Știri 26 ianuarie 2018

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia mâine Sf Liturghie la Manastirea „Sf Ierarh Bretanion”, din apropierea localității 23 August, de la ora 8:30.
După slujbă, ierarhul nostru va face slujba parastasului pentru Cecilia Lungu, ctitorul care a donat terenul mânăstirii.
Duminică, Biserica ortodoxă se va afla în Duminica a 33-a după Rusalii, numită a vameșului și a fariseului.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, va săvârși sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”, de la ora 09:00,
Seara, Ierarhul nostru va oficia Taina Sfantului Maslu, de la ora 17:00, la biserica „Sf Muceniță Filofteia”, din km 5, zona Bila.
Marti, 30 ianuarie Biserica Ortodoxa îi cinstește pe Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur şi Grigorie Teologul.
IPS Teodosie, va oficia luni, slujba Vecerniei, la biserica „Sf Trei Ierarhi” din localitatea Sibioara, de la ora 16 :00.
Marți dimineață, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța, zona Cireșica, de la ora 8.45.

Patriarhul Kiril al Rusiei este îngrijorat de amploarea valutelor virtuale.
Oamenii își ipotechează sau își vând proprietățile la sugestia televiziunilor, care promit un profit imediat prin intermediul banilor virtuali de tip bitcoin, a spus patriarhul.
Biserica este datoare să predice asupra riscului ca oamenii să-și piardă banii și să devină sclavii propriilor vise financiare, iar Statul trebuie să protejeze oamenii de asemena riscuri printr-o legislație adecvată, a concluzionat Patriarhul Kiril.

Georgia va introduce cursuri de istoria religiilor în școlile publice.
Cursurile ar trebui să fie, cităm: „opționale și ne dorim aceasta”am înheiat citatul, a spus ministrul educației georgiene, Mikhail Chkenkeli.
Decizia vine după ce Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei a spus luna trecută că în școli ar trebui studiate istoria religiilor și chestiuni de spiritualitate.
În 2013, Patriarhul a mai propus introducerea unui curs care să pregătească tinerii pentru viața de familie.
În prezent există în Georgia un curs modular, despre culturile ortodoxă, islamică, mozaică și budistă, dar și despre etica seculară, fiecare la alegere.

Președintele american Donald Trump a participat la Marșul pentru viață.
Nici un alt președinte american nu a mai participat la acest marș, în cei 45 de ani de când el există.
Trump a declarat că, cităm „sub administrația mea vom apăra întotdeauna dreptul la viață”am încheiat și a declarat ziua de Luni, 22 ianuarie, ca Zi Națională a sacralității vieții umane.
Ronald Reagan, a fost primul președinte care a instituit această zi, dar fostul președinte Barack Obama a refuzat să o proclame, deoarece susținea avortul.
Totodată, Administrația Trump a dat statelor americane dreptul de a alege să nu mai finanțeze avortul și a interzis finanțarea ONG-urilor internaționale pro-avort.
Facebook se transformă în Big Brother.
Compania a cumpărat o tehnologie care permite verificarea identităţii prin tehnologii biometrice.
Cu ajutorul ei, Facebook ar putea citi, verifica și recunoaște biometric documentele utilizatorilor.
Scopurile tehnologiei sunt creșterea siguranței conturilor, verificarea utilizatorilor și a clienților ce cumpără publicitate sau promovează articole pe rețea.

Cafeaua ar putea fi declarată cancerigenă.
Un grup de americani a dat în judecată mai multe companii producătoare de cafea, pe motiv că băutura ar conține o substanță cancerigenă, numită acrilamidă.
Aceasta apare în alimentele bogate în amidon în timpul prăjirii, coacerii sau frigerii.
Organizația Mondială a Sănătății a introdus cafeaua pe lista produselor posibil cancerigene în urmă cu 25 de ani.
Mai mult, din anul 2016, toate băuturile foarte fierbinți se consideră cancerigene.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța cheamă contănțenii la donare de sânge.
Aceasta se va desfășura mâine, la sediul centrului din incinta Spitalului Județean Constanța, între orele 9.00 și 13.00.
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase care doresc sa îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Cârnații de pe piață conțin numeroși aditivi alimentari.
Doar 8% dintre aceștia nu conțin aditivi alimentari, în timp ce pentru 84% s-a folosit conservantul nitrit de sodiu.
Totodată, în compoziția cârnaților analizați s-a descoperit o soluție de dezghețare a drumurilor.
Acestea sunt concluziile la care a ajuns Asociația Pro Consumatori, care a analizat 116 tipuri de cârnați de pe piață.
APC îndeamnă consumatorii să verifice etichetele produselor și să fie atenți la compoziție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept