Știri 19 mai 2018

Biserica Ortodoxă îi va cinsti luni pe Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa, Elena.
Cu acest prilej, mâine, de la ora 9.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfânta Elena de la Mare” din apropierea localității Costinești. Apoi, de la ora 17.00, Arhiepiscopul Tomisului va conduce procesiunea cu moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, ce va pleca de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena I” din Constanța.
Luni, de la ora 8.45, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena I” din Constanța, așezământ de cult care își cinstește ocrotitorii spirituali.

Astăzi se va desfășura Noaptea Muzeelor.
Intrarea va fi gratuită în peste 180 de muzee şi organizaţii de cultură şi educaţie din 48 de localităţi din ţară.
Vor avea loc concerte şi diverse evenimente interactive.
În Constanța, va fi deschis și Acvariul din fața Cazinoului, dar Microrezervația va fi închisă.
De asemenea, și Muzeul Militar Național, Ferdinand I, va fi închis astăzi.
Proiectul este iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

Două linii de autobuze RATC vor circula în Noaptea Muzeelor. Este vorba despre liniile 2-43 și 5-40, care se vor afla pe traseu până noaptea la ora 2.00, din 30 în 30 de minute.
De asemenea, RATC introduce în circulație linia turistică CiTy Tour pentru Zilele orașului Constanța.
Astfel, de astăzi și până luni, linia turistică va fi deservită de 2 autobuze etajate în program 09:00 – 18:00, cu plecări din Gară CFR, până la Tabăra Turist din Stațiunea Mamaia.
Călătorii vor putea vizita și Bricul Mircea, care se va afla la dana de pasageri din apropierea staţiei „Cuibul Reginei”.
Programul de vizitare începe astăzi între orele 15.00 – 18.00 şi continuă mâine, şi luni, între orele 09.00-18.00.

Constănțenii sunt invitați la Festivalul Coral-Tradițional dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii spirituali ai orașului Constanța.
Evenimentul se va desfășura marți, de la orele 18, la Casa de Cultură.
Își vor da concursul: Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, Grupul psaltic „Sf. Vasile cel Mare” al Arhiepiscopiei Tomisului și Corul de copii „Belcanto” al Școlii generale nr. 39 – Nicolae Tonitza din Constanța.
Intrarea va fi liberă.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Astfel, mâine, de la ora 11:00, se va desfășura o acțiune de donare de sânge la biserica Sf. Cruce și Sf. Calinic de la Cernica, de pe strada Eduard Caudella, zona Energia.
În cursul săptămânii programul de donare este în intervalul orar 7:30-13:00, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, de pe strada Nicolae Iorga, numărul 85.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept