Știri 22 iunie 2018

Biserica Ortodoxă Română cinsteşte astăzi pe Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, mitropolitul Ţării Româneşti.
S-a născut la Bucureşti în anul 1765.
A fost ucenic al Sfântului Paisie Velicicovschi şi călugărit la Mănăstirea Neamţ.
În anul 1823, Sfântul Grigorie a fost ales mitropolit al Ţării Româneşti.
A numit ierarhi în scaunele episcopale de la Argeş, Râmnic şi Buzău şi a întemeiat şcoli teologice în fiecare dintre aceste centre eparhiale.
S-a îngrijit de restaurarea Catedralei mitropolitane din Bucureşti, precum şi de traducerea şi tipărirea în limba română a Vieţilor Sfinţilor.
Activitatea mitropolitului Grigorie a fost întreruptă de administraţia rusă instaurată în Principatele Române şi a fost exilat timp de patru ani la Chişinău, Buzău şi Căldăruşani.
Pentru viaţa şi activitatea sa, în octombrie 2005, Sfântul Grigorie a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Racla cu moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul se află în biserica Mănăstirii Căldăruşani.

Biserica Ortodoxă va cinsti duminică Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.
Cu acest prilej, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
Tot duminică, de la ora 19.00, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Mangalia.
Credincioșii vor putea cinsti Veșmântul Cuvioasei Parascheva, adus spre închinare de la mănăstirea Dervent.
Acesta va rămâne în așezământul de cult de duminică seara până luni, la ora 12.00.

Țara noastră a lansat un proiect ce are ca scop creşterea nivelului de informare cu privire la bolile rare.
Acesta a fost lansat de Alianţa Naţională pentru Boli Rare din România.
Scopul principal este creşterea nivelului de informare al comunităţii în legătură cu provocările şi impactul social al bolilor rare asupra pacienţilor şi familiilor acestora.
Printre acţiunile incluse în proiect se numără: sprijinirea persoanelor diagnosticate cu Boala Pompe.
Această boală este o afecţiune musculară rară, ce determină slăbirea progresivă a musculaturii şi poate conduce inclusiv la insuficienţă respiratorie şi deces.

CFR introduce de vinerea viitoare Trenurile Soarelui.
Timp de trei luni, până pe 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara către Delta Dunării și staţiunile de la Marea Neagră.
17 trenuri vor pleca zilnic din București spre Constanța, 7 cu destinația Mangalia și cu opriri în toate stațiunile de la Malul Mării.

Zeci de delfini au eșuat pe țărmul românesc de la începutul anului.
În jur de 36 de delfini morți au fost găsiți, de la începutul anului şi până în prezent, pe ţărmul românesc al Mării Negre.
Specialiștii spun că eşuarea definilor ar putea fi evitată numai dacă autorităţile vor stopa pescuitul în perioada de prohibiţie.
Potrivit celui mai recent studiu, în zona de Nord-Vest a Mării Negre sunt în jur de 100.000 de delfini, dintre care, pentru zona exclusiv economică a României, sunt estimate peste 19.000 de exemplare.

Porumbul ajută în lupta împotriva demenței.
Acesta este bogat în vitamine din grupa B ce stimulează activitatea creierului şi îmbunătăţesc funcţionarea sistemului nervos.
Porumbul conţine vitaminele C şi E, antioxidanţi puternici care luptă împotriva îmbătrânirii şi diferitelor boli, iar nutriţioniştii consideră că porumbul poate fi utilizat pentru a proteja şi pentru a îmbunătăţi vederea persoanelor în vârstă.
Medicii recomandă persoanelor de peste 35 de ani să consume porumb pentru o mai bună memorie.

Ministerul Sănătății susține că este nevoie de reglementări noi pentru suplimentele alimentare.
Potrivit ministerului, efectul benefic al suplimentelor alimentare în menţinerea sănătăţii este condiţionat de o utilizare responsabilă, iar rolul instituţiilor este de a oferi consumatorului şansa unei alegeri informate.
Medicul de familie, medicul specialist și farmacistul sunt verigile cele mai potrivite în a recomanda sau nu folosirea unor asemenea produse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept