Știri 2 martie 2018

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu va oficia mâine, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan Casian” din județul Constanța, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
Slujba va fi oficiată săptămâna viitoare, vineri, de la ora 8.30.
Totodată, duminica aceasta, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 8.45.
Săptămâna viitoare, sâmbătă, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Gherman” din apropierea localității Băneasa, de la ora 8.30.

A opta ediție a Marșului pentru Viață va avea loc pe 24 martie.
Evenimentul face parte din cadrul Lunii pentru Viață 2018, desfășurată în perioada 1–31 martie, în numeroase orașe din România și Republica Moldova.
Potrivit Asociației „Studenți pentru viață”, scopul manifestărilor din această lună este de a atrage atenția că cităm, „cel mai adesea, în spatele unui avort la cerere se află o dramă ignorată de cei din jur”, am încheiat citatul.

Românii ar putea primi panouri solare în schimbul mașinii vechi.
Asa prevede un proiect înregistrat recent la Senat pentru dezbatere.
Măsura are ca scop eliminarea autovehiculelor poluante, mai vechi de 12 ani, dar și reducerea costurilor legate de încălzirea locuințelor și a poluării.
Potrivit proiectului, se acorda un voucher in valoare de 4.500 de lei, pentru achiziţia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus şi surse alternativ/ecologice.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă majorări salariale în sistemul public de sănătate.
Un medic primar, de exemplu, va ajunge de la 4 mii la 15 mii de lei, la care se adaugă vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază.
Masura care a intrat ieri în vigoare, are ca scop stoparea exodului medicilor.
Lia Olguţa Vasilescu a mai declarat, pe de altă parte, că executivul va aduce o serie de amendamente la legea salarizării, astfel încât să existe majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari.

Mai mulți parlamentari români vor anularea orei de vară.
Aceştia amintesc faptul că ora de vară a fost introdusă prima dată în 1916, după Primul Război Mondial.
Germania și Austro-Ungaria au introdus primele ora de vară pentru a economisi din rezervele de cărbune.
În prezent, aceasta este aplicată în fiecare an prin darea ceasurilor cu o oră înainte în ultima duminică din martie.
Totodată, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene la începutul acestei luni o evaluare a avantajelor și dezavantajelor schimbării orei în mod semestrial.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, roagă populația să doneze, sânge indiferent de grupa sanguina. Conform ultimelor date ale conducerii, numărul persoanelor care au donat sânge, s-a redus cu aproximativ 50% în ultimele două săptămâni.
Astfel, este nevoie de 60-80 de donatori zilnic.
Persoanele care pot ajuta, sunt asteptate de luni până vineri, la sediul de pe strada Nicolae Iorga nr. 85, intre orele 7.30-13.00.

Medicii chirurgi vor avea sporuri pentru orele petrecute în sala de operaţie.
Declarația a fost făcută de Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Ea a afirmat că sporurile sunt limitate, însă nu se pune problema ca acestea să nu se aplice.
Potrivit ministrului, orice spital care va dori să dea sporuri la maxim, poate să o facă utilizând veniturile proprii.

Grecia a legalizat consumul de canabis în scop medicinal.
Afacerile cu marijuana vor fi reglementate strict, în condiţiile în care folosirea ei recreativă rămâne interzisă.
Guvernul elen speră că va reuşi să atragă investitori din străinătate şi că cifra de afaceri generată de această nouă lege va ajunge la două miliarde de euro pe an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept