Știri 4 mai 2018

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine pe Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 16, Taina Sf. Maslu la troiţa din cadrul așezământului medical din Cogealac.
Mâine, de la ora 7.30, Ierarhul nostru va sfinți biserica cu hramul Sf. Ap. și Evanghelist Luca din comuna Horia, jud. Constanța.
Apoi va oficia Sf. Liturghie împreună cu PS Lucian Episcopul Caransebeșului și PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.
Duminică, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la Mănăstirea Sf. Dionisie Exiguul și Sf. Efrem cel Nou din comuna Târgușor, jud. Constanța.
De asemenea, Ierarhul nostru va sfinți catapeteasma paraclisului închinat Sf. Cuv. Evghenia și Sf. Irina Hrisovalantu.

Astăzi este Ziua Naţională a Inimii.
Această zi a fost introdusă de Academia de Ştiinţe Medicale şi are ca scop combaterea factorilor de risc cardio-vascular.
Cu acest prilej, medicii cardiologi din România ne oferă câteva recomandări pentru a preveni îmbolnăvirile.
Pentru o inimă sănătoasă, aceştia ne sfătuiesc să ţinem sub control tensiunea arterială, să consumăm cât mai puţine grăsimi de origine animală, să ne menţinem glicemia în limite normale dar şi să renunţăm la fumat şi să eliminăm stresul.
În prezent, aproximativ şapte milioane de români suferă de boli cardiovasculare, iar ţara noastră se află pe al treilea loc în lume în ceea ce priveşte decesele provocate de aceste afecţiuni.

Prima etapă a Programului „Litoralul pentru toţi” va debuta în acest sezon pe 14 mai.
Potrivit hotelierilor, în această perioadă, cazarea este de trei ori mai ieftină faţă de vârful de sezon.
Pachetele pornesc de la 199 de lei de persoană pentru 6 nopţi de cazare.
Gradul de rezervare pentru lunile mai şi iunie este de aproximativ 40%.
În program, sunt înscrise 26 de hoteluri, din Mamaia, Eforie, Neptun, Olimp, Venus, Jupiter şi Saturn, iar ofertele sunt valabile până pe 20 iunie.

Constănțenii sunt invitați la o piesă de teatru cu caracter religios.
Piesa se numește “Osânda cărților” și evocă ideea potrivit căreia apărătorii Ortodoxiei din vremea comunismului au fost și făuritorii marii Uniri.
Evenimentul se va desfășura joi, la Casa de Cultură din Constanța, de la ora 11.00.
Mai multe aflăm de la autorul piesei, părintele Bogdan Teleanu, inspector în cadrul Biroului de Presă al Patriarhiei Române și slujitor la parohia „Sf. Pantelimon” din București.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitații.
Acestea pot fi procurate gratuit de la magazinul de obiecte bisericești „Sfântul Nicolae” din incinta Palatului Arhiepiscopal.

Campaniile de reduceri online nu respectă legislaţia.
Consiliul Concurenței a remarcat faptul că preţul la care se aplică reducerea, afişat de comercianţii online, este mai mare decât nivelul prevăzut de lege, pentru aproximativ 80% din produsele monitorizate.
Consiliul va colabora cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în scopul îmbunătăţirii cadrului legal pentru restabilirea mecanismelor concurenţiale în cadrul campaniilor promoţionale.
Consiliul Concurenței recomandă retailerilor online să pună la dispoziția clienților un sistem prin care aceștia să poată verifica istoricul de preț.

Preţul la RCA şi Casco se va reduce substanțial.
Reprezentanţii industriei spun că tehnologia de monitorizare a autovehiculelor va fi elementul definitoriu pe piaţa locală de asigurări.
Anul trecut, a fost introdusă o clauză numită „autocontrol“ care poate fi ataşată poliţelor Casco de peste 800 de euro pe an, plătită în 4 rate.
Această clauză poate aduce o reducere de până la 40%.
Astfel, cu ajutorul unui dispozitiv, clientul are posibilitatea de a-şi reduce preţul poliţei Casco dacă este un şofer atent şi prudent.

Igiena corectă a mâinilor poate duce la scăderea infecţiilor nosocomiale cu 50%.
Medicii spun că prin măsuri simple, sepsisul poate fi prevenit şi milioane de vieţi pot fi salvate în fiecare an.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, infecţiile afectează, în fiecare an, 30 milioane de persoane la nivel mondial, dintre care aproximativ 3 milioane de nou-născuţi.
Experții atrag atenţia că, în 2050, vor muri anual 10 milioane de persoane datorită infecţiilor cu germeni rezistenţi la antibiotice, iar prevenirea infecțiilor din spitale poate fi prevenită prin spălarea și dezinfectarea corectă a mâinilor.

Cosmeticele de la tarabe conțin ingrediente periculoase, care pot favoriza apariția cancerului.
Dermatologii avertizează că fardurile sau rujurile pot prezenta un risc major pentru sănătate.
Acestea conțin ingrediente periculoase, inclusiv plumb, iar pe etichete nu sunt trecute substanțele care pot cauza alergii. Folosirea îndelungată a acestor produse este asociată cu cancerul de piele iar acumularea de plumb poate duce la cancer mamar.

Guvernul a majorat plafonul maxim pentru beneficiarii programului Euro200, prin care elevii şi studenţii primesc bani pentru a cumpăra computere.
De asemenea, Guvernul a aprobat și noul model al bonului valoric de care vor beneficia elevii și studenții în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie de 250 de lei.
Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro și este destinat achiziției de calculatoare.
Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei pentru acest program este de peste 12 milioane de lei.
Se estimează că beneficiari vor fi în jur de 13.500 de elevi şi studenţi, cu o mie mai mulţi decât anul trecut.

Referendumul pentru definirea familiei ca uniunea între un bărbat și o femeie ar putea avea loc pe 10 iunie.
Astfel, dacă Legea referendumului va fi contestată la Curtea Constituțională şi de preşedintele Klaus Iohannis, o variantă de lucru a puterii ia în calcul şi data de 17 iunie.
Şeful statului a criticat în mai multe rânduri modificarea Legii referendumului.
Curtea Constituţională a decis că modificările aduse Legii referendumului, sunt constituționale.
Potrivit unor surse, aceștia au respins contestația inițiată de politicieni pe acest subiect.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept