Știri 8 februarie 2018

Biserica Ortodoxă îl va cinsti sâmbătă pe Sf. Sfințit Mucenic Haralambie.
Cu acest prilej, astăzi, de la ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” vor fi aduse moaștele „Sf. Nicolae”, apoi va fi oficiată Taina Sfântului Maslu.
Moaștele Sfântului ierarh Nicolae vor rămâne spre cinstire până luni dimineața, la ora 8.
Mâine, la ora 12.00, la biserică va fi adusă icoana Maicii Domnului „Eleusa”, care va rămâne spre închinare până duminică, la ora 17.
Sâmbătă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va avea oaspeți pe IPS Simeon, Mitropolit de Vinița și Bar (Ucraina) și IPS Naum, Mitropolit de Ruse (Bulgaria).
Ierarhii vor fi întâmpinați la ora 8.30, de către preoții și credincioșii parohiei „Sf. Haralambie” la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi se va merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Persoanele care tulbură liniştea publică vor plăti amenzi mari.
Senatul a adoptat o propunere legislativă care prevede amenzi mai mari pentru înjurături, ameninţări şi gesturi obscene în public, dar şi pentru deteriorarea indicatoarelor rutiere sau scrisul fără drept pe clădiri.
În acest caz, amenzile vor fi între 400 şi 1.200 de lei.
Sunt vizați și cei care tulbură liniştea locatarilor între orele 22.00 – 08.00 şi 13.00 – 16.00 şi cei care aruncă asupra unei persoane sau construcţii cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante sau cu efect paralizant.
Pentru nerespectarea orelor de linişte, amenzile vor fi cuprinse între 700 și 1.800 de lei.

Accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța este restricționat.
Măsura a fost luată ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii apărute în ultima lună la nivel național, dar și local.
Astfel, accesul vizitatorilor va fi permis, zilnic, în intervalul 13:30-17:00, iar în afara orelor de program este complet interzis.
De asemenea, purtarea măștii este obligatorie, iar în secțiile de Oncologie va fi interzis accesul aparținătorilor.

Pensionarii cu pensii sub 900 de lei vor avea medicamente compensate.
Indiferent dacă mai au și alte surse de venituri, aceștia primesc medicamente compensate 90%.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, ieri, că, de la 1 iulie, se va pune în aplicare programul de sănătate ce îi vizează pe pensionarii cu venituri mici.
De asemenea, ministrul a mai precizat că punctul de pensie va ajunge la 1.000 de lei în iulie 2018.

Sindicatele din învățământ amenință cu greva generală.
Cadrele didactice sunt nemulţumite de reacţia guvernului faţă de rezolvarea problemelor din educaţie.
Comasarea claselor şi a posturilor, dar şi bugetul prea mic per elev îi nemulţumesc, deopotrivă, pe dascăli.
Primele forme de protest ale profesorilor vor fi pichetările sediilor prefecturilor din toată ţara.

Aproape toți românii sunt dependenți de telefonul mobil.
Studiile arată că 95% dintre ei iau telefonul mobil ori de câte ori pleacă de acasă.
Mai bine de jumătate recunosc că au telefonul cu ei mai mult de 13 ore pe zi. 8 din 10 romani adorm cu telefonul mobil, după ce verifica mail-urile sau contul de social media şi 6 din 10 se trezesc făcând acelaşi lucru.
Psihologii vorbesc tot mai des despre dependența de telefonul mobil, care se numește nomofobie.

Șoferii ar putea afla informaţii despre mașina pe care vor s-o cumpere, printr-o aplicație de la Registrul Auto Român.
De la 1 ianuarie, orice automobil importat în România care ajunge la RAR pentru identificare este trecut într-o bază de date în care se trece şi kilometrajul.
Vor exista date despre toate mașinile pentru care a fost emisă o despăgubire, astfel încât un cumpărător să poată şti întregul istoric al accidentelor pentru un automobil.
Atât informaţiile despre kilometri cât şi cele legate de daunele suferite de o maşină, vor putea fi interogate foarte uşor în funcţie de seria de sașiu.

Anul școlar 2018 – 2019 va începe pe 10 septembrie.
De asemenea, vacanţa de iarnă va fi de trei săptămâni.
Hotărârile au fost luate de ministrul Educaţiei, Valentin Popa, după consultări cu partenerii sociali.

Drepturile românilor din Marea Britanie rămân garantate.
Așa a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, după ce premierul britanic Theresa May a precizat că cetăţenii europeni care vor sosi în Marea Britanie după martie 2019 vor fi trataţi în mod diferit față de cei stabiliți în această țară înainte de Brexit.
Pe de altă parte, ministrul Victor Negrescu, a declarat că ţara noastră, care va deţine în acel moment preşedinţia Consiliului UE, va găzdui în 2019 primul summit european post Brexit, ce va avea loc la Sibiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept