Știri 18 august 2018

Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din cartierul constănțean Palazu Mare organizează pentru copii o săptămână de vacanță la biserică.
Proiectul, aflat la cea de a doua ediție, se numește „Vacanța altfel” și va debuta luni.
Acesta se adresează copiilor cu vârste între 6 și 20 de ani.
Ei sunt așteptați zilnic, de la ora 10.00, cu programe de dezvoltare personală, concurs de biciclete și altele.
Scopul proiectului este de a-i face pe copii să se apropie mai mult de biserică, să comunice și să lucreze în comuniune.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura mâine la Eforie Sud.
Doritorii sunt așteptați la biserica Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul din localitate, între orele 8:30-13:30.
Aceștia trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

Mâine este Ziua Mondială pentru asistență umanitară.
Aceasta a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU în decembrie 2008.
Data de 19 august a fost aleasă pentru a aduce un omagiu asistenților umanitari care și-au pierdut viața practicând această meserie.
Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului și Reprezentantul Special al Secretarului General în Irak, Sergio Vieira de Mello, și cei 21 de colegi care au murit, la 19 august 2003, într-un atentat cu bombă asupra Hotelului Canal din Bagdad, dar și cei 102 asistenți umanitari ai ONU, care au murit în timpul cutremurului din Haiti din 2010, reprezintă cea mai mare pierdere la acest nivel din istoria ONU.

Guvernul de la Londra vrea ca în Anglia să nu mai existe oameni fără adăpost.
Acesta a adoptat un pachet de măsuri pe termen lung ce vizează construirea de locuințe, acordarea de tratamente pentru cei cu probleme mintale și pregătirea de personal special. În acest sens, a fost alocată suma de 100 de milioane de lire sterline.
Numărul oamenilor străzii a crescut dramatic în ultimele două decenii, în special în perioada 2010-2015, iar Guvernul britanic vrea să elimine fenomenul până în 2027.
Potrivit estimărilor actuale, aproximativ 236.000 de oameni dorm pe străzi sau în adăposturi temporare în Marea Britanie, pe fondul declinului din ultimele decenii în sectorul construcțiilor de locuințe, care a dus la prețuri exorbitante ale proprietăților.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept