Știri 5 martie 2018

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia vineri, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan Casian” din județul Constanța, de la ora 8.30.
Sâmbătă, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Gherman” din apropierea localității Băneasa, de la ora 8.30.
Totodată, duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 9.00.

Părintele profesor doctor Constantin Necula vine la Constanța.
Acesta va susține o conferință cu tema ’’Despre responsabilitate și bucurie creștină’’.
Evenimentul se va desfășura vineri, de la ora 18, la Biserica Sf. Maria de pe Bd. 1 Mai, în prezența Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Conferința este organizată de Arhiepiscopia Tomisului, Societatea Biblică Interconfesională din România și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Astăzi începe simularea probelor scrise de la Evaluarea Naţională cu proba de Limba şi literatura română.
Conform calendarului, mâine va avea loc proba la Matematică, iar miercuri – cea de Limba şi literatura maternă.
Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie.

Obiectele din metale preţioase vor putea fi comercializate pe teritoriul României doar dacă au aplicată marca statului.
Hotărârea a fost luată de Guvern și va intra în vigoare din 30 iunie.
Marca oficială a statului va fi aplicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi va fi în locul mărcii de garanţie proprie a comercianţilor.
Aceste măsuri oferă o mai bună protecţie a consumatorilor români împotriva evaziunii fiscale, dar şi a falsurilor de pe piaţa metalelor preţioase.

Donaţiile pentru sculptura „Cuminţenia pământului”, de Constantin Brâncuşi, se vor restitui până la 31 decembrie 2018.
Așa prevede un proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Culturii.
Preţul pentru achiziţia operei „Cuminţenia pământului”, negociat de către Ministerul Culturii din vremea Guvernului Cioloş şi actualii proprietari ai statuii, era de 11 milioane de euro.
Suma de 5 milioane de euro ar fi trebuit să fie alocată de Guvern, iar restul de 6 milioane de euro din colectă publică.
În cele din urmă, tranzacţia nu a mai avut loc, iar banii trebuie returnaţi celor care au făcut donaţii pentru opera de artă.

Astăzi începe unul dintre cele mai mari exerciții militare multinaționale.
Peste 1.700 de militari români și străini vor participa, în perioada 5-15 martie, la unul dintre cele mai mari exerciții multinaționale, organizat de Forțele Navale Române, pe teritoriul Dobrogei și în apele internaționale ale Mării Negre.
Exercițiul Spring Storm 18 are la bază un concept unic de antrenare întrunită a Forțelor Navale, Aeriene și Terestre.
Forțele militare române se vor instrui, în cadru aliat, în colaborare cu parteneri din Bulgaria, Franța, Georgia, S.U.A. și Ucraina.

Senatul din statul american Iowa a adoptat o lege pro viață.
Dacă legea va intra în vigoare, medicii care vor face avorturi după ce au detectat bătăi ale inimii copilului vor putea fi acuzați de crimă.
Singura excepție de la lege s-ar aplica sarcinilor care pun în pericol viața mamelor.
Inimile copiilor încep să se formeze în a 21-a zi de sarcină, dar bătăile inimii sunt detectate la ecografie cu câteva săptămâni mai târziu.
Camera inferioară a parlamentului va lua decizia finală în privința legii.

Poliția Română atrage atenția asupra conturilor de Facebook false.
În spatele acestora se pot ascunde persoane rău intenționate, interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam, pentru furturi de identitate și alte atacuri virtuale.
Oamenii legii recomandă examinarea fotografiilor, căutarea detaliilor cu ajutorul motoarelor de căutare și evitarea trimiterii fotografiilor personale celor necunoscuți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept