Știri 20 decembrie 2017

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oferi daruri unor persoane cu dizabilități.
Evenimentul se va desfășura astăzi, de la ora 12.45, la biserica „Adormirea Maicii Domnului I” din Constanța, unde cele 40 de persoane îl vor colinda și vor prezenta o mică scenetă cu tematică religioasă.
ierarhul Tomisului le va oferi pachete alimentare ce conțin produse pentru masa de Crăciun.
Acțiunea este organizată de către parohiile constănțene „Adormirea Maicii Domnului I”, „Adormirea Maicii Domnului II” și „Sf. Ștefan”.

Noul sens giratoriu din zona Doraly, Constanța a fost finalizat.
Au fost montate separatoare de sensuri și s-a lucrat și la mutarea stației autobuzelor 5-40 și 5B pe sensul spre Gară, în timp ce, în stația din sens invers s-a amenajat o alveolă.
Acest sens giratoriu va asigura accesul mașinilor la noul supermarket, dar și la blocurile noi care au fost constriuite în zonă.

Angajaţii din sistemul de stat nu vor beneficia de o vacanţă prelungită.
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că 27, 28 şi 29 decembrie nu vor fi zile libere.
Ea a precizat că aceste zile sunt foarte importante pentru ordonatorii de credite care trebuie sa închidă anul bugetar şi este necesar ca Trezoreria să lucreze.
Declaraţia vine după ce în presă, a apărut informaţia că Executivul ar urma să adopte o hotărâre, potrivit căreia bugetarii vor avea zile libere între Crăciun şi Revelion, urmând să lucreze, în schimb, în zilele de 6, 13 şi 20 ianuarie.

Vineri se vor oficia slujbe de pomenire pentru eroii din decembrie 1989.
Potrivit Patriarhiei Române, ierarhi, preoţi şi diaconi vor oficia mâine și vineri, slujbe de pomenire a celor care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român în bisericile şi mănăstirile ortodoxe, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară.
Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroii ostaşi şi luptători români.

Toate manualele școlare vor fi online.
Potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern, manualul şcolar este un bun de interes public.
Ministrul Educației a anunțat că toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv, pe platforma manuale.edu.ro.
Proiectul va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătut şi adoptat în procedură de urgenţă.

Parcul Herăstrău din București va purta numele ‘Regele Mihai I’.
Așa prevede un proiect de hotărâre adoptat ieri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la propunerea primarului general.
De asemenea, Consiliul a adoptat un proiect de hotărâre care prevede că porţiunea din bulevardul Kiseleff cuprinsă între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf va purta de asemenea numele ‘Regele Mihai I’.
Primarul general, Gabriela Firea, a declarat în şedinţa Consiliului General, că susţine ambele proiecte.

Angajații din IT vor primi ajutor de stat ca să-și acopere costurile rezultate în urma transferului contribuțiilor de la angajator la angajat.
Autoritățile lucrează la o ordonanță de urgență în acest sens.
Schema de ajutor de stat se va adresa companiilor care au angajați IT-iști și care ar trebui să plătească unele costuri suplimentare de 8,5%.
Potrivit unor modificări ale Codului Fiscal, de anul viitor, contribuțiile sociale trec de la angajator la angajat, iar impozitul pe venit scade de la 16 la 10%.

Anul 2018 aduce taxe și impozite mărite pentru constănțeni.
Anumite taxe pentru firme ar urma să crească și de 40 de ori.
Astfel, se propune o cotă de impozitare de 0,1% asupra valorii impozabile a clădirii pentru anul viitor, față de 0,08 în 2017.
Taxa de salubritate va crește cu 115%, de la 3 lei/lună/persoană în acest an, la 7 lei, anul viitor, iar taxa de concesionare a locurilor de veci va crește cu peste 400%.
De asemenea, impozitul pe teren datorat de către persoanele fizice va fi majorat cu 15-20%.

Anumite boli i-ar putea lăsa pe şoferi fără permis.
Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care restricționează dreptul de conducere a unui autovehicul persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet zaharat, de exemplu.
Sunt cazuri în care şoferii cu astfel de afecţiuni vor obține mai greu permisul de conducere sau chiar deloc.
Noul proiect vine în contextul în care numeroase accidente cu victime au fost provocate de șoferi cărora li s-a făcut rău la volan din cauza unor afecțiuni medicale.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța anunță că în perioada 27-29 decembrie va avea program normal de donare de sânge.
Sunt așteptate cel puțin 40-50 de persoane zilnic, astfel încât să se poată asigura tratamentul transfuzional indispensabil pacienților din spitale.
Donările se pot face între orele 7.30 – 13.00.
De asemenea, Centrul anunță că pe 25, 26 decembrie și pe 1 și 2 ianuarie nu va avea program cu publicul.

România ocupă a cincea poziţie la nivel global în ceea ce priveşte viteza conexiunilor la internet.
Este devansată doar de Singapore, Islanda, Hong Kong şi Coreea de Sud.
Cu peste 100 de megabiţi pe secundă, viteza la internet din România este cu mult peste media la nivel global, de 40 megabiţi pe secundă.
În ceea ce priveşte conexiunile mobile la internet, ţara noastră se află pe locul 36 în acest top, dominat de Norvegia, Olanda şi Islanda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept