Știri 20 iulie 2018

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi pe Sfântul și Slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul.
Originar din cetatea Tesva, fiu al unui preot evreu, Sfântul Ilie este cunoscut în special datorită unei minuni legate de lipsa ploii.
La Horeb, Dumnezeu i se descoperă lui Ilie „într-o adiere de vânt lin”, precedată de manifestări ale puterii dumnezeieşti: vârtej nimicitor, cutremur şi foc.
Înainte de sfârşitul misiunii sale profetice, Sfântul Ilie l-a lăsat urmaş pe Elisei, apoi Ilie s-a înălţat la cer într-un „car cu cai de foc”.
În Noul Testament, Sfântul Ilie este prezent la Schimbarea la Faţă a Mântuitorului, pe muntele Tabor.
Sfântul Ilie va veni la sfârşitul veacurilor, va propovădui credinţa şi va fi ucis de către Antihrist, alături de Dreptul Enoh, un alt drept al Vechiului Testament care nu a cunoscut moartea, asemenea Sfântului Ilie.
Sf. Mare Prooroc Ilie este considerat ocrotitorul recoltelor şi a rămas în istoria Bisericii Ortodoxe ca un exemplu de credinţă şi curaj demn de urmat.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației Prea Sfințitului Andrei , Episcopul Covasnei și Harghitei, și va face parte din soborul care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sf. Ilie” din Toplița, jud. Harghita.

Biserica Ortodoxă o cinstește duminică pe Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena.
Cu această ocazie, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfințirea Mică a Apei și Sfânta Liturghie, mâine, de la ora 8:00, la Mănăstirea ’’ Sfânta Maria Magdalena’’ din apropierea localității Cobadin.
Duminică, Ierarhul nostru va răspunde invitației Preasfințitului Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleromanului și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlaşca, jud. Teleorman, asezământ ce își va sărbători ocrotitoarea.

Astăzi este Ziua Aviaţiei Române.
Această zi este marcată, în fiecare an, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul Forţelor Aeriene şi al aviaţiei din ţara noastră.
Misiunea Forţelor Aeriene constă în apărarea spaţiului aerian naţional, sprijinul autorităţilor locale pentru înlăturarea urmărilor calamităţilor naturale şi intervenţia în situaţii de urgenţă civilă, asigurând transportul de materiale, medicamente şi alimente, precum şi evacuarea răniţilor şi bolnavilor din zonele afectate.
Forțele Aeriene Române au desfășurat activităţi comune, exerciţii multinaţionale şi misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Balcanii de Vest și Afganistan.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Municipiului Mangalia organizează, mâine, o acţiune de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura între orele 08:30- 13:30, la Clubul Nautic Callatis din localitatea Mangalia.
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura la Biserica ’’Sfântul Vasile cel mare’’ din zona Inel II, duminică, în intervalul orar 8:30-14:30.
O echipă medicală a Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța va fi prezentă pentru a recolta sânge.
Cei care vor să doneze trebuie să aibă la ei actul de identitate.

Valabilitatea cărţilor de identitate provizorii va fi extinsă de la unul la doi ani.
Proiectul de lege prevede că actele de identitate a persoanelor fără adăpost se vor putea elibera şi la cererea serviciilor publice de asistenţă socială.
Iniţiativa vine în sprijinul persoanelor care nu au un adăpost stabil, care nu posedă un act de identitate, şi care, nu pot beneficia de toate drepturile de asistenţă socială sau medicală şi nu se pot angaja.
Legea a fost depusă la Senat și va fi transmisă Camerei Deputaților, care este for decizional.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care cei care refuză un loc de muncă nu mai primesc ajutorul social.
Conform noilor prevederi, pentru sumele acordate ca ajutor social, una sau mai multe persoane majore apte de muncă, au obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii.
De asemenea, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept