Știri 3 august 2018

Biserica Ortodoxă o va cinsti marți pe Sf. Cuv. Teodora de la Sihla.
Astfel, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși duminică, Sfânta Liturghie la mănăstirea Crucea, cu prilejul hramului de vară, de la ora 7.45.
Luni, Biserica Ortodoxă va prăznui Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos.
Cu acest prilej, Ierarhul nostru va oficia de la ora 8.45, Sfânta Liturghie la Biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie care-și va sărbători hramul de vară.
Apoi, de la orele 17, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Haralambie din zona Boema.
Credincioșii se vor putea închina Icoanei Maicii Domnului Trei Bucurii, adusă din Ucraina și care va rămâne la această biserică până pe 15 august.

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță în a doua parte a lunii august.
Guvernul a stabilit că zilele de 16 şi 17 august vor fi zile nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că decizia a fost luată în condițiile în care ziua de miercuri, 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului – este zi liberă.

Locuitorii din Topraisar sunt așteptați să doneze sânge.
O echipă medicală de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța se va afla duminică, între orele 8-14, la parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Topraisar pentru a recolta sânge celor ce vor să doneze.
Aceștia trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care interzice actele de hărţuire în public şi în privat.
Potrivit noului act normativ, este interzis orice comportament de hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat.
Legea prevede că aceste acte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei până la 10.000 de lei.

Declaraţia unică va fi plătită exclusiv online de la 1 ianuarie 2019.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri că peste 730 de mii de contribuabili au depus documentul până la finalul lunii trecute, din care mai mult de 250 de mii online.
Ea a mai spus că cei care își vor plăti obligațiile integral până în 15 martie 2019, inclusiv, vor primi o reducere de 5% din suma totală datorată bugetului de stat.

Peste 500 de mii de elevi vor avea anul acesta, manuale şcolare noi.
Ministrul Valentin Popa a precizat că manualele digitale sunt deja încărcate pe site-ul ministerului.
El a mai declarat că în România este o criză de scriitori de manuale, iar din toamnă, ministerul va organiza un grup de lucru cu ajutorul căruia vor fi instruite cât mai multe cadre didactice pentru a putea elabora manuale şcolare.

Cartofii vor fi cu 50% mai scumpi, la toamnă.
Cultivatorii spun că producţia din acest an va fi mai mică decât cea de anul trecut din cauza fenomenelor meteo nefavorabile.
În opinia acestora, pierderile vor fi nu doar cantitative, ci şi calitative, și nu se știe dacă recolta din acest an va rezista la depozitare.

Sarea are cele mai nocive efecte asupra inimii şi a vaselor de sânge.
Potrivit experţilor, pentru a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, aportul zilnic de sare nu trebuie să depășească cinci grame.
Astfel, este posibilă reducerea cu circa 30% a riscului de deces cauzat de boli coronariene – susţin experţii medicali.
În medie, o persoană consumă aproximativ 12 grame de sare pe zi.
Un pericol deosebit în această privință sunt chipsurile, biscuiții și gustările pentru bere, care, de obicei, conțin o cantitate excesivă de sare.

Experții au publicat o listă cu alimentele care hrănesc cancerul.
Este vorba în special despre cele procesate, care conțin numeroși aditivi alimentari: mezeluri, muştar, maioneză, brânzeturi topite, margarină sau afumături.
De asemenea, specialiștii au descoperit legătura directă dintre unele substanţe conţinute de carnea roşie şi cancerul de colon, mai ales dacă aceasta este prăjită bine.
Totodată, alcoolul în exces, poate duce la cancer de sân, dar și la afecțiuni hepatice, cum ar fi ciroza.
Specialiștii recomandă activitate fizică pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi, menținerea unei greutăți normale și limitarea consumului de sucuri carbogazoase și produse cu foarte mult zahăr și grăsimi.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis avertizări de călătorie pentru românii care pleacă în concediu în Spania, Portugalia, Grecia sau Croația.
În aceste țări, meteorologii au emis atenționări cod roşu şi cod portocaliu de caniculă, în timp ce în unele regiuni din Grecia există un risc ridicat de incendii.
Temperaturile sunt în creştere în Spania şi Portugalia, susţinute de un curent de aer cald venit din Africa și pot ajunge până la 40 de grade Celsius.
De asemenea, Italia a emis cod roşu pentru partea de centru şi nord, care include oraşele turistice Roma, Florenţa şi Veneţia.
Meteorologii avertizează că recordul pentru cea mai ridicată temperatură din istoria Europei ar putea fi depăşit în următoarele zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept