Știri 19 aprilie 2018

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine pe Sfântul Ierarh Teotim, episcopul Tomisului.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la mănăstirea Sf. Teotim din orașul Murfatlar, de la ora 8.30.
Sâmbătă, Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie, de la ora 8.45, la Mănăstirea Colilia, care își va serba luni hramul Sf. Mare Mc. Gheorghe.
Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a 3-a după Paști sau a Mironosițelor.
Astfel, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației Preasfințitului Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și va participa la Sf. Liturghie oficiată la Mănăstirea Pantocrator din jud. Teleorman, care are hramul Sf. Maria Magdalena.
Luni, Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie, de la ora 8.30 la biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe din Constanța, situată pe strada Nicolae Iorga.

Autobuzele etajate ar putea intra, în curând, în Portul Constanța.
Potrivit unor surse din cadrul RATC, de la 1 mai, ar putea fi inaugurat un nou traseu, pe ruta Gara CFR – Far – Poarta 5 – Portul Constanța – Poarta 1.
Tot de la această dată va fi introdusă și o linie care va lega zona Gării de stațiunea Mamaia.
Accesul în autobuzele etajate se va face pe baza biletului de călătorie RATC, iar gratuităţile nu sunt valabile, deoarece este traseu turistic.

Primăria Constanța cere inventarierea tuturor chioșcurilor din incinta unităților școlare din municipiu.
Reprezentanții administrației locale spun ca după clarificarea proprietarilor acestor chioșcuri, primăria va lua o decizie dacă acestea vor mai funcționa sau nu in incinta școlilor.
Decizia de inventariere a chioşcurilor vine după ce mai mulți constănțeni au reclamat faptul că în apropierea acestora se strânge de obicei foarte mult gunoi.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, între orele 9:00 – 13:00.
De asemenea, în timpul săptămânii, de luni până vineri, programul de donare este între 7.30 și 13.00.
Reprezentanții centrului roagă insistent persoanele care au mai donat să revină, iar pe cei care nu au mai donat, să devină donatori de sânge cât mai curând.

Roșiile care sunt în această perioadă pe piață sunt coapte artificial.
Acestea sunt crescute cu ajutorul tehnologiei avansate ori stropite cu substanțe nutritive într-un sistem calculat de computer.
Specialiștii spun că, de multe ori, roșiile ajung verzi în magazin. Devin roșii după ce se introduce în apă o substanță.
Această coacere forțată este indusă de anumite aspecte de marketing și tot mai mulți producători sunt nevoiți să folosească aceste produse biostimulative.

Președintele Klaus Iohannis nu va promulga legea referendumului în forma actuală.
Acesta a motivat că are anumite nemulțumiri față de această lege și va cere opinia Curții Constituționale.
În ceea ce priveşte mitingul pentru susținerea familiei tradiționale ce se va organiza luna viitoare la București, șeful statului a mai spus că nu se poate pronunța cu privire la o chestiune care este la stadiul de idee.

Aproape jumătate din cantitatea de carne de porc din România este din import.
Marile magazine aduc carne de porc din țări precum Germania sau Spania.
Numai anul trecut comercianții au importat peste 230.000 de tone de carne, pentru care au plătit peste 300 de milioane de euro.
Pentru a sprijini producția de carne de porc, autoritățile vor să acorde fermierilor ajutoare de stat, iar pentru a-i încuraja pe fermieri să colaboreze cu supermarketurile, Comisia Europeană vrea să impună reguli mai stricte.

Aproape jumătate din angajații români primesc salariul minim pe economie.
Proporția contractelor salariale minime a înregistrat o creștere bruscă în comparație cu anul 2017, când doar 37% erau contracte salariale minime.
Potrivit sindicatelor, România se situează pe primul loc printre cele 28 de state membre ale Uniunii în ceea ce privește proporția angajaților considerați săraci.
România are cel de-al doilea salariu mediu inferior în rândul statelor membre.

RADET va opri de luni, furnizarea căldurii în apartamentele constănțenilor.
Decizia vine ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare pe timpul nopții.
Până luni, RADET va opri furnizarea căldurii pe timpul zilei și va asigura necesarul de căldură pentru confortul termic în locuințe pe timpul nopții.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept