Știri 26 iunie 2018

Biserica Ortodoxă îi va cinsti vineri pe Sf. Ap. Petru și Pavel.
Cu acest prilej, Catedrala Arhiepiscopală din Constanța își va sărbători hramul.
Înaltpreasfinţitul Teodosie, îl va avea oaspete pe IPS Alexei, Arhiepiscop de Balta și Ananiev.
Cei doi ierarhi, împreună cu preoți și diaconi, vor oficia slujba de Sfințire Mică a Apei de la ora 6.00, urmată, de la ora 6.30 de Taina Sfântului Maslu, apoi de la ora 8.00 vor săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară.
Duminică, Biserica Ortodoxă îi va cinsti pe Sfinții Mucenici Doctori fără de arginți, Cosma și Damian, cei din Roma.
Cu această ocazie, Ierarhul nostru va săvârși de la ora 8.15 slujba de sfințire mică a apei, urmată de Sf. Liturghie, la mănăstirea Bunavestire și Sf. Mc. Doctori fără de arginți Cosma și Damian, din localitatea Mircea Vodă, jud. Constanța.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea de donare se va desfășura sâmbătă de la ora 9, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, de pe strada Nicolae Iorga, în colaborare cu Biserica Sf. Maria Egipteanca sau Capela Tinerilor, din stațiunea Mamaia.
Și parohia Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din cartierul Compozitorilor, Constanța va organiza o astfel de acțiune, duminică, de la ora 10.

Un film documentar religios va fi lansat vineri la Constanța.
Acesta se intitulează ”Preoții români – Jertfă și rugăciune pentru unire”.
Evenimentul se va desfășura de la orele 17:00, la Centrul Jean Constantin, fostul cinematograf Republica, de pe Bulevardul Ferdinand.
Organizatorul este Patriarhia Română, alături de Arhiepiscopia Tomisului și Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I – filiala Constanța.
Intrarea va fi liberă.

ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate pentru mai multe județe printre care și Constanța.
Atenționarea intră în vigoare din această noapte de la ora 3 și este valabilă până mâine la ora 23.
Astfel, în Dobrogea, Oltenia, Muntenia, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Mai ales în estul și sud-estul țării vor fi intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Linia de autobuze RATC 5-40 va fi deviată timp de 2 zile.
Măsura este luată din cauza operațiunilor de reparație a carosabilului, pe strada Democrației, tronsonul cuprins între strada Șoseaua din Vii și strada Vârful cu Dor.
Astfel, linia 5-40 va fi deviată astăzi și mâine, în intervalul orar 08:00 – 17:00.
Autobuzele vor circula pe strada Pandurului – strada Meșterul Manole și retur pe strada Hatman Arbore.

Astăzi este Ziua Drapelului Naţional.
Această zi a fost proclamată la 20 mai 1998 pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben si albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor.
Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea iar cifra trei este numărul perfect.

Tot astăzi este și Ziua Internațională împotriva Consumului şi Traficului de Droguri.
Iniţiativa a fost lansată în 1987 de Organizaţia Naţiunilor Unite, în speranţa că va reduce amploarea acestui fenomen, ajuns una dintre cele mai periculoase probleme sociale.
Cu acest prilej, Agenția Națională Antidrog organizează, la nivel naţional, o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România.

Curtea Constituţională a amânat pentru 4 iulie luarea unei decizii în ceea ce priveşte sesizarea parlamentarilor asupra noii legi a manualului şcolar.
Aceştia consideră că actul normativ conţine prevederi contradictorii şi că este neconstituţional în ansamblul său.
Semnatarii sesizării consideră că ministrul educaţiei şi guvernul vor să creeze un monopol, pentru a putea controla toată producţia de carte şcolară din România.
Legea manualelor unice a fost inițiată de fostul ministru al educaţiei, Liviu Pop.

Parcul „Viitorului“ din cartierul CET, a intrat în reabilitare.
Potrivit primăriei, lucrările de modernizare vor dura aproximativ o lună.
Parcul Viitorului se întinde pe aproximativ 15.000mp și cuprinde locuri de joacă pentru copii și zone de relaxare pentru adulți cu aparate de fitness urban, dar și terenuri de tenis, volei, fotbal, precum și mese de ping-pong.
Parcul a fost inaugurat de autoritățile locale în urmă cu aproape zece ani.

Statele Unite autorizează primul medicament pe bază de canabis pentru tratamentul epilepsiei.
Astfel, aprobarea va permite folosirea medicamentului în tratamentul pacienţilor cu vârsta de peste doi ani diagnosticaţi cu sindromul Dravet sau sindromul Lennox-Gastaut, forme rare de epilepsie la copii, rezistente la tratament.
Potrivit statisticilor, în Statele Unite sunt aproape 18.500 de pacienţi diagnosticaţi cu sindromul Lennox-Gastaut şi 20.000 cu sindromul Dravet.

Stresul acut poate creşte cu 36% riscul de apariţie a 41 de afecţiuni autoimune.
Potrivit unui studiu, acesta poate produce boli precum artrita reumatoidă, psoriazisul, boala Crohn sau boala celiacă.
Sistemul imunitar protejează organismul de boli şi infecţii, iar în cazul unei persoane care suferă de afecţiuni autoimune, această protecţie naturală se întoarce împotriva propriului corp și atacă celulele sănătoase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept