Știri 5 februarie 2018

Primăria Constanța a lansat un chestionar online privind Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară.
În chestionar sunt expuse principalele propuneri exprimate în cadrul dezbaterii publice organizate pe 6 decembrie 2017.
Conform proiectului de hotărâre, vor exista două zone, una exclusiv pietonală şi alta ocazional carosabilă, cu destinaţie preponderent pietonală.
Cetăţenii interesaţi sunt invitaţi să răspundă la întrebările din chestionar până pe 16 februarie 2018, pe site-ul Primăriei muncipiului Constanţa.

8.2 milioane de oameni din întreaga lume mor anual din cauza cancerului, din care jumătate prematur, la vârste cuprinse între 30 şi 69 de ani.
Până în prezent au fost identificate 250 de tipuri de cancer, această boală fiind a doua cauză de deces la nivel mondial.
În România numărul persoanelor bolnave de cancer depăşeşte 100.000.
Anual sunt înregistrate mai mult de 80 de mii de persoane care suferă de boli oncologice, şi aproximativ 50 de mii de oameni care mor din cauza cancerului.
Ţara noastră se situează pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer uterin.

Obținerea permisului de conducere este tot mai dificilă pentru candidați.
Numărul celor care au obținut permisul de conducere a scăzut după introducerea sistemului Big Brother la examen.
Camera de supraveghere, montată în interiorul mașinii, înregistrează sunetul și traseul parcurs de candidat.
Instructorii și examinatorii spun că măsura a fost binevenită, deoarece elimină orice îndoială că examenul ar putea fi fraudat.
Există deja aproape 7 milioane și jumătate de posesori de permise de conducere în România, iar numărul maşinilor înscrise a ajuns la 6 milioane.

România va aloca, în acest an, fonduri pentru un aer mai curat.
Este vorba despre suma de 13 milioane de lei pentru Programul de dezvoltare şi optimizare a Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului, respectiv 20 milioane de lei pentru reducerea impactului asupra atmosferei, apei şi solului.
O directivă europeană obligă statele membre să limiteze expunerea cetăţenilor europeni la substanţele poluante din aer.
Cu toate acestea, în 23 din cele 28 de state membre standardele de calitate a aerului sunt încă depăşite.

Specialiștii avertizează asupra alimentelor care devin cancerigene în momentul reîncălzirii.
Este vorba despre legume cum ar fi sfeclă, spanac, morcov, cartof sau țelină, carnea de pui și ouăle.
Potrivit experţilor, carnea de pui consumată după mai mult de 24 de ore de la gătire, poate provoca unele probleme digestive destul de grave.
Acest lucru este cauzat de modificările structurii proteinelor, deoarece carnea de pui conţine mult mai multe proteine comparativ cu cea roşie.

Facebook ar putea afla în curând cât câștigă utilizatorii săi.
Compania vrea să introducă un sistem prin care să determine statutul socio-economic al celor înscrişi pe reţeaua socială.
Este vorba despre un algoritm care foloseşte informaţii pe care Facebook le colectează deja despre utilizatorii săi, cum ar fi ultima formă de învățământ absolvită, istoricul călătoriilor, numărul dispozitivelor cu acces la Internet pe care le au și deţinerea unei locuinţe.
Compania precizează ca scopul acestui instrument este acela de a-si ajuta clienţii să ofere conţinut sponsorizat mai relevant pentru diverse categorii de utilizatori.

România a câștigat procesul cu Chevron privind extracția gazelor de șist.
Decizia a fost luată de Curtea de Arbitraj de la Paris.
Compania americană Chevron voia să extragă gaze de șist din trei perimetre – Costinești, Vama Veche și Adamclisi.
Aceasta va plăti Agenției Naționale pentru Resurse Minerale suma de 73 milioane de dolari, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, informează Guvernul.

Comisia Europeană va lansa o campanie de testare a produselor alimentare, pe fondul acuzațiilor privind standardele duble.
Testele vor începe în luna mai și vor include formarea unui coș comun de produse comercializate în cele mai multe dintre statele membre.
De asemenea, vor fi efectuate verificări privind compoziția chimică și gustul.
Campania vizează 16 țări ale Uniunii Europene.

Manualele școlare din Marea Britanie vor fi actualizate pentru a include întrebări legate de cuplurile de același sex.
La finele anului trecut, instrucțiunile guvernului pentru directorii instituțiilor de învățământ prevedeau că școlile primare ar trebui să includă în manuale probleme legate de părinții transgender.
Directorii școlilor britanice trebuie să-și încurajeze personalul să-i învețe pe copii cu privire la problemele comunității LGBT și să asigure vizibilitatea perspectivelor transgender în sala de clasă, potrivit unei instrucțiuni.

Unul din şase români a consumat antibiotice, în ultimul an, fără prescripţia medicului.
Conform unui studiu, nu există diferenţe majore de consum între tineri, adulţi şi vârstnici, iar educaţia românilor poate să influenţeze decizia lor de a lua antibiotice fără prescripţie medicală.
Astfel, cele mai multe persoane care consumă medicamente fără prescripţie medicală, sunt cele cu nivel de pregătire şcoală generală/ profesională – 21%.
De asemenea, 20% dintre persoanele din mediul rural consumă antibiotice fără prescripţie, faţă de 11% în mediul urban.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept