Știri 23 mai 2018

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvărși vineri, Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Filofteea din zona Doraly Mall, de la orele 18.
Duminică, Biserica Ortodoxă va prăznui Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile și îl va cinsti și pe Sf. Ioan Rusul.
Cu acest prilej, Ierarhul nostru va oficia sâmbătă Sf. Liturghie la mănăstirea Sf. Ioan Rusul, din apropierea localității Palazu Mic, iar duminică, la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel de la ora 9.
A doua zi după Rusalii, Biserica va prăznui Sfânta Treime.
Astfel, luni, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitaţiei Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi va participa la Sfânta Liturghie cu prilejul hramului Sfânta Treime, oficiată în localitatea Botuş, din jud. Suceava.

O parte din orașul Constanța va rămâne mâine fără apă.
Pentru executarea unor lucrări de extindere a rețelei de apă potabilă, RAJA va întrerupe furnizarea apei potabile, în intervalul orar 09:00 – 15:00.
Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din cartierul Km 4-5, cei de pe străzile Prelungirea Nicolae Grindeanu, Progresului și Arcului, precum și Complexul Comercial Lidl.
De asemenea, va fi oprită apa în zona Stadionului Farul, în intervalul orar 09:00 – 18:00.
Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din perimetrul delimitat de străzile: Primăverii – Miorița – Lacului – Ileana Cosânzeana – Pictor Nicolae Grigorescu – Bd. Tomis – Ion Rațiu – Ion Andreescu – Făgetului.

Constănțenii sunt invitați la o nouă conferință.
Tema o constituie ”Cum ne ajutăm copiii să-și dezvolte încrederea în sine și să fie fericiți?” și va fi susținută de psihoterapeutul Irina Petrea.
Evenimentul se va desfășura luni, la Casa de Cultură din Constanța, de la orele 17.
Conferința este organizată de Școala Brâncovenească, iar intrarea va fi liberă.

Legea Taximetriei va fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă.
Motivele sunt evaziunea fiscală şi imposibilitatea de a sancţiona taximetria ilegală.
În prezent, şoferii care folosesc aplicaţii sau servicii de tip Uber şi efectuează transport de persoane fără licenţă nu pot fi amendaţi, pentru că legea prevede ca abaterea să fie constatată în mod repetat.
În urma modificării legii, transportatorii neautorizaţi vor putea fi amendaţi de poliţiştii rutieri cu până la 5.000 de lei.
Proiectul de ordonanţă este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Producătorii de medicamente generice cer autorităţilor să ia urgent măsuri pentru reducerea impactului pe care îl are taxa clawback asupra pieţei farmaceutice.
Ei consideră că orice întârziere va avea efecte negative, având în vedere că peste 2.300 de medicamente riscă să dispară de pe piaţă în perioada următoare.
60% dintre acestea costă mai puţin de 25 de lei, sunt utilizate de peste 8 milioane şi jumătate de pacienţi şi majoritatea sunt fabricate în România.

Viitoarele alegeri europarlamentare vor avea loc anul viitor, între 23 și 26 mai.
Potrivit unui comunicat al Consiliului Uniunii, alegerile europarlamentare vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751, cât are în prezent.
Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Precedentele alegeri europarlamentare au avut loc în perioada 22-25 mai 2014.

Prefecţii şi subprefecţii ar putea deveni demnitari.
Astfel, vor fi asimilaţi cu funcţia de secretar de stat, după ce parlamentarii din comisia specială pentru elaborarea codului administrativ au respins propunerea liberalilor pentru păstrarea în continuare a rangului de înalţi funcţionari publici.
Dezbaterile în comisia specială pentru elaborarea codului administrativ însă continuă.

Elevii claselor a VI-a susţin astăzi prima probă din cadrul Evaluării Naţionale – cea la limbă şi comunicare.
Mâine urmează proba la matematică şi ştiinţele naturii.
Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se comunică public şi nu sunt trecute în catalog.

Identificarea neuropatiei diabetice la debut şi îngrijirea corectă pot diminua numărul de amputaţii.
Potrivit specialiștilor, dacă nu este respectat tratamentul recomandat de medic şi stilul de viaţă nu este adecvat, persoana cu diabet poate suferi complicaţii variate, de la afecţiuni ale inimii sau ale rinichiului, tulburări de vedere, probleme digestive, dermatologice sau neuromotorii.
În urma unei evaluări realizate la nivel naţional, în România, în perioada 2006 – 2010, numărul amputaţiilor realizate la pacienţii cu diabet zaharat a crescut semnificativ.

O agenție de plasament din Philadelphia, SUA a rămas fără acreditare pentru că nu plasează copii cuplurilor de homosexuali.
În aceste condiții, părinții sociali vor da în judecată primăria orașului, pentru că discriminează agenția catolică din cauza convingerilor religioase.
Retragerea acreditării acesteia ca furnizor de servicii sociale înseamnă și privarea părinților sociali de sprijinul necesar pentru copiii pe care deja îi au în îngrijire.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept