Știri 29 noiembrie 2017

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie va merge la ora 12, la Mangalia, la Școala Gimnazială nr. 2 „Sf. Andrei”, unde elevii și profesorii își vor cinsti ocrotitorul spiritual prin susținerea unui program artistic.
Mâine, de la ora 9.00, la mănăstirea „Peștera Sf. Ap. Andrei” din apropierea localității Ion Corvin va fi oficiată Sf. Liturghie de către un sobor de 13 ierarhi din România, Ucraina și Bulgaria.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele sfinților Teodosie de la Balta și Matrona, aduse din Ucraina, precum și un fragment din lemnul Sfintei Cruci adus din Grecia.
Acestea se află în prezent la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, unde vor rămâne până seara la ora 20.

Arhiepiscopia Tomisului se implică în două activități sociale.
Primul proiect, unic în Europa, este lansat de Centrul psihologic „Marea Neagră” și are ca scop amenajarea unei plaje terapeutice destinată recuperării a peste 200.000 de persoane cu dizabilități.
Pentru sprijinirea acestui proiect, Arhiepiscopia Tomisului organizează, în perioada 3-10 decembrie, o colectă.
Fiecare doritor poate să doneze la orice biserică din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.
Mai multe detalii aflăm de la coordonatorul proiectului, Adrian Gemănaru.

De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului este implicată într-o acțiune caritabilă organizată în perioada 1-15 decembrie, de către City Park Mall în parteneriat cu ShoeBox.ro.
Oricine poate oferi cărți, alimente neperisabile, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, care pot fi ambalate într-o cutie etichetată și aduse la Info Desk din City Park Mall Constanța.
Darurile colectate vor ajunge la copiii și familiile din comunitățile defavorizate prin parohiile Arhiepiscopiei Tomisului.

Constănțenii sunt invitați la un concert de muzică patriotică.
Acesta se intitulează ’’Sus Inima Români!’’ și va fi susținut de Corala bărbătească ortodoxă Armonia, dirijată de Arhid. Ion Iulian Dumitru împreună cu Muzica Militară a Forțelor Navale Române, dirijată de Colonel Cornel Ignat.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la orele 18, la Casa de Cultură din Constanța.
Ca urmare a epuizării locurilor din sală, precum și a numărului mare de solicitări de vizionare a concertului, s-a decis accesul suplimentar al publicului și în sala mică a Casei de Cultură, gratuit, în limita locurilor disponibile.
Acolo va fi amenajat un monitor, care va retransmite evenimentul susținut pe scena sălii mari.

Autobuzele RATC vor circula în program de week-end în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie.
Astfel, traseele din municipiul Constanța vor circula în intervalul orar 05:45 – 23:00.
Totodată, chioșcurile de bilete și abonamente vor fi deschise după programul obișnuit.

Consiliul Județean ar putea prelua Palatul Copiilor.
Din cauza degradării avansate în care se află Palatul Copiilor din Constanța, Consiliul Județean face demersuri pentru a prelua administrarea complexului.
Președintele CJC, Horia Țuțuianu, a declarat că instituția pe care o reprezintă a depus deja la Ministerul Educației o solicitare pentru realizarea transferului de proprietate.
Consiliul Judeţean doreşte să reabiliteze Palatul Copiilor, fie cu fonduri europene fie cu bani de la bugetul judeţului dacă Ministerul Educaţiei va da aviz favorabil.

Traficul rutier este închis circulației astăzi pe str. Traian.
Pe tronsonul cuprins între str. Mihai Viteazu și str. Prelungirea Traian, se reface stratul de uzură a părții carosabile.
Astfel, accesul este restricționat pe str. Traian pe ambele sensuri de mers, pentru toate categoriile de vehicule până la ora 20:00.
Șoferii pot folosi ca rute ocolitoare bd. Ferdinand și str. Mihai Viteazu.

Traficul rutier va fi restricţionat pe b-dul Tomis mâine și vineri.
Primăria Municipiului Constanţa organizează, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în intervalul orar 11.00-12.00, pe b-dul Tomis, un ceremonial ce va include defilarea trupelor pedestre şi a mijloacelor de tehnică militară.
Astfel, mâine, de la ora 18.00, se va interzice accesul şi staţionarea autovehiculelor în parcarea din zona Sălii Sporturilor, precum şi în parcarea aflată pe b-dul Tomis, tronsonul cuprins între Sala Sporturilor şi b-dul Ferdinand.
De asemenea, în cursul zilei de vineri, în intervalul orar 7.30 – 12.00, se restricţionează circulaţia pe b-dul Tomis, tronsonul cuprins între zona Capitol şi b-dul Ferdinand.
Totodată, străzile cu care se intersectează b-dul Tomis vor fi închise circulaţiei.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează mâine, o acțiune de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura între orele 9-13.
De asemenea, Centrul anunță că vineri, 1 decembrie nu va avea program cu publicul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept