Știri 27 aprilie 2018

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia astăzi, Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfânta Muceniță Filofteia” din Constanța, zona Doraly Mall, de la ora 18.00.
Mâine, de la ora 7.30, ierarhul nostru va resfinți biserica „Sfântul Apostol Andrei” din localitatea Vadu Oii, slujbă urmată de oficierea Sfintei Liturghii.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și va sluji în localitatea Huta Chiuiești din jud. Cluj, locul natal al episcopului.

Ciprul a recuperat un vechi mozaic creștin ortodox furat în anii ’70.
Acesta datează din perioada 525-550 d. Hr., iar costurile repatrierii s-au ridicat la 50.000 euro.
Mozaicul care îl reprezintă pe Sfântul Ap. Andrei, a fost unul dintre mozaicurile dispărute de la Biserica Panaghia Kanakaria, după ce insula Cipru a fost împărțită pe criterii etnice în 1974.
Majoritatea mozaicurilor bisericii Kanakaria au fost repatriate cu excepția unuia care îl reprezintă pe Sfântul Apostol Luca.

Lidl a retras de la vânzare un suc toxic.
Producătorul recheamă preventiv produsul Cămara Noastră Suc de mere şi sfeclă roşie, cu data de valabilitate 24 ianuarie 2019.
În cadrul verificărilor interne, într-o probă a fost depistată toxina Patulină.
Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătăţii, clienţii sunt rugaţi insistent să ţină cont de această rechemare şi să nu consume produsul în cauză.
Contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit în România, comparativ cu 1 ianuarie 2017.
Institutul Național de Statistică a remarcat o scădere uşoară a ponderii persoanelor tinere (0-14 ani) şi o creştere a ponderii populaţiei vârstnice (de 65 ani şi peste).
Indicele de îmbătrânire demografică a crescut la 110,7 persoane vârstnice la 100 persoane tinere.
Vârsta medie a populaţiei a fost de 41,3 ani, cu 0,2 ani mai mare decât la 1 ianuarie 2017.

Programul de vizită de la Spitalul Județean Constanța revine la normal.
Astfel, accesul vizitatorilor în unitatea medicală se face de luni-vineri, între 13:30- 20:00, iar în week-end, în intervalul orar 11:00- 20:00.
Reprezentanții spitalului menționează însă că restricții se vor mai face în funcție de condițiile igienico-sanitare și administrative existente în momentul vizitei.
Vizitatorul trebuie să poarte obligatoriu pe toată durata vizitei în spital, echipament de protecție.

RATC prelungește Linia 100 până în stațiunea Mamaia, atât în perioada minivacanței, cât și pentru sezonul estival.
Traseul autobuzelor de pe linia „100 Mamaia“ va fi: Gara CFR – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – City Park – stațiunea Mamaia până la Tabăra Turist.
Cele șase autobuze vor circula în intervalul orar 05.45 – 23:00, cu plecări din Gara Constanța cu o frecvență de 15 de minute.
Abonamentele și gratuitățile emise pentru linia 100 sunt valabile și în stațiunea Mamaia.

RATC relansează, în minivacanța de 1 mai, linia turistică City Tour.
Aceasta va circula pe noul traseu: Gară CFR – Piața Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta – str. Termele Romane – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Batrân – bd. Mamaia până la Tabăra Turist din Stațiunea Mamaia.
Pentru minivacanta de 1 mai, noua linie va fi deservită de 4 autobuze în program 09.00 – 18.00, cu plecări din Mamaia (Tabara Turist) cu o frecvență de 30 de minute iar din 15 iunie, traseul va fi deservit de 6 autobuze etajate.

Primăria Constanţa vrea să introducă, din acest sezon estival, sistemul de taxare prin SMS pentru parcările din staţiunea Mamaia.
Primarul Decebal Făgădău a declarat recent că după minivacanţa de 1 Mai va avea o întâlnire în acest sens cu toţi deţinătorii de active din Mamaia.
Edilul a precizat că plătitorii de taxe şi impozite la bugetul local vor avea prioritate în acordarea parcărilor, iar restul, după inventariere, vor fi supuse regimului de taxare prin SMS.

Profesorii care lasă copiii la manifestările politicienilor ar putea primi amenzi.
Proiectul, depus în parlament, elimină posibilitatea de a expune nepotrivit copiii la evenimente unde participă politicieni.
Deputații cer să se sesizeze în legătură cu acest eveniment iar mai multe persoane au reacţionat de asemenea negativ, în mediul online.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept