Știri 9 mai 2018

Biserica Ortodoxă Română se va afla mâine în duminica a doua după Rusalii, numită și „a Sfinților Români”.
Astfel, mănăstirea Poarta Albă – Galeșu își va cinsti ocrotitorii.
Cu acest prilej, va avea loc procesiunea „Calea mărturisitorilor români” ce va porni de la Monumentul Memorial Poarta Albă și se va încheia la mănăstirea „Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă – Galeșu.
La procesiune vor participa și membri ai Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, filiala Constanța.
Clerul și credincioșii se vor întâlni, la ora 7:30, la Monumentul Memorial Poarta Albă, unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia o slujbă de pomenire a celor ce au murit la Canal, apoi, la ora 7:45, vor pleca în procesiune spre mănăstire, cu moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, unde, de la ora 9:00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie.
Luni, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeei.
Cu acest prilej, Ierarhul nostru va oficia mâine de la ora 23:00, Sf. Liturghie, la biserica „Sfântul Nectarie” din Constanța (zona Medeea), așezământ de cult ocrotit și de către Sf. Luca al Crimeei.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sf. Luca, aflate la acest lăcaș de cult, din anul 2014.

Simpozionul intitulat „Dobrogea la ceas aniversar, în anul revenirii la Patria-Mamă și al Centenarului Marii Uniri” se va desfășura astăzi la Constanța.
Evenimentul va avea loc de la orele 17.00, la biserica Sf. Nectarie din zona Medeea și este circumscris proiectului „Centenarul Unirii în Dobrogea, locul unde începe istoria românilor”.
Vor conferenția: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, co-președintele Asociației „Dobrogea unită”, Tudor Cătălin Stănculescu, președintele Societății de Științe Istorice din România, filiala Constanța, prof. univ. dr. Stoica Lascu, directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului, Ionuț Druche, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Constanța, Remus Macovei și președintele Asociației „Casa Mării Negre”, Dorin Popescu.
Totodată, parohia Sf. Nectarie a pregătit și 2.300 de pachete destinate persoanelor înscrise la cantina socială a parohiei, copiilor de la Centrul de plasament „Antonio”, vârstinicilor de la Centrul de îngrijire și asistență din Poarta Albă, dar și participanților la festivitățile dedicate serbării octrotitorului, Sf. Luca al Crimeei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept