Știri 11 iunie 2018

Locuitorii orașului Năvodari sunt așteptați să doneze sânge.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si Primaria Orasului Navodari organizeaza sâmbătă, o acțiune de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, între orele 08.30- 13.30.

Astăzi începe Evaluarea Națională cu proba de Limba şi Literatura Română.
Miercuri, elevii vor susține proba la Matematică.
Pe 19 iunie este programată afişarea rezultatelor şi depunerea eventualelor contestaţii.

Jucătoarea de tenis Simona Halep revine astăzi în țară după ce a câștigat turneul din Franța.
Simona Halep, a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe jucătoarea Sloane Stephens, din SUA.
În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un “major”, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Proprietarii de maşini care au plătit taxa auto mai au la dispoziţie doar trei luni pentru a cere banii înapoi.
Cererile se depun până pe 31 august.
Cei care nu acţionează până la data respectivă nu vor mai putea să recupereze banii pe cale administrativă.
De asemenea, românii nu mai trebuie să depună acte justificative alături de cerere.

Românii îşi vor putea plăti la CEC toate taxele şi impozitele datorate Fiscului, din această săptămână.
Banca nu va percepe comisioane până la sfârşitul anului. Singura condiţie este ca plătitorii să fie deja înregistraţi în Spaţiul Privat Virtual.
Guvernul anunţă că este vorba despre taxe datorate de persoane fizice, dar şi despre taxele de paşaport.
Purtătorul de cuvânt Nelu Barbu a precizat că miniştrii au adoptat o hotărâre de guvern privind normele metodologice de aplicare a ordonanţelor care simplifică legislaţia în domeniul achiziţiilor publice în sensul eliminării blocajelor.

Serviciul de mesagerie Yahoo Messenger va fi închis definitiv din 17 iulie.
Persoanele care vor dori să utilizeze vechiul serviciu de mesagerie instant vor fi redirecţionate către noua aplicaţie de mesagerie Squirrel.
Operatorii Yahoo au spus că în prezent nu există un produs disponibil care să înlocuiască Yahoo Messenger, iar alte servicii ale companiei vor fi în continuare active.

Franța ar putea fi prima țară din lume care să interzică complet folosirea telefoanelor mobile în școli.
Proiectul de lege a trecut deja de deputați și urmează să fie dezbătut de senatori, care vor lua decizia finală.
Folosirea telefoanelor mobile în Franța este interzisă deja în timpul orelor, însă noua lege propune interzicerea lor și în timpul pauzelor.
Excepție vor face doar smartphone-urile folosite în scop pedagogic sau cele pentru copiii cu dizabilități.

Gazele naturale vor avea același preț la iarnă.
Anunțul a fost făcut de ministrul energiei, Anton Anton, chiar dacă specialiştii avertizează că majorarea preţului petrolului va duce şi la creşterea facturilor la gaze.
Preţul gazelor este direct dependent de cel al ţiţeiului, iar cotaţiile barilului au ajuns în această perioadă la maximul ultimilor patru ani.

Dependența de droguri înregistrează o creștere alarmantă în Europa.
Potrivit unui raport, din ce în ce mai mulți europeni caută opțiuni de tratament din cauza narcoticelor.
Astfel, numărul de persoane admise pentru prima oară în centre de tratament pentru uz de cocaină a crescut cu 20% între anii 2014 și 2016, în țările europene, la care se adaugă Turcia și Norvegia.
Specialiștii recunosc trei factori principali ai abuzului de droguri și anume: disponibilitatea acestuia, o personalitate vulnerabilă și presiunile sociale.
Cea mai mare creștere a numărului de pacienți care caută tratament pentru prima oară s-a înregistrat în Italia și Marea Britanie.

România se numără printre statele europene cu cele mai puține locuri de muncă part-time.
Potrivit Eurostat, 43 milioane de persoane cu vârsta între 15 şi 64 de ani din Europa lucrau, anul trecut, în regim part-time, ceea ce reprezintă o cincime din totalul persoanelor cu un loc de muncă în Uniune.
În rândul statelor membre, lucrul în regim part-time este cel mai popular în Olanda, unde jumătate din persoanele angajate cu vârsta între 15 şi 64 de ani lucrau în regim part-time.
La polul opus, munca în regim part-time este mai puţin frecventă în Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Slovacia, Cehia, Polonia şi România.

Românii cumpără medicamente, haine și telefoane contrafăcute.
Țara noastră pierde anual peste 1,6 miliarde de euro din cauza contrafacerii produselor, deficitul mediu din vânzări fiind de 22,5% în 13 sectoare analizate, de trei ori mai mult decât media europeană (7,5%).
Primele cinci sectoare cu pierderi de vânzări, dar și de locuri de muncă, în România, din cauza mărfurilor contrafăcute, au fost industria farmaceutică, sectorul de îmbrăcăminte, piaţa de smartphone-uri, cosmetice şi sectorul băuturilor alcoolice.
Rezultatele studiului arată că pierderile acumulate sunt echivalente cu 116 euro anual pe cap de cetăţean al Uniunii Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept