Știri 2 iunie 2018

Biserica Ortodoxă Română cinsteşte astăzi pe Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.
Acesta s-a născut în cetatea Trapezunt de pe coasta Mării Negre, în jurul anului 1300, şi era creştin-ortodox, iar de meserie era negustor.
În timpul unei călătorii către Cetatea –Albă a fost trădat de unul din partenerii de drum şi pârât în chip mincinos către mai marele cetăţii că Ioan ar dori să se convertească la păgânism. Pentru că Sf. Ioan a mărturisit pe adevăratul Dumnezeu, Mântuitorul Hristos, mai marele cetăţii s-a mâniat şi a poruncit ca sa fie omorât prin tăierea capului.
Creştinii din Cetatea Albă au luat trupul Sfântului mucenic Ioan şi l-au îngropat în Biserica cetăţii vreme de 70 de ani.
În anul 1402, Voievodul Alexandru cel Bun, împreună cu mitropolitul Iosif au adus în Moldova moaştele Sf. Ioan cel Nou. Ele au rămas aici până în 1686 când au fost duse pentru scurt timp în Polonia, pentru a fi ferite de armata lui Ioan Sobieski.
În anul 1783, moaştele Sf. Ioan cel Nou au fost readuse în Moldova, la Suceava, unde se regăsesc şi astăzi, în biserica Arhiepiscopală din Suceava.

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Întâi după Rusalii sau a Tuturor Sfinților.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9, Sf. Liturghie, la Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei de lângă localitatea Ion Corvin.
Biserica Ortodoxă Română va cinsti luni pe cei 4 sfinţi martiri de la Niculiţel: Zotic, Atal, Camasie şi Filip.
Cu acest prilej, Ierarhul nostru va oficia duminică de la ora 23, Sf. Liturghie la biserica cu hramul celor 4 sfinți martiri din cartierul constănțean Faleză Nord.
Luni, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației PS Visarion, Episcopul Tulcii, și va participa la Sfânta Liturghie oficiată lângă Cripta Martirică de la Niculițel, jud. Tulcea, în care au fost descoperite moaștele celor 4 sfinți martiri.

Astăzi este Ziua Națională pentru Adopție.
Aceasta urmează în calendar celei internaţionale a copilului şi a părinţilor.
Iniţiativa acestei zile a avut-o, în 2014, fundația ‘Ador Copiii’. Astfel, sunt promovate adopția și soluțiile pentru simplificarea acestui proces, care în România este îngreunat de proceduri birocratice.
Statistica arată că un copil instituţionalizat dorit de o familie ajunge în grija acesteia nu mai devreme de un an şi jumătate, timp în care trebuie parcurse numeroase proceduri legale.
Autobuzele RATC vor circula în regim de weekend în această perioadă.
Acestea se vor afla pe traseu în intervalul orar 5:45 – 23:00. Autobuzele care deservesc linia 3B (Târg Legume), vor avea curse la orele 06:00;12:00 și 18:00.
Chioșcurile de bilete vor funcționa după program normal.

Autobuzele RATC vor circula în regim de weekend în această perioadă.
Acestea se vor afla pe traseu în intervalul orar 5:45 – 23:00. Autobuzele care deservesc linia 3B (Târg Legume), vor avea curse la orele 06:00;12:00 și 18:00.
Chioșcurile de bilete vor funcționa după program normal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept