Împreună și Referendum pentru România.
Acțiunea vine pe fondul vocilor din zona coaliției de guvernare care anunță că Referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc pe 7 octombrie.

Returnarea banilor pentru timbrul de mediu începe luna aceasta.
Vineri a fost ultima zi în care proprietarii de mașini care au plătit de-a lungul timpului, în ultimii aproximativ zece ani, timbrul de mediu sau taxa auto, au putut să facă cerere pentru returnarea banilor.
Statul va achita sumele încasate ilegal doar în anumite perioade, în funcție de ce taxă auto trebuie restituită.
Astfel, dacă taxele mai vechi deja se restituie de la începutul anului, timbrul de mediu va începe să fie returnat din această lună.

Mai puţin de o treime din liceeni constănţeni şi tulceni, care au susţinut Bacalaureatul în sesiunea de toamnă, au promovat examenul.
În judeţul Constanţa, gradul de promovare este de 29% iar cea mai mare medie a fost obţinută de un absolvent de la Colegiul Economic Mangalia.
La Tulcea, 23% dintre candidaţi au promovat examenul iar media cea mai mare a fost 8,06.
La nivel național, rata de promovare la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este de 27% şi nu s-a obţinut nicio medie de 10.

Românii vor primi vouchere de vacanță și anul viitor.
Anunțul a fost făcut de către Ministrul Turismului, Bogdan Trif. Valoarea tichetelor este în valoare de 1.450 lei.
Măsura acordării acestora vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajați, astfel, să-și petreacă concediile în țară.
România a înregistrat anul acesta o creștere de 4% în primul semestru a numărului de turiști în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Institutului Național de Statistică.

Majoritatea cetăţenilor europeni nu mai doresc trecerea la ora de vară.
Acesta este rezultatul unui sondaj susţinut de Comisia Europeană pe parcursul lunii iulie şi al primei jumătăţi a lunii august.
Comisia Europeană a precizat, însă, că rezultatele vor trebui analizate şi de un corp de experţi înainte de luarea unei decizii.

Consiliul local din Cernăuți a interzis desfășurarea paradelor homosexuale din oraș.
Oficialii locali au adoptat această măsură ca urmare a unei petiții a cetățenilor, care consideră imorală o astfel de manifestare.
Deputații au făcut, de asemenea, apel la parlament, președinte și guvern pentru a proteja instituția familiei în Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept