Știri 16 ianuarie 2018

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 17, slujba Vecerniei la biserica Sf. Antonie cel Mare din Năvodari.
Tot astăzi, Ierarhul nostru va săvârși de la ora 23.00, Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Constanţa.
Lăcaşul de cult este situat la intersecţia străzilor Ştefăniţă Vodă şi Dionisie cel Mic, în spatele „Galeriilor Soveja”.

Un preot a dezvoltat Facebook de România.
Este vorba despre platforma de socializare tecunosc.ro, care are deja câteva mii de utilizatori.
Preotul fondator din județul Mureș spune că scopul inițial era să aducă împreună toți credincioșii și parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia.
Platforma tecunosc.ro permite utilizatorului să aibă propriul blog și forum.
De asemenea, pot fi trimise comentarii audio, se pot crea pagini și grupuri de discuții, iar fiecare postare poate fi distribuită în rețea dar și pe celelalte rețele.

Autobuzele RATC circulă în condiții de iarnă.
Pe trasee însă nu se înregistrează probleme speciale.
Regia recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun și mai puțin a mașinilor personale, pentru evitarea ambuteiajelor.

România se află sub informare meteo de ninsoare, lapoviță și vânt puternic.
Potrivit ANM, aceasta este valabilă până mâine la ora 20.
Din această după-amiază, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării.
La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.
Local se va semnala polei în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, apoi și în Muntenia, Moldova și posibil în Dobrogea.

Mihai Tudose a demisionat din funcția de premier.
Liderii PSD urmează să discute, astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, propunerea pentru noul prim-ministru.
Întâlnirea vine după ce ieri PSD i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose, iar acesta a decis să demisioneze.
El a precizat că, cităm, “Partidul a hotărât că e nevoie de un alt guvern, cu alt tip de abordare”, am încheiat citatul.
Mihai Tudose a mai spus că nu acceptă să rămână la Palatul Victoria până la învestirea noului guvern, ca premier demisionar.

România va avea un pod gigant peste Dunăre, la Brăila.
Contractul pentru ridicarea construcției a fost semnat ieri.
Aceasta este cea mai complexă lucrare de infrastructură de după Revoluție.
De construcție se vor ocupa o firmă japoneză și una italiană, iar valoarea contractului este de 2 miliarde de lei.
Podul suspendat peste Dunăre ar trebui să fie gata în 4 ani.

Ajutorul de deces va fi mai mare cu aproape 1.000 de lei, în acest an.
Noile reglementări legislative se referă la cuantum, modalitatea şi termenul de acordare.
Ajutorul nu se mai acordă de către angajator, ci doar de către instituția care gestionează bugetul asigurărilor pentru șomaj sau de către casa teritorială de pensii.
Ajutorul de deces se achită în termen de 3 zile lucrătoare de la solicitare.

Programul „Cornul şi laptele” va fi înlocuit.
Ministrul educaţiei, Liviu Pop, a declarat că programul „Masă caldă în şcoli”, demarat anul trecut ca proiect-pilot, va fi extins în următorii trei ani la circa 700.000 de copii şi va înlocui programul „Cornul şi laptele”.
Ministrul a precizat că cele două programe întâmpină dificultăți în procedurile de achiziţii, care, în opinia sa, ar trebui schimbate.

Cazinoul din Constanţa se redeschide săptămâna aceasta.
Acest lucru este posibil în cadrul proiectului „Pariază pe cultură”, depus de o asociaţie bucureşteană, care se numără printre cele 12 finanţate de Ministerul Culturii dedicate Zilei Culturii Naționale.
În urma evaluării făcute de Minister, acest proiect a obţinut cel mai mare punctaj, şi cea mai mare finanţare – 24.000 de lei.
În cadrul proiectului, mâine, între orele 14.00 şi 17.00, la Muzeul de Istorie vor fi chemaţi la discuţii reprezentanţii tuturor instituţiilor de care depinde prezentul și viitorul cazinoului, pentru găsirea unor soluții.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept