Știri 24 iulie 2018

Biserica Ortodoxă va cinsti vineri pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Cu acest prilej, joi , de la ora 17:00, Înalt Prea Sfințitul Teodosie va oficia Slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală ’’Sfinții Apostoli Petru și Pavel’’ din Constanța, urmată de procesiunea religioasă cu moaştele Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion, cu plecare de la Catedrală.
Traseul va cuprinde strada Termele Romane, strada Traian, str. Mircea cel Bătrân- cu popas de rugăciune la Biserica Greacă, bulevardul Mamaia, Spitalul Militar- cu popas de rugăciune, str. Nicolae Iorga, bd. Tomis – Capela Militară, strada Traian, strada Termele Romane, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Vineri, de la ora 06:15, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu și Slujba de Sfințire a Apei, urmată de Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală, de la ora 8:30.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea de donare se va desfășura ,sâmbătă, de la ora 9:00, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, de pe strada Nicolae Iorga, nr 85, în colaborare cu Biserica Sfântul Mucenic Haralambie din zona Tomis Nord.
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase care doresc să doneze sânge.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța face apel către toate persoanele care au mai donat să revină, iar cei care nu au mai donat, sunt rugați să devină donatori de sânge cât mai curând.
Numărul persoanelor care au donat s-a redus cu peste 50% în ultima perioadă și este nevoie de 60-80 de donatori zilnic.
Cei care doresc să doneze sânge, sunt așteptati la sediul de pe strada Nicolae Iorga nr 85, de luni pănă vineri, între orele 7:30-13:00.

ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate pentru mai multe județe printre care și Constanța.
Atenționarea este valabilă până la ora 23:00.
Astfel, vor fi intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Astăzi este Ziua Poliţiei de Frontieră Române.
Aceasta a luat fiinţă la 1 iulie 1999, prin unificarea fostului Comandament Naţional al Grănicerilor cu Direcţia Poliţiei de Frontieră.
Până în anul 1998, la această dată s-a sărbătorit „Ziua grănicerilor”, care marca constituirea primului corp unificat al grănicerilor din România.
Data de 24 iulie a fost desemnată ca „Ziua Poliţiei de Frontieră Române” prin ordonanță de urgență, în anul 2001.

Termenul de 48 de ore în care se pot achita amenzile reduse la jumătate a fost majorat la 15 zile.
Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Astfel, persoana care săvarșește o contravenție poate achita în termen de cel mult două săptămâni de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.
Actul normativ intră în vigoare în termen de 30 zile de la data publicării acestuia în Monitorul Oficial al României.

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate.
Potrivit Directorului general al Registrului Auto Român, George Dincă, mașinile care vor veni din afara Uniunii Europene și au volan pe dreapta, nu vor primi omologare.
Noile modificări vor intra în vigoare într-o lună si jumate.

Elevii care vor fi scutiţi de la orele de educaţie fizică şi sport vor practica şahul.
Conform unei hotărâri venite din partea ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic, iar un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost pregătiţi în acest sens.
Prin intermediul programului intitulat “Educaţie prin şah”, 500 de şcoli din întreaga ţară au primit 5.000 de seturi de şah şi manuale.

Firmele care nu recompensează legal munca suplimentară a angajatilor, vor fi sancționate.
Astfel, patronii care își țin angajații la lucru peste program mai mult decât permite legea și fără recompense adecvate, riscă amenzi.
Parlamentarii vor să modifice Codul Muncii, iar angajatorii să fie amendați în funcție de numărul de salariați cărora le încalcă drepturile.
Amenda poate ajunge până la 3 mii de lei pentru fiecare anagajat.

Parmezanul ar putea avea pe etichetă imagini asemănătoare cu cele de pe pachetele de ţigări.
Organizația Mondială a Sănătății va propune în luna septembrie o hotarare care ar putea include taxe mai mari pe alimentele acuzate că ar favoriza boli netransmisibile, dar care pot pune în pericol sanatatea, cum ar fi: diabetul zaharat, cancerul sau atacul de cord.
Potrivit acestora, parmezanul este respins din cauza faptului că ar conţine mai multă sare decât cantitatea recomandată.
De asemenea ar putea fi incluse taxe mai mari si la unele produse agro-alimentare din Italia, cum ar fi: șunca de Parma, uleiul de măsline extra virgin, pastele făinoase și pizza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept