Știri 19 iulie 2018

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul și slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Slujba Vecerniei și a Litiei, astăzi, de la ora 18:30, la biserica „Sfântul Ilie” din Constanța, zona CET.
Mâine, Ierarhul nostru va răspunde invitației Prea Sfințitului Andrei , Episcopul Covasnei și Harghitei, și va face parte din soborul care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sf. Ilie” din Toplița, jud. Harghita.
Biserica Ortodoxă o cinstește duminică pe Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena.
Cu această ocazie, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfințirea Mică a Apei și Sfânta Liturghie, sâmbătă, de la ora 8:00, la Mănăstirea ’’ Sfânta Maria Magdalena’’ din apropierea localității Cobadin.
Duminică, Ierarhul nostru va răspunde invitației Preasfințitului Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleromanului și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlaşca, jud. Teleorman, asezământ ce își va sărbători ocrotitoarea.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura la Biserica ’’Sfântul Vasile cel mare’’ din zona Inel II, duminică, în intervalul orar 8:30-14:30.
O echipă medicală a Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța va fi prezentă pentru a recolta sânge.
Cei care vor să doneze trebuie să aibă la ei actul de identitate.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Municipiului Mangalia organizează, sâmbătă, o acţiune de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura între orele 08:30- 13:30, la Clubul Nautic Callatis din localitatea Mangalia.
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Executivul anunţă mai multe măsuri în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi.
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că se va renunţa la centrele cu aspect de cazarmă, iar acestea vor fi înlocuite cu locuinţe protejate, până în anul 2020.
Potrivit acesteia, finanţarea centrelor va fi asigurată aproape în totalitate din bugetul de stat, iar autorităţile locale au termen până la sfârşitul anului să înfiinţeze noi centre protejate.
De asemenea, o altă prevedere face referire la introducerea unei alocaţii lunare între 600 şi 750 de lei pe lună, pentru asistentul profesionist care are în îngrijire persoana cu handicap.

Prețul gazelor naturale s-ar putea reduce, de anul viitor.
Anunțul a fost făcut de către Consilierul prim-ministrului, Darius Vâlcov.
Acesta a precizat că din 2013 preţul gazelor naturale a crescut cu 75%.
El a mai susţinut că legislaţia permite Guvernului să intervină pentru a regla preţul gazelor „pentru maxim trei ani”, astfel încât acesta să poată fi suportat.

România nu recunoaște căsătoriile între persoanele de același sex.
Anunțul a fost făcut de către Curtea Constituțională a României.
Aceasta a decis să nu recunoască mariajele între persoanele de același sex, ci doar dreptul la liberă circulație și ședere pe teritoriul țării.

Impozitele și taxele locale pot fi plătite în trei rate fără dobândă.
Anunțul a fost făcut de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța
Contribuabilii vor putea să își achite obligațiile către stat, până la data de 31 decembrie 2018.

Salariaţii de la stat vor primi tichete culturale în valoare de cel mult 150 de lei.
Legea a fost promulgată de Preşedintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.
Astfel, angajații de la stat vor putea să-şi achiţioneze bilete sau abonamente la spectacole, concerte, filme, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, sau pentru cărţi şi albume muzicale.

Părinții care vor să își ia copiii în străinătate vor avea noi reguli.
Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, părintele va avea posibilitatea să îşi exprime o singură dată acordul pentru o perioadă de până la 3 ani şi pentru mai multe călătorii în străinătate.
Prin hotărâre de Guvern a fost eliminată şi obligativitatea menţionării scopului călătoriei şi rutei.
În cazul minorilor cu domiciliul sau reşedinţa în statul de destinaţie nu va mai trebui prezentat acordul celuilalt părinte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept