Știri 30 octombrie 2017

Vineri, 3 noiembrie, în calendarul ortodox este consemnată sărbătoarea Așezarea moaștelor Sf. Mare Mc. Gheorghe în Lida.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia joi seara, de la ora 22, Taina Sf. Maslu, urmată de Sf. Liturghie la schitul Cloșca din comuna constănțeană Horia, care are hramul Sf. Gheorghe.
Duminică dimineață, Ierarhul nostru va sluji la mănăstirea Strunga din jud. Constanța, cu ocazia hramului Sf. Arhangheli Mihail Și Gavriil, cinstiți de Biserica Ortodoxă, miercuri, 8 noimebrie.

Grupul Bizantin Sfântul Ierarh Vasile cel Mare al Arhiepiscopiei Tomisului a obținut locul întâi și medalia de aur la Festivalul-concurs „Lăudaţi pe Domnul”.
Acesta a participat în cadrul Secţiunii de Interpretare muzică psaltică.
Corurile participante la această Secțiune au interpretat câte două piese muzicale, la alegere: o piesă din slujba Vecerniei sau a Utreniei şi o piesă din slujba Sfintei Liturghii.
Etapa finală a Festivalului, ediția a X-a, s-a desfăşurat vineri la Palatul Patriarhiei din București și a cuprins două secțiuni: Interpretare muzică psaltică și Interpretare muzică corală.
Evenimentul a avut loc în prezența Părintelui Patriarh Daniel și a conducătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale care au slujit pe 27 octombrie la București.

ANM a emis un cod galben de vânt intens și disconfort termic pentru aproape toată țara.
Acesta este valabil până la ora 18.
În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 și 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, local peste 75 km/h.
Procesul de răcire a vremii va continua, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

Două linii de autobuze vor fi comasate.
RATC anunță că, de astăzi, se comasează traseul 5-40 și traseul 40 C.
Astfel, aceasta nouă rută va lega zona Km 5 de campusul Universității Ovidius.
Timpul total de parcurgere a traseului va fi de 55 de minute pe sens, iar frecvența autobuzelor la ora de vârf, de 5 minute.
Abonamentele eliberate pentru cele două linii rămân valabile.

Cea mai amplă demonstraţie Gay Parade din Asia a avut loc în Taiwan, unde au participat zeci de mii de persoane.
Procesiunea s-a desfăşurat în capitala Taipei şi a devenit un punct important pentru comunitatea LGBT din regiune.
În luna mai, Înalta Curte a Taiwanului a devenit primul guvern din Asia care a decis legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Mai mult de o treime din statele lumii nu au legi împotriva hărțuirii sexuale la locul de muncă.
Astfel, potrivit unui studiu american, peste 200 milioane de femei nu au protecție legală.
La nivel global, 68 de state, în care muncesc aproape 235 de femei, nu interzic hărțuirea sexuală la locul de muncă.
Studiul a analizat legislațiile în vigoare în cele 193 de state membre ale ONU.
Cercetarea a mai relevat că, deși trei sferturi dintre state interzic discriminarea de gen în ce privește promovările la locul de muncă, se mențin totuși ‘mari decalaje’ în domeniu.

Cererile pentru legitimațiile de călătorie R.A.T.C. valabile pentru anul 2018 se pot depune și la Centrul de Informare a Cetățeanului din incinta City Park Mall.
Formularele pot fi procurate din aceeași locație, iar depunerea actelor necesare se poate face zilnic, în intervalul 08:30-16:30, până pe 20 noiembrie 2017.
RATC mai informează că nu mai este necesară adeverința de la A.N.A.F. în cazul persoanelor care nu înregistrează venituri.
Abonamentele gratuite valabile pentru anul 2018, oferite de Primăria Municipiului Constanța, vor fi livrate la domiciliu, prin poștă.

Unui student creștin i-a fost interzis accesul la cursurile universității la care studia.
Acesta postase pe Facebook învățături din Biblie despre căsătorie și etică sexuală, pierzând apelul la Înalta Curte.
Felix Ngole studiază masterul în asistență socială la universitatea din Sheffield.
Instituția afirmă că nu era vorba despre afirmațiile tânărului, ci publicarea acestor opinii publice, care „ar fi cauzat prejudicii anumitor persoane”.
Potrivit directorului executiv al Centrului juridic creștin care îl susține pe student, Instanța a decis că, deși Felix are dreptul să-și păstreze părerile biblice despre etica sexuală, el nu are dreptul să le exprime.

Ministrul Educației a declarat că va înainta proiectul de lege prin care va exista un singur manual școlar la fiecare disciplină.
Ministrul Liviu Pop a subliniat că pentru aceia care doresc manuale alternative, cadrul legal le permite ca pe banii lor să facă manuale alternative.
Statul are însă, obligația, în conformitate cu Constituția, prin Ministerul Educației, pentru fiecare elev să asigure un manual școlar la programa școlară în baza curriculei naționale.

Peste 1.500 de persoane au protestat ieri în Capitală, formând un lanț uman în fața Palatului Parlamentului, față de legea vaccinării.
Protestul a fost organizat de mai multe ONG-uri, între care Asociația Pro Consumatori, Asociația Pro Decizii Informate, Asociația Lion Mentor, Alianța Părinților din România, care susțin că prin legea vaccinării obligatorii este încălcată Constituția.
La protest au participat părinți cu copii, iar unii participanți au venit din afara Bucureștiului, cu autocare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept