Știri 8 august 2018

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
O echipă medicală de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța se va afla, duminică, între orele 8.30-13.30, la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena pentru a recolta sânge celor ce vor să doneze.
Aceștia trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

Primăria Constanța va ridica mașinile abandonate pe străzile municipiului.
În perioada următoare vor fi ridicate, inventariate și depozitate un număr de 17 autovehicule.
Potrivit primarului Decebal Făgădău, acestea au fost identificate ca fiind abandonate sau fără stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Catedrala Mântuirii Neamului va primi încă 115 milioane de lei prin rectificarea bugetară.
Astfel, din anul 2011 de când a început construcția și până acum, s-au alocat de la bugetul de stat 150 de milioane de lei.
O altă sursă de bani o reprezintă donațiile credincioșilor, din țară și din străinătate.

Mănăstirea Sfânta Tecla din Siria a fost redeschisă.
Aceasta este situată în orașul Maaloula și a fost închisă în anul 2013, când membrii ISIS au ocupat orașul și au răpit 12 monahii din obștea mănăstirii.
Un an mai târziu, acestea au fost eliberate.
Lucrările de reconstrucție la așezământul monahal ortodox fi încheiate în două săptămâni.
Mănăstirea Sfânta Tecla din Maaloula, singura zonă din lume în care se mai vorbește încă limba aramaică, se află la 65 de kilometri de Damasc și la o altitudine de 1.600 de metri. Ansamblul monastic datează din secolul patru și este inclus pe lista patrimoniului UNESCO.

Ministerul Afacerilor Externe face un avertisment pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Germania şi în Croaţia.
În aceste ţări sunt în vigoare coduri meteo de caniculă, iar pe teritoriul statului croat circulaţia rutieră este aglomerată.
Potrivit MAE, în Germania, până mâine, vor fi temperaturi de până la 40 de grade Celsius, izolat fiind posibile ploi puternice şi furtuni.
O altă informare vizează Italia, confruntată cu probleme de trafic pe autostrăzi, după accidentul şi explozia de luni, din apropiere de Bologna, în care două persoane au murit şi 70 au fost rănite.

Programul Tezaur va începe de anul viitor.
Prin acest program, vor fi emise titluri de stat pentru populaţie cu o valoare de un leu.
Potrivit Ministerului Finanţelor, veniturile obţinute din deţinerea titlurilor emise de statul român vor fi neimpozabile.
Ministerul de Finanţe precizează că, prin Programul Tezaur, oferă un nou instrument de economisire dedicat populaţiei, având ca obiectiv principal diversificarea bazei investiţionale aferente pieţei titlurilor de stat.

Aproximativ 400 de pompieri și paramedici se află la datorie, în această vară, pe litoral.
Au fost amplasate nouă puncte de stingere a incendiilor în staţiunile Mamaia, Techirghiol, Costineşti şi Vama Veche dar şi în localităţile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Valea Dacilor şi Ovidiu.
De asemenea, sunt şapte puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanţe, şenilate şi motociclete SMURD, în staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn şi Vama Veche.

România a înregistrat anul trecut cel mai mic preţ la gazele naturale destinate consumatorilor casnici, din Europa.
Așa arată datele Eurostat.
Preţurile variază în Uniune în funcţie de condiţiile de furnizare şi cerere, inclusiv situaţia geopolitică, costurile cu reţeaua şi condiţiile meteo.
Cel mai scăzut preţ per kilowat oră al gazelor naturale destinate consumatorilor casnici se înregistra anul trecut în România (trei cenţi), iar cel mai ridicat în Suedia (12 cenţi), în timp ce în majoritatea celor 21 de state membre, preţul era sub 8 cenţi per kilowat oră.

Ministrul Agriculturii ia măsuri drastice împotriva pestei porcine.
Petre Daea a anunțat că de săptămâna aceasta începe sacrificarea mistreților din zona Dobrogei, dar și incendierea câmpurilor de porumb din zonele infectate.
Ministrul a precizat că proprietarii câmpurilor vor fi despăgubiți.

Încălzirea globală va avea urmări dezastruoase pentru rasa umană.
Vremea din Europa și America de Nord din aceste zile a constat în valuri de caniculă, furtuni violente și incendii de vegetație.
Oamenii de știință avertizează că, doar peste câteva decenii, ar putea avea loc o schimbare rapidă a climatului și Pământul s-ar putea transforma într-o “seră”.
În prezent, temperatura medie globală este cu un grad Celsius mai mare în comparaţie cu media perioadei de dinaintea industrializării și creşte ireversibil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept