Știri 23 februarie 2018

Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Nicolae din Năvodari, de la ora 17.
Credincioșii vor putea cinsti Icoana Maicii Domnului Portărița, moaștele Sf. Serafim de Sarov și ale Sfintelor Matrona, Elena, Pelaghia, Maria, Marta, Alexandra și Paraschiva de la Diveevo, care vor poposi spre închinare, alături de Moaștele Sf. Cuvioși uciși în Mănăstirea Sf. Sava cel Sfințit.
Acestea vor rămâne la biserica din Năvodari până duminică 25 februarie.
Mâine, Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la biserica Sf. Ioan Botezătorul din zona Pod Butelii, de la ora 8.45.

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica Ortodoxiei.
Aceasta se serbează din secolul 9 și marchează biruința credinței atât asupra celor ce negau cinstirea icoanei, cât și a tuturor ereziilor.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 8.45.
După slujbă, se va merge în procesiune a icoanelor, numită Calea Sfinților, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 decembrie 1989, str. Arhiepiscopiei, catedrală.
Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.
Tot duminică, Ierarhul nostru va oficia Taina Sf. Maslu la biserica „Sf. Filofteia” din cartierul km 4, de la ora 16.00.
Seara, de la ora 19.30, la mănăstirea Dervent, Ierarhul nostru va oficia slujba Tunderii în monahism a unui tânăr de 20 de ani, Ionuț Ilie.

Bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei.
Anunţul a fost făcut de Ministerul Turismului.
Cu aceste tichete se poate cumpăra o vacanţă pe litoralul românesc, un circuit cultural în ţară, un week-end la munte sau în Delta Dunării.
În limita resurselor bugetare, angajatorul stabileşte când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz.

Valabilitatea paşapoartelor simple electronice va fi extinsă la 10 ani.
Guvernul a introdus un nou termen de valabilitate a paşapoartelor, pentru a reduce aglomeraţia la ghişee.
Astfel, valabilitatea paşapoartelor simple electronice va fi extinsă la 10 ani, faţă de cinci în ani în prezent, în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani.

Universitatea „Ovidius“ ia măsuri pentru reducerea absenteismului și abandonului studiilor.
Proiectul își propune scăderea abandonului în rândul studenților înmatriculați în anul întâi la programele de licență ale Facultății de Științe Economice.
Prin acest proiect, studenții din anul întâi care au intrat la facultate cu medii mici, care provin din familii cu venituri mici, sau sunt orfani, vor beneficia de activități de tutoriat, activități de consiliere profesională și activități de cunoaștere a profesiei de economist.

Vitamina C nu ajută în tratarea gripei sau a răcelii.
Efecte benefice asupra organismului le pot avea vitamina A şi zincul – atrag atenţia oamenii de știință.
Astfel, ei sunt de părere că un consum excesiv de suc bogat în vitamina C poate fi dăunător, din cauza fructozei pe care o conţine.
Acesta provoacă senzaţie continuă de foame, perturbă dispoziția și reduce din energie.
Pentru asimilarea vitaminei C în organism, experții recomandă consumul de ardei roșu și broccoli, iar în perioade foarte reci, alimente care conţin vitamina A.

Substanţele chimice din săpun poluează atmosfera mai mult decât gazele de eșapament.
Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, produse cum ar fi cernelurile, adezivii, agenţii de curăţare, produsele de îngrijire personală, solvenţii, parfumurile și pesticidele obţinute din produse petroliere, sunt responsabile pentru jumătate din compuşii organici volatili din oraşele industriale.
Poluarea atmosferei se află pe locul cinci în lume printre riscurile pentru sănătate, iar autorităţile din multe ţări sunt supuse presiunii de a asigura un aer curat.

Senatul a aprobat proiectul care permite defrişări în pădurile virgine.
Proiectul de lege acceptă ocuparea unor terenuri din fondul forestier naţional pentru lucrări de utilitate publică, inclusiv a unor suprafeţe incluse în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine.
Opoziţia a criticat iniţiativa legislativă, susţinând că, prin aceasta, se distruge natura.
În cazul acestui proiect, Senatul este prima Cameră sesizată, dezbaterile urmând să aibă loc în Camera Deputaţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept