Știri 4 iulie 2018

Biserica Ortodoxă îi va cinsti duminică pe Sfinții Mucenici Epictet și Astion.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea „Sfinții Epictet și Astion” de la Capidava, din județul Constanța, sâmbătă, de la ora 8.30.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfinților Epictet și Astion aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.
Apoi, de la orele 18, Ierarhul nostru va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Epictet și Astion” din Constanța, în zona km. 5.
Duminică, Arhiepiscopului Tomisului va răspunde invitației Prea Sfințitului Visarion, Episcopul Tulcii și va participa de la ora 9.30 la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstirea Halmyris din județul Tulcea.

Un simpozion internațional cu tematică istorică se va desfășura sâmbătă la Mănăstirea Dervent.
Acesta se intitulează „Destine frânte pentru Țară în vatra istorică românească” și se va desfășura în prezența Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Simpozionul cuprinde trei secțiuni: ”România – martiri și mărturii din infernuri”, ”Basarabia – Crucea de dincolo” și ”Nordul Bucovinei – și fagii se frâng?”.
Evenimentul va debuta la ora 11.30 cu vernisajul expoziției de fotografii intitulat „Fețe simple ale unei istorii anevoioase”.
În cadrul celor trei secțiuni ale simpozionului, printre cei care vor susține alocuțiuni se numără profesorul Ion Moiceanu, președintele Filialei Constanța a Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria, Remus Macovei, jurnalistul Cristina Liberis, Protosinghel Maxim Vlad și președintele Asociației Casa Mării Negre, lector univ. dr. Dorin Popescu.
Simpozionul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent, Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria și Asociația Casa Mării Negre.

Călătorii care vor să viziteze orașul și portul Constanța primesc un ghid al traseului autobuzelor etajate.
Harta ”CiTy Tour 100 obiective turistice Constanța” va fi înmânată gratuit la îmbarcare.
RATC anunță, totodată, că în curând, va fi lansată și aplicația CiTy Tour.

RATC va introduce o linie de autobuze care va circula non-stop, de mâine și până luni.
Măsura este luată datorită desfășurării festivalului de muzică Neversea.
Autobuzele vor circula pe traseul Mamaia – Hotel Caraiman, bulevardul Mamaia, bulevardul Tomis, strada Traian, Poarta 2 Port, strada Termele Romane, bulevardul Elisabeta, strada Remus Opreanu, Portul Tomis şi retur.
Autobuzele care deservesc această linie vor circula de mâine, de la ora 8.00, până luni, la ora 9.00.
Tot în perioada festivalului Neversea vor fi prelungite liniile 42, 44, 48, 51, 101C până în Portul Tomis, iar de mâine, de la ora 9.00 până luni, la ora 9.00, programul de transport va fi non-stop.

Locuitorii comunei Corbu sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea de donare se va desfășura la căminul cultural din localitate, sâmbătă, între orele 8.30-13.30.
Aceasta este organizată de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria localității Corbu.

Infracţiunea de abuz în serviciu a fost redefinită.
Comisia Specială pentru modificarea legilor Justiţiei din Camera Deputaților a adoptat modificarea articolului din Codul Penal.
Astfel, infracţiunea nu se pedepseşte dacă prejudiciul are o valoare mai mică decât salariul minim brut pe economie.
De asemenea, se consideră că este abuz în serviciu dacă scopul este de a obţine foloase materiale necuvenite pentru sine, soţ sau rude până la gradul doi.

Academia Română este împotriva strategiei naționale de educație parentală.
Academicianul Răzvan Teodorescu a declarat că dorința statului de a interveni în treburile părinților prin intermediul școlii este o absurditate.
El a mai spus că Academia Română se opune acestei inițiative. Potrivit acestuia „familia normală, adică cea formată din bărbat și femeie, trebuie să-și facă datoria în continuare”.

Crucea Roşie Română împlineşte astăzi 142 de ani de activitate umanitară.
Aceasta s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ”pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie”.
Principele Ghica a decis să organizeze o societate de ajutor pentru militarii răniţi în război.
Cu timpul, Crucea Roşie s-a axat pe pregătirea şi intervenţia în caz de dezastre, prevenirea îmbolnăvirilor, îngrijirea copiilor şi bolnavilor dar şi promovarea cunoştinţelor de igienă şi pregătirea pentru acordarea primului ajutor.

Parlamentul European ar putea introduce directiva privind drepturile de autor care va schimba radical internetul.
Experţii se tem că aceasta ar putea duce la cenzura adusă companiilor YouTube, Instagram, Wikipedia sau Twitter, care vor trebui să filtreze şi să blocheze conţinuturi urcate online. Astfel, tot ceea ce va fi încărcat pe Internet va fi verificat în prealabil.
Votul asupra directivei va avea loc mâine în cadrul Comisiei pentru afaceri juridice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept