Știri 14 august 2018

Biserica Ortodoxă va prăznui mâine Adormirea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși astăzi, slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Constanţa (zona Dacia), de la ora 17.00, iar de la ora 19.00, slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului I” din zona Tomis Mall.
Tot astăzi, de la ora 22.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Prohodului Maicii Domnului, la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din apropierea localității 23 August, urmată de Sfânta Liturghie.
Mâine, Ierarhul Tomisului va oficia slujba de Te Deum cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Marinei, pe Faleza de la Comandamentul Marinei Militare, de la ora 10.00 și Taina Sfântului Botez pentru 5 copii instituționalizați, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna, de la ora 11.00.
Joi, Biserica Ortodoxă Română îi va cinsti pe Sfinții Martiri Brâncoveni.
Astfel, IPS Teodosie va răspunde invitației Înalt Prea Sfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și va participa la Sf. Liturghie oficiată la Mănăstirea Hurezi din jud. Vâlcea, cu prilejul hramului.
Tot joi, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor și punerea pietrei de temelie a bisericii „Sfânta Filofteia” din Constanța, de la orele 19.

Icoana Maicii Domnului ”Trei Bucurii” va sosi mâine la biserica Sf. Ioan Rusul din Ovidiu.
Aceasta va fi adusă de la biserica Sf. Haralambie din Constanța, de la orele 19.
Icoana va rămâne spre închinare la biserica din Ovidiu, până pe 22 august, perioadă în care va fi oficiată zilnic Sf. Liturghie, iar seara Taina Sf. Maslu.

Ziua Marinei este marcată în premieră în şapte oraşe din România.
La evenimentele organizate la Constanţa, Galaţi, Mangalia, Tulcea, Brăila, Bucureşti şi Cernavodă participă mii de marinari militari, zeci de nave şi aparate militare de zbor.
Evenimentele au început pe 5 august şi vor culmina mâine, cu spectacolul naval de la Constanţa.

Circulația în zona centrală a orașului Constanța este restricționată în această perioadă.
Astfel, de astăzi, de la ora 14.00, se interzice parcarea autovehiculelor pe strada Remus Opreanu de la Comandamentul Flotei până la Direcția Agricolă și se interzice oprirea autovehiculelor pe tronsonul cuprins între bulevardul Regina Elisabeta și Comandamentul Flotei.
Mâine, circulația autovehiculelor va fi închisă de la ora 7.00, astfel: Poarta 3, Poarta 1, intersecția bulevardului Termele Romane cu strada Traian, str. Negru Vodă, str. Ecaterina Varga și str. Mircea cel Bătrân.
Traficul rutier va fi restricționat în zona peninsulară, tot de la ora 7.00, pe traseul Poarta 2 – strada Termele Romane – Poarta 1 – bulevardul Regina Elisabeta – strada Remus Opreanu – Portul turistic Tomis.
Accesul riveranilor se va realiza prin prezentarea unui act de identitate care dovedește că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona în care au fost impuse restricții de circulație.

Departamentul Social din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului organizează o tabără socială pentru copiii nevoiași.
Este vorba despre cei aflați în Centrul de plasament Micul Rotterdam și Complexul de Servicii Comunitare Orizont.
Tabăra se va desfășura în perioada 17-22 august, în localitatea Dorna Arini din jud. Suceava.
Acțiunea este organizată cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și parohiile Sf. Haralambie, Sf. Mina, Sfinții Arh. Mihail și Gavriil din Topraisar și LukOil.
Coordonatorul proiectului este Adina Sofron, referent în cadrul Departamentului Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului.

Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din cartierul constănțean Palazu Mare organizează pentru copii o săptămână de vacanță la biserică.
Proiectul, aflat la cea de a doua ediție, se numește „Vacanța altfel” și va debuta luni.
Acesta se adresează copiilor cu vârste între 6 și 20 de ani.
Ei sunt așteptați zilnic, de la ora 10.00, cu programe de dezvoltare personală, concurs de biciclete și altele.
Scopul proiectului este de a-i face pe copii să se apropie mai mult de biserică, să comunice și să lucreze în comuniune.

Autorităţile promit că la începutul anului şcolar elevii vor avea toate manualele pe bănci.
Anul acesta, Editura Didactică şi Pedagogică va fi cea care va asigura tipărirea manualelor, în baza unui contract încheiat cu Ministerul Educaţiei.
Purtătorul de cuvânt al ministrului educaţiei, Cătălina Toma a adăugat că în acest an şcolar costul unui manual va fi mai scăzut faţă de anii anteriori.

Tinerii vor putea face stagii de practică plătite de firme.
Organizaţiile-gazde sunt obligate să îi plătească pe participanţi cu cel puţin jumătate din valoarea salariului de bază minim brut pe economie pentru munca prestată.
Activitatea în cadrul programelor de internship este de cel mult şase ore pe zi, în regim de maxim 30 de ore pe săptămână.
Perioada lucrată se va considera vechime în muncă.
Prevederile sunt cuprinse într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial, iar legea va intra în vigoare, sâmbătă.

O treime din podurile feroviare din țara noastră au durata de proiectare expirată și au nevoie de reparații capitale.
Trenurile pierd, zilnic, timp prețios din cauza stării proaste a podurilor vechi de peste 50 de ani.
Reprezentanții CFR au precizat că peste 100 de poduri și podețe intra în reparații.
În prezent, sunt aproximativ 450 de restricții de viteză din cauza problemelor de infrastructură.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept