Știri 8 martie 2018

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia mâine, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan Casian” din județul Constanța, de la ora 8.30.
Sâmbătă, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Gherman” din apropierea localității Băneasa, de la ora 8.30.
Totodată, duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 9.00.

Părintele profesor doctor Constantin Necula vine la Constanța.
Acesta va susține o conferință cu tema ’’Despre responsabilitate și bucurie creștină’’.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 18, la Biserica Sf. Maria de pe Bd. 1 Mai, în prezența Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Conferința este organizată de Arhiepiscopia Tomisului, Societatea Biblică Interconfesională din România și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Astăzi este Ziua Internațională a Femeii.
Sărbătoarea a fost oficializată de Organizația Națiunilor Unite în anul 1975.
A debutat în primii ani ai secolului trecut ca o sărbătoare politică și socială, apoi s-a transformat treptat, într-o zi în care bărbații își exprimă dragostea și afecțiunea pentru femei.
De asemenea, ziua de 8 martie este o zi importantă pentru sărbătorirea realizărilor economice, globale și sociale ale femeilor din întreaga lume.
Totodată, această zi este văzută în multe țări și drept prima sărbătoare a primăverii iar în România, astăzi se sărbătorește și Ziua Mamei.

Patronii care îşi ţin angajaţii la lucru peste program mai mult decât permite legea, riscă amenzi mari.
Parlamentarii vor să modifice Codul Muncii, iar angajatorii să fie amendaţi în funcţie de numărul de salariaţi cărora le încalcă drepturile.
Amenda poate ajunge până la 3 mii de lei pentru fiecare angajat.
Pentru cei nevoiţi să stea la lucru peste program, legea permite maxim 32 de ore pe lună, iar munca în plus trebuie recompensată cu un spor la salariu sau zile libere plătite.

Înscrierea în clasa pregătitoare începe astăzi.
Aceasta se va desfășura în două etape și se încheie pe 4 mai.
Înscrierea în clasa 0 este obligatorie pentru toți copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2018.
De asemenea, pot fi înscriși și copiii care împlinesc 6 ani până în data de 31 decembrie 2018 inclusiv, cu condiția de a participa la o testare psihosomatică.

Parlamentarii vor să elimine radarele ascunse ale Poliției.
Proiectul legislativ, adoptat deja în Senat, îi va obliga pe poliţişti să măsoare viteza, exclusiv cu maşina inscripţionată cu semnele poliţiei şi poziţionată astfel încât să fie văzută de şoferi.
Poliţiştii însă, nu sunt de acord cu iniţiativa.
Decizia finală va fi luată de Camera Deputaţilor.

Plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate a fost eliminată pentru mai multe categorii sociale.
Este vorba despre beneficiarii de indemnizaţie de creştere a copilului, pentru cei care au venit minim garantat şi pentru beneficiarii de indemnizaţie acordată pentru concediul de acomodare în urma unei adopţii.
Ordonanța de urgență a fost adoptată ieri de Guvern.
Potrivit Ministerului Muncii, aceste categorii de beneficiari ai drepturilor sociale devin asiguraţi fără plata contribuţiei și vor avea acces la serviciile publice de sănătate.

Persoanele cărora urmează să le expire paşaportul vor fi avertizate prin SMS.
Sistemul de notificare a devenit funcţional de ieri.
Măsura este aplicată de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Afacerilor Externe, pentru eficientizarea procesului de eliberare a paşapoartelor.
De asemenea, în această lună, vor primi un SMS de notificare cetăţenii cărora le-a expirat paşaportul în ultimele şase luni.

Producătorii dau asigurări că vor redirecţiona de pe pieţele europene spre România cantităţi de imunoglobulină.
Aceștia au informat că apariţia unor discontinuităţi în procesul de fabricaţie a imunoglobulinei este cauzată în special de lipsa materiei prime.
Substanța este necesară în tratarea imunodeficienţelor primare şi a bolilor autoimune.

Femeile din Constanța pot beneficia de analize gratuite pentru depistarea cancerului de sân și de col uterin.
Unitatea Mobilă de Diagnostic se va afla în perioada 6 martie – 8 aprilie în fața mall-ului din Parcul Tăbăcăriei.
Aceasta are aparatură de ultimă generație şi este deservită de personal medical calificat.
Până acum peste 2.000 de persoane s-au arătat interesate de aceste investigaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept