Știri 27 iulie 2018

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Originar din Nicomidia, a primit la naştere numele de „Pantoleon”, adică „cel întru toate puternic, ca un leu”.
A deprins secretele medicinei alături de un doctor din cetate, iar prin mijlocirea preotului Ermolae, a deprins învăţătura de credinţă.
Este botezat de Ermolae şi i se pune numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”.
Acest nume este pe deplin ilustrat de viaţa sa, deoarece se va dedica bolnavilor pe care îi tămăduieşte cu iscusinţa medicului, dar şi cu puterea credinţei.
S-a mutat la Domnul în jurul anului 305, în timpul persecuţiilor lui Diocleţian, a fost supus la chinuri grele şi n cele din urmă decapitat.
Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon este unul dintre cei mai populari sfinţi din calendarul creştin.
El este invocat deseori de către cei în suferinţe, ca unul care aduce grabnică vindecare.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura ,mâine, de la ora 9:00, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, de pe strada Nicolae Iorga, nr 85, în colaborare cu Biserica Sfântul Mucenic Haralambie din zona Tomis Nord.
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase care doresc să doneze sânge.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța face apel către toate persoanele care au mai donat să revină, iar cei care nu au mai donat, sunt rugați să devină donatori de sânge cât mai curând.
Numărul persoanelor care au donat s-a redus cu peste 50% în ultima perioadă și este nevoie de 60-80 de donatori zilnic.
Cei care doresc să doneze sânge, sunt așteptati la sediul de pe strada Nicolae Iorga nr 85, mâine, în intervalul orar 09:00-13:00.

ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate pentru mai multe județe printre care și Constanța.
Atenționarea este valabilă până mâine la ora 21:00.
Astfel, local în Dobrogea și Muntenia, în Moldova, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zonele de munte vor fi intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

RAJA SA anunță că a prelungit Comandamentul pentru Situații de Urgență.
Astfel, datorită avertizărilor meteorologice de instabilitate din ultimele zile, acesta va rămâne activ până luni, la ora 08:00.
Consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pot sesiza toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924.

Tinerii din centrele de plasament și din mediile defavorizate vor putea fi angajați în instituțiile statului, pentru a se putea integra mai ușor pe piața muncii.
Astfel, aceștia își vor putea găsi un loc de muncă în prefecturi, primării și direcții subordonate ale acestora pe o perioadă de 2 ani.
Cei care vor angaja alte tipuri de candidați pe locurile tinerilor dezavantajați vor putea fi amendați cu până la 1.000 de lei.

Statul vrea să reintroducă în legislație lista medicamentelor esențiale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Motivul este acela ca țara noastră să nu se mai confrunte cu noi crize de medicamente, precum cele de imunoglobulină sau citostatice.
Bolnavii se confruntă cu lipsa unor medicamente cum ar fi: Cisplatin, Asparaginază sau calciu folinat.
Lista ar urma să fie reintrodusă în legislaţie pe 1 septembrie.

Amnistia fiscală pentru acest an nu vizează persoanele fizice ci doar companiile de stat cu datorii istorice.
Anunțul a fost făcut de către Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici.
Acesta a spus că pentru a da o şansă companiilor de stat pentru a fi parte reală la economie s-a pus în discuţie o ştergere a creanțelor istorice, iar datornicii la stat să le achite, pentru că altfel vor plătii penaliţăţi.

Ziua Imnului naţional al României va fi sărbătorită, duminică, la Constanţa, în Piața Ovidiu, în cadrul unui ceremonial militar şi religios.
Autorităţile locale au anunţat măsuri de blocare pe mai multe artere de acces spre locul de desfășurare, astăzi, de la ora 15.00, până duminică, la încheierea evenimentului.
Astfel, strada Marc Aureliu va fi închisă la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir, străzile: Vasile Canarache, Mircea cel Bătrân, Tomis și strada Traian, vor fi blocate la intersecția cu str. Sulmona, strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 va fi blocată la intersecția cu strada Crângului, iar strada Arhiepiscopei va fi închisă complet.
De asemenea, pe perioada desfășurării evenimentului, strada Marc Aureliu va avea dublu sens de mers.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept