Știri 14 februarie 2018

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia sâmbătă, Sf. Liturghie la biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe din localitatea Oltina, de la ora 8.
Apoi, va sfinți casa praznicală a parohiei.
Duminică, Ierarhul nostru va oficia Sf. Liturghie la biserica Sf. Nectarie din zona Medeea, care-și va sărbători unul din hramuri, Sf. Teodor Tiron, de la ora 8.30.
De la ora 17, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei pentru începutul Postului Mare, la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.

Arhiepiscopia Bucureștilor va ridica un centru pentru persoane cu deficiențe de auz.
În prezent comunitatea hipoacuzicilor din Capitală numără peste 3000 de persoane.
Acesta va fi prevăzut cu un spaţiu liturgic adecvat condiţiilor speciale desfăşurării cultului pentru cei cu deficienţe de auz, la care se adaugă o sală pentru organizarea de activităţi culturale.
În prezent, în Capitală există patru şcoli care oferă educaţie la 490 de copii hipoacuzici.
În cuprinsul Patriarhiei Române există mai multe astfel de centre dedicate persoanelor cu deficiențe de auz și vedere.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I va participa la sfinţirea Catedralei Naţionale.
Anunțul a fost făcut de Părintele Patriarh Daniel.
Anul trecut, Patriarhul Ecumenic și-a exprimat dorința de a participa la acest eveniment deosebit de important pentru Ortodoxia românească.
Festivitătile legate de sfințirea locașului de cult vor dura cinci zile, din 25 până în 30 noiembrie.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Oraşului Năvodari organizează sâmbătă, o acţiune de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, între orele 08.30- 13.30.
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Olanda a adoptat o lege ce permite înregistrarea tuturor adulților ca donatori de organe.
Excepție fac cazurile în care locuitorii acestei țări precizează în mod expres faptul că nu doresc să figureze în acel registru.
În prezent, registrul național al donatorilor de organe din Olanda are la bază un sistem bazat pe acord prealabil.
Persoanele care doresc să își doneze organele după moarte trebuie să se înscrie ele însele în registrul național al donatorilor.

Marea Britanie pregătește o rugăciune colectivă la granițele țării împotriva amenințărilor actuale la adresa credinței și pentru descurajarea avorturilor.
Evenimentul intitulat ’’Rozariul la frontiere’’, va avea loc pe 29 aprilie și va marca 50 de ani de la intrarea în vigoare a Legii privind avortul.
Credincioșii catolici din Regatul Unit se vor ruga la frontierele țării, într-o acțiune care va cuprinde întreaga suprafață a coastelor britanice.
’’Rozariul la frontiere”, desfășurat anul trecut în Polonia, a beneficiat de participarea a peste un milion de oameni și a implicat 22 de eparhii și 319 de biserici.

Un tribunal din Germania a stabilit că Facebook folosește în mod ilegal datele personale ale utilizatorilor.
De asemenea, rețeaua de socializare nu și-a informat în mod adecvat utilizatorii cu privire la modul în care le folosește datele.
Parametrii prestabiliți ai Facebook și unele dintre condițiile sale de utilizare contravin legilor cu privire la consum.
Într-un comunicat, rețeaua socială afirmă că a procedat deja la modificări importante în privința condițiilor de utilizare și în domeniul protecției datelor, după deschiderea dosarului, în 2015.

Sporul negativ al populaţiei României s-a accentuat.
Datele Institutului Național de Statistică arată că anul trecut numărul nou-născuților a fost mai mic cu peste 11.000 de persoane față de 2016, în timp ce numărul românilor decedaţi a urcat la peste 260.000.
Un factor care a contribuit la sporul negativ al populației a fost numărul ridicat de avorturi din ultimii 27 de ani.

Economia României a crescut în 2017 cu 7% față de anul precedent.
Potrivit Institutului Național de Statistică, în ultimul trimestru al anului trecut, față de perioada similară din 2016, avansul Produsului Intern brut a încetinit la 6,9% de la 8,8%.
Comparativ, anul trecut, economia chineză, a doua mare putere economică a lumii, după SUA, a crescut cu 6,9%, cel mai rapid ritm din ultimii doi ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept