Stiri 1 martie 2018

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu va oficia sâmbătă, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan Casian” din județul Constanța, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
Slujba va fi oficiata vineri, 9 martie, de la ora 8.30.
Totodată, duminică, 4 martie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 8.45.
Sâmbătă, 10 martie, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Gherman” din apropierea localității Băneasa, de la ora 8.30.

Coaliția pentru Familie va sesiza Parlamentul despre propaganda LGBT din școlile românești.
Decizia a fost luată ca urmare a obligării unor elevi minori din București și Focșani să ia parte la acțiuni de propagandă homosexuală fără consimțământul părinților.
Mai mult, Coaliția va cere sprijin internațional, în Europa și Statele Unite, pentru a denunța campania de linșaj mediatic în privința inițiativei legislative de modificare a Constituției.
Totodată, reprezentanții Coaliției denunță și condamnă stigmatizarea colectivă și cenzura milioanelor de români care doresc apărarea familiei și nu sunt de acord cu propaganda LGBT, precum și practicarea dublei măsuri în privința respectării drepturilor omului.

Vinerea Mare a fost declarată zi liberă.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat ieri, proiectul de lege, în calitate de for decizional.
Vinerea Mare este zi legală de sărbătoare în 16 dintre cele 28 de ţări ale Uniunii Europene.

Patriarhia Română face un apel către Centrele eparhiale, cler şi credincioși să ofere sprijin familiilor sărmane şi persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor.
Mai multe comunităţi rurale au fost sever afectate, in urma caderilor masive de zapadă.
În acest sens, Patriarhia îi îndeamnă pe preoţii şi credincioşii din parohiile care se confruntă cu situaţii de urgenţă provocate de ger, ninsori şi viscol să îi ajute pe cei aflaţi în nevoi cu apă, ceai şi alimente, pentru a putea depăşi mai uşor momentele dificile din aceste zile.

Cursurile rămân suspendate astăzi și mâine în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța.
Masura a fost luată ca urmare a avertizării meteorologice de cod portocaliu de ger valabil pana mâine la ora 20.00, dar și din cauza cantităților abundente de zăpadă.
Reprezentantii Prefecturii spun că masura este obligatorie.

Fiecare persoană ar putea alege dacă doreşte să contribuie la Pilonul II de pensii.
Declarația aparține Ministrului Muncii, care a dat asigurări că nu există intenţia desfiinţării Pilonului II de pensii administrat privat.
Peste 7 milioane de români plătesc în prezent contribuţii la Pilonul II de pensii, iar ratele de rentabilitate variază între 4 şi 6 %.

Românii vor putea munci prin telemuncă.
Proiectul de act normativ a fost aprobat de Camera Deputaților.
Astfel, salariații vor avea posibilitatea de a munci de acasă sau din alt loc, însă numai dacă activitatea desfășurată la angajator este îndeplinită cu ajutorul tehnologiei.
Proiectul urmează să ajungă la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, roagă populația să doneze, sânge indiferent de grupa sanguina.
Conform ultimelor date ale conducerii, numărul persoanelor care au donat sânge, s-a redus cu aproximativ 50% în ultimele două săptămâni.
Astfel, este nevoie de 60-80 de donatori zilnic.
Persoanele care pot ajuta, sunt asteptate de luni până vineri, la sediul de pe strada Nicolae Iorga nr. 85, intre orele 7.30-13.00.

ANM a prelungit avertizările cod galben și cod portocaliu de ger pană mâine la ora 20:00.
Astfel, temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.
În cursul nopții de vineri spre sâmbătă temperaturi sub pragul de ger, de -10 grade, se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept