Știri 20 iunie 2018

Folosirea rețelelor sociale a devenit abuzivă pentru mulți utilizatori.
Teologul francez Jean Claude Larchet este de părere că în perioadele de post se impune o reducere a activității pe rețelele de socializare.
El a făcut referire la faptul că pericolul principal al rețelei Facebook este narcisismul, pe care l-a corelat cu iubirea de sine despre care au scris Sfinții Părinți ai Bisericii.
Jean Claude Larchet a adăugat că abuzul de noile media conduce la solicitare, pierderea energiei și ocuparea invazivă a timpului, la imposibilitatea menținerii păcii interioare și a stării de vigilență necesară rugăciunii.

Organizația Mondială a Sănătății apreciază că transsexualitatea nu mai trebuie să fie considerată o boală mentală.
Decizia urmează să fie supusă validării ţărilor, anul viitor.
OMS se aşteaptă ca această nouă clasificare a transsexualităţii să reducă stigmatizarea, ceea ce ar putea contribui la o mai bună acceptare a acestor persoane în societate.
În anul 2010, Franţa a fost prima ţară din lume care a scos transsexualitatea de pe lista afecţiunilor psihiatrice.

2,5 milioane de metri pătraţi de plajă vor fi reabilitați cu fonduri europene, până în anul 2020.
Este vorba despre 11 loturi situate între localitățile Periboina şi 2 Mai, ce vor fi reabilitate în urma unui proiect european privind reducerea eroziunii costiere.
Proiectul vizează în prima etapă, cinci loturi la Periboina, Mamaia, Tomis, Agigea şi Eforie, iar în a doua etapă, şase loturi la Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn şi 2 Mai.
Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a spus că de anul acesta, plajele litoralului românesc reabilitate cu fonduri europene pot fi închiriate agenţilor economic.

Mai multe linii de autobuze RATC vor avea de astăzi program prelungit.
Timp de o săptămână, liniile 42, 51 și 101C, vor circula până la orele 24:00.
Motivul îl constituie desfășurarea ediției a III-a a “Festivalului Internațional de Teatru Miturile Cetății.”

Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificarea Legii de organizare a referendumului.
Şeful statului a atras atenţia că aceasta cuprinde dispoziţii neconstituţionale în ceea ce priveşte iniţiativa şi procedura de revizuire a Legii fundamentale.
Conform noii forme a legii, referendumul pentru revizuirea Constituției se organizează automat în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării modificărilor la legea fundamentală.
Președintele Iohannis s-a declarat, în mai multe rânduri, în dezacord cu organizarea Referendumului pentru Căsătorie.

Tratamentul pentru pacienții cu fibroză chistică lipsește din farmacii.
Boala afectează plămânii, pancreasul şi aparatul respirator.
În ţara noastră, sunt 425 de persoane diagnosticate cu fibroză chistică, din care 300 sunt copii, iar cei mai mulţi pacienţi pierd lupta încă în copilărie.
Ministerul Sănătăţii susţine că reprezentanţii companiilor au anunţat că cele două generice vor fi disponibile în farmacii începând de luni.

România s-ar putea confrunta cu o criză de sânge şi mai mare decât în prezent.
Uniunea Europeană vrea ca din anul 2020, să interzică recompensele oferite donatorilor – cum ar fi bonurile de masă, reducerile la transportul în comun şi zilele libere de la serviciu.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că o soluţie pentru a preveni o astfel de situaţie ar putea fi intensificarea campaniilor de informare.

Valabilitatea cardurilor de sănătate va fi prelungită de la 5 la 7 ani.
Potrivit estimărilor Ministerului Sănătăţii, modificarea va fi făcută odată cu adoptarea unei Hotărâri de Guvern aflată în dezbatere publică și vine în condițiile în care, peste 14 milioane de carduri de sănătate ar urma să expire în perioada următoare.
Valabilitatea cardurilor ar urma să se prelungească până la 1 ianuarie 2019, în loc de 1 iunie anul acesta, termenul la care pacienții își vor putea ridica rețetele compensate de la orice farmacie din țară, dacă au contract cu Casa de Asigurări.

Salata verde activează creierul şi calmează nervii.
Acestea sunt bogate în acid folic, iod, potasiu, calciu, fier, magneziu şi fosfor.
Fierul conținut în salată este responsabil de formarea celulelor sanguine.
Experţii susţin că, magneziul din salată, este capabil să pună în mişcare activitatea creierului şi muşchii.
Medicii mai recomandă consumul frunzelor de salată în cazul diabeticilor și al copiilor, deoarece facilitează activarea sistemului digestiv.

România nu are un fond separat pentru medicamentele inovatoare.
Un studiu arată că politicile privind asistenţa medicală şi farmaceutică se luptă să echilibreze în mod eficient accesul, cheltuielile şi eficienţa costurilor.
Studiul arată că România oferă “aparent” un sistem universal de sănătate locuitorilor săi, acoperirea fiind slabă.
Conform cercetării, procesul de includere pe lista de rambursare pentru medicamente noi este încă îndelungat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept