Știri 15 martie 2018

Astăzi este Ziua Mondială a Consumatorilor.
Aceasta a fost declarată de către Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori.
Potrivit rezoluţiei ONU din anul 1985, consumatorul trebuie protejat de pericolul de a achiziţiona produse ce îi pot afecta viaţa, sănătatea și siguranţa.
În România sunt recunoscute mai multe drepturi de bază ale consumatorilor şi anume dreptul la protecţia vieţii, sănătăţii şi securităţii, dreptul la informare şi la educare, dreptul de acces neîngrãdit la pieţele de produse şi servicii, precum şi dreptul la despãgubire şi la reprezentare.

Președintele Iohannis a retrimis la Parlament noua lege a Referendumului pentru familie.
Conform unui comunicat al Președinției, șeful statului este nemulțumit în principal de ambiguitățile unor formulări din cele 5 amendamente aduse Legii.
Președintele poate refuza promulgarea unei noi legi doar o singură dată.

Traseul liniei de autobuze 2-43 va fi deviat.
RATC anunță că sâmbătă, în intervalul 8.00 – 23.00, strada Brizei, din cartierul Poarta 6 va fi închisă din cauza unor filmări la serialul internațional de televiziune „The Romanoffs“.
Traseul liniei 2-43 va fi deviat pe sensul de mers de la gară la poarta 6 astfel: Gară – Far – B-dul 1 Mai Vechi – Str. Pajurei – Str. Viorelelor – Poarta 6 și retur.

Locuitorii orașului Medgidia sunt așteptați să doneze sânge.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța anunță că acțiunea se va desfășura sâmbătă, la Spitalul Municipal Medgidia, între orele 8.30 – 13.30.
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Academia Română cere retragerea proiectului care permite defrișări în pădurile virgine.
Conform actului normativ, defrișările ar fi permise și în ariile protejate sau în pădurile virgine, pentru a putea fi făcute lucrări de utilitate publică.
Specialiștii Academiei, spun că proiectul contravine legislației naționale de înființare și funcționare a Parcurilor Naționale și Naturale, dar și directivelor europene de mediu.
Proiectul a fost votat deja în Senat.

Aproape 20.000 de copii români au ambii părinți plecați la muncă în străinătate.
Conform statisticilor, peste 96 de mii de copii au rămas în grija rudelor sau a altor persoane, iar aproape 19 mii dintre ei au ambii părinţi plecaţi peste hotare.
Raportările nu sunt exacte, iar reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului spun că numărul este mult mai mare.

Introducerea pe piaţa naţională a pungilor din plastic cu mâner va fi interzisă de la 1 iulie.
De la 1 ianuarie anul viitor se interzice şi comercializarea acestora.
Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.
Documentul transpune în legislaţia română o directivă europeană.
Actul normativ stabileşte amenzi între 800 şi 25.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legii.

România este una dintre ţările în care copiii întâlnesc cel mai des probleme pe Internet.
Aceștia postează pe reţele de socializare date personale cum ar fi numele de familie, numele şcolii la care învaţă şi vârsta corectă.
16% dintre ei afirmă că au publicat pe profilul lor adresa de acasă, iar 10% chiar şi numărul de telefon.

10.000 de doze de imunoglobulină vor intra în ţară în cel mult două săptămâni.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Potrivit acesteia, restul de doze, până la 150 de kilograme, vor veni din Austria, Italia şi Statele Unite și vor ajunge pentru cel mult trei luni, urmând ca livrările să revină în parametrii normali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept