Știri 27 ianuarie 2018

Facebook nu poate garanta că reţelele sociale sunt bune pentru democraţie.
Declarația aparține unui oficial al rețelei, care a dat însă asigurări că încearcă să oprească amestecul Rusiei sau al altor actori în alegeri.
Discuțiile au apărut într-o postare care prezintă opiniile unui manager Facebook și ale unui profesor de la Universitatea Harvard.
Facebook este cea mai mare reţea socială – cu peste 2 miliarde de utilizatori.

De astăzi,Băncile din România vor elimina o parte din comisioane.
Astfel, românii care folosesc un cont bancar de plăţi cu servicii de bază, vor scăpa de comisioanele percepute pentru deschiderea şi închiderea acestuia, precum şi de comisionul pentru retrageri de bani sau comisionul pentru interogarea soldului.
În plus, românii cu venituri mici vor scăpa și de alte comisioane.

Încrederea românilor în Biserică este în creștere.
Pompierii continuă să reprezinte instituția în care românii au cea mai mare încredere, potrivit unui sondaj.
După o perioadă de scădere, încrederea în Biserică, Justiție și Școli a înregistrat o creștere semnificativă în ultimele două luni.
Astfel, 83% dintre români au încredere în pompieri, 70% în Școli (în creștere cu 4%), 69% în armată(în scădere cu 2%), 66% în Biserică(în creștere cu 5%) și 59% în Poliție.

De mâine, creştinii ortodocşi intră în perioada Triodului.
Triodul reprezintă o perioadă calendaristică de 10 săptămâni de dinaintea Sărbătorii Învierii Domnului.
Ea începe cu Duminica Vameşului şi Fariseului şi se termină în noaptea dinaintea Duminicii Paştilor.
Slujbele Bisericii din acest timp liturgic scot în evidenţă slujirea arhierească a Mântuitorului care a fost împlinită prin Patimile şi Jertfa Sa de pe Cruce.
Totodată credinciosul este îndemnat de Biserică să se întoarcă mai mult înspre viaţa sa interioară, duhovnicească, prin post, rugăciune, smerenie, iertarea semenilor şi conştientizarea propriilor greşeli.
Triodul este şi singura perioadă din cursul anului bisericesc în care se oficiază toate cele trei Sfinte liturghii din cultul ortodox: a Sfântului Vasile cel Mare, a Sfântului Ioan Gură de Aur şi a Sfântului Grigorie Dialogul.

Mâine, Biserica ortodoxă se va afla în Duminica a 33-a după Rusalii, numită a vameșului și a fariseului.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, va săvârși sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”, de la ora 9:00.
Seara, Ierarhul nostru va oficia Taina Sfantului Maslu, de la ora 17:00, la biserica „Sf Muceniță Filofteia”, din km 5, zona Bila.
Marti, 30 ianuarie Biserica Ortodoxa îi cinstește pe Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur şi Grigorie Teologul.
IPS Teodosie, va oficia luni, slujba Vecerniei, la biserica „Sf Trei Ierarhi” din localitatea Sibioara, de la ora 16 :00.
Marți dimineață, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța, zona Cireșica, de la ora 8.45.

Aproape 8. 000 de persoane au beneficiat anul trecut de sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului.
Acestea sunt copii cu rezultate deosebite la învățătură sau cu părinți plecați la muncă în străinătate, bătrâni, persoane vulnerabile sau cu adicții și copii din centrele de plasament partenere.
Dintre acestea, un sfert au fost implicate în proiectele celor 11 servicii sociale ale Arhiepiscopiei.
Bugetul total al donațiilor a fost de 1. 226. 000 lei, dintre care jumătate au fost donații în bani, iar restul donații în bunuri materiale.
Tot anul trecut s-au realizat 5 colecte și 6 persoane au fost ajutate cu fonduri pentru operații medicale sau pentru depășirea unor situații extreme, precum și colecta pentru susținerea plajei terapeutice din Constanța, un proiect unic în Europa.
Departamentul Social-Misionar funcționează cu binecuvântarea IPS Teodosie,Arhiepiscopul Tomisului, și este coordonat de preotul consilier social-misionar Vasile Rusnac.

Șoferii pot afla încadrarea în clasa bonus-malus a autoturismelor asigurate prin poliţe RCA.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat o aplicație pe pagina de internet, asfromania.ro.
Căutarea se poate face simultan pentru maxim cinci maşini, iar criteriile de căutare sunt numărul de înmatriculare sau numărul de identificare a autovehiculului și seria de şasiu.
Bonus-malus este un sistem prin care prima de asigurare auto poate fi redusă, dacă în anul anterior asiguratul nu a avut daune, sau poate fi mărită, dacă asiguratul a înregistrat daune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept