Știri 30 aprilie 2018

Aproape toți românii cred în Dumnezeu.
Un studiu arată că 95% dintre cetățenii țării noastre cred in Dumnezeu iar 89% se consideră religioși.
De asemenea, 21% afirmă că merg săptămânal la biserică, iar 27% consideră necesară organizarea unui referendum pentru definirea constituţională a familiei.

RATC a relansat linia turistică City Tour.
Aceasta circulă pe noul traseu: Gară CFR – Piața Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta – str. Termele Romane – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Batrân – bd. Mamaia până la Tabăra Turist din Stațiunea Mamaia.
Pentru minivacanța de 1 mai, noua linie este deservită de 4 autobuze în program 09.00 – 18.00, cu plecări din Mamaia (Tabara Turist) cu o frecvență de 30 de minute.
Din 15 iunie, traseul va fi deservit de 6 autobuze etajate.

Chioșcurile RATC au un program special în această perioadă.
Astfel, astăzi și mâine cele amplasate în zonele Tomis III, Magazinul Tomis, Piața CET, Eliberării, Poarta 6, Cireșica, Vamă, Bulevard, Gară vor fi deschise între orele 6 și 21, iar cele de la Delfinariu, Brotăcei, Dacia, Baba Novac, Primăverii, Spital, Km 4-5, Billa, între orele 9 și 17. Mâine, chioșcurile din Tomis III, Magazinul Tomis, Piața CET, Eliberării, Poarta 6, Delfinariu vor fi deschise în intervalul orar 6-21.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
În ultimele trei săptămâni s-au prezentat zilnic doar jumătate din numărul necesar de donatori, care ar fi minim 60-70, zilnic.
Cei care vor să doneze, o pot face în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30-13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzii de pe str. Nicolae Iorga nr. 85.

RATC prelungește Linia 100 până în stațiunea Mamaia, atât în perioada minivacanței, cât și pentru sezonul estival.
Traseul autobuzelor de pe linia „100 Mamaia“ va fi: Gara CFR – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – City Park – stațiunea Mamaia până la Tabăra Turist.
Cele șase autobuze vor circula în intervalul orar 05.45 – 23:00, cu plecări din Gara Constanța cu o frecvență de 15 de minute.
Abonamentele și gratuitățile emise pentru linia 100 sunt valabile și în stațiunea Mamaia.
De asemenea, liniile care deservesc centrele comerciale VIVO și CARREFOUR circulă, în această perioadă, în program de week-end.
Linia 3B circulă cu program redus, respectiv curse la orele 06:00; 12:00 și 18:00, iar linia 51B este suspendată.

CFR Călători a suplimentat trenurile în această perioadă.
Este vorba despre trenurile către cele mai solicitate destinaţii, în special cele spre litoral şi Valea Prahovei.
În plus, vor fi asigurate legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Timişoara, Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi şi Suceava spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.
Pentru călătoria dus-întors este acordată o reducere de 10%, iar studenţii pot călători gratuit, conform legii.

Experţii în sănătate cer eliminarea publicității agresive la tutun.
ONG-urile membre consideră că autorităţile române trebuie să intervină ferm pentru a diminua numărul de copii şi tineri care încearcă şi ulterior continuă consumul produselor din tutun.
De asemenea, este nevoie de o intervenție și în ceea ce privește utilizarea produselor noi cu nicotină şi a produselor clasice din tutun în spaţii publice închise.
Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în România copiii fumează curent în procent mult mai mare comparativ cu alte ţări europene, situând ţara noastră pe locul 4, respectiv 7 în topul adolescenţilor de 13 ani, care fumează săptămânal.

Consumatorii îşi pot reduce factura la energie cu până la 20%.
Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, aceștia își pot diminua cheltuielile dacă iau anumite măsuri şi dacă sunt mai atenţi la propriile obiceiuri din locuinţă.
Astfel, una din cele mai eficiente modalităţi de economisire este utilizarea becurilor LED, în locul unui bec incandescent iar un singur astfel de bec ajută la economisirea a aproximativ 50 de lei pe an.
Statisticile europene arată că, în România, 15% dintre gospodării au dificultăţi cu plata facturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept