Știri 6 iunie 2018

Constănțenii sunt invitați la o lansare de carte duhovnicească.
Aceasta se intitulează “Scurta Ecclesiologie Augustiniană” și este semnată de protosinghel doctor Arsenie Obreja.
Alte cărți, bazate pe opera Fericitului Augustin și semnate de către părintele Arsenie Obreja, sunt: „Prietenia în viziunea Fericitului Augustin”, „Fericitul Augustin povățuitor al rugăciunii” și „Teme augustiniene”.
Evenimentul se va desfășura astăzi, de la orele 17, la Biblioteca Arhiepiscopiei Tomisului, în prezența Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Invitați vor fi Părintele Profesor Universitar Doctor Nechita Runcan, de la Universitatea Ovidius și Doctorand în Filozofie Victor Marola.
Evenimentul este organizat de ASCOR Constanța.

Locuitorii din localitățile Limanu și 2 Mai sunt așteptați să doneze sânge.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează sâmbătă, o acţiune de donare de sânge.
Cei care vor să doneze o pot face la Școala Gimnazială nr. 2 din localitatea 2 Mai, între orele 08.30- 13.30.

Piaţa farmaceutică din România a crescut anul trecut cu 4%.
Precizarea a fost făcută de directorul general al unei firme de consultanţă si analiză a pieței farmaceutice, Sorin Petcu.
El a afirmat că în țara noastră există un consum de medicamente asemănător cu cel al ţărilor din Europa de Est, dar că în cazul bolilor cardiovasculare s-au consumat cu 6% mai multe medicamente decât în celelalte ţari.
Sorin Petcu susține că în cazul spitalelor există o creștere a consumului de medicamente cu 13%, iar în lanţurile de farmacii, de 2%.

Consumul de fructe roşii poate reduce efectele cancerului.
Conform specialiștilor, conţinutul înalt de antioxidanţi şi compuşii bioactivi din fructele roşii contribuie la prevenirea şi tratarea cancerului.
Studiul realizat asupra unor fructe ca zmeura, căpşuni, mure, afine, fragi sau struguri a relevat că acestea au proprietăţi anticancerigene.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul este principalul factor de deces la nivel mondial, iar între tipurile de cancer responsabile de cel mai mare număr de decese se află cancerul pulmonar, hepatic, colorectal, gastric şi mamar.

România se confruntă cu o nouă criză a vaccinurilor.
Jumătate din direcţiile de sănătate publică din ţară au anunţat că nu mai au nicio doză de ROR, ser care îi protejează pe copii de rujeolă, oreion şi rubeolă.
Vaccinul hexavalent îi protejează pe copii împotriva unor boli grave ca difterie, tetanos sau poliomielită.
Ministerul Sănătăţii susţine că livrarea acestui vaccin se va face până pe 30 iunie.

Românii care intenţionează să meargă în Canada fără viză vor putea solicita acordarea autorizaţiei electronice de călătorie.
Măsura a intrat în vigoare ieri, potrivit Ministerului de Externe. Autorizaţiile obţinute începând cu data de 1 decembrie 2017, în baza unor paşapoarte simple temporare sau paşapoarte simple nebiometrice, vor fi anulate de către autorităţile canadiene.
În schimb, permisele de studii sau de muncă obţinute începând cu aceeași dată, rămân valabile.

Un program de tip Rabla, destinat colectării electrocasnicelor, ar putea fi creat de Ministerul Mediului.
Anunțul a fost făcut de ministrul Graţiela Gavrilescu.
Aceasta spune că se dorește un program integrat și larg, la care să participe şi importatorii și dealerii producătorilor.
În țara noastră, la ora actuală, nu există locuri special amenajate pentru depozitarea deșeurilor electronice.

Țara noastră va avea de anul viitor, 2.000 de locuri speciale la admitere pentru absolvenţii de liceu din mediul rural.
Anunțul a fost făcut de Ministrul educaţiei, Valentin Popa.
Astfel, fiecare universitate va avea în acest scop un număr de locuri proporţional cu numărul de locuri istoric atribuit, fără a fi vorba despre o sesiune specială de admitere.
Anul trecut au fost aproximativ 3.000 de absolvenţi de liceu din mediul rural, iar circa 85-90% din aceştia au ales să urmeze o facultate.
Ministrul a mai spus că intenţionează să propună un proiect prin care să acopere normele vacante de la şcolile situate în zone defavorizate din mediul urban.

Comisarii OPC au descoperit în magazinele Mega Image din Constanţa file de somon, care conţinea 85% hering.
Aceștia au explicat că produsul a fost dezgheţat şi tratat cu un potenţiator de gust.
Amenzile ajung la aproximativ 90 de mii de lei şi au fost date pentru practici comerciale înşelătoare, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi preţuri diferite la casa de marcat faţă de raft.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept