Știri 19 octombrie 2017

Încrederea în Biserica Ortodoxă Română nu a scăzut.
Sociologul Alin Teodorescu, fostul consilier al lui Adrian Năstase, a arătat un sondaj în care prezenta faptul că încrederea românilor în Biserică ar fi scăzut sub 50%, iar pe de altă parte, încrederea în Justiție ar fi crescut peste 50 la sută.
Sociologul Mirel Palada desființează studiul realizat de fostul consilier al lui Adrian Năstase și prezintă noi date care arată contrariul declarațiilor acestuia, încrederea românilor în biserică fiind în acest moment de 71% și nu sub 50%.
De asemenea, justiția are un procent de încredere de 54%.
Astfel, Biserica rămâne una din cele mai apreciate instituții din țară, alături de armată și – mai nou – de jandarmi.

Constănţenii racordaţi la RADET vor avea căldură în apartamente la iarnă, iar preţul gigacaloriei va fi unul suportabil.
Asigurarea vine din partea primarului Decebal Făgădău.
El a mai spus că intenționează să mențină prețul la 250 de lei, însă așteaptă un răspuns din partea Guvernului.
Primarul a mai declarat că anul acesta, bugetul local este unul destul de dinamic și supus amenințărilor.

Constanţa va avea unul dintre cele mai moderne adăposturi pentru câinii fără stăpân.
Declarația a fost făcută de primarul Decebal Făgădău, care a precizat că acest lucru se va întâmpla anul viitor, din cauza procedurilor dificile.
Totodată, va continua contractul cu firma Greenlife Recycling, la care primăria a apelat ca soluţie provizorie.
Firma va aduna câinii de pe străzi şi îi va duce la adăpostul din Ovidiu.

Actorul Victor Rebengiuc a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler.
Presedintele l-a decorat atât pentru talentul său, ci și pentru că a fost întotdeauna un reper de civism și implicare în viața publică.
S-a născut pe 10 februarie 1933, și este considerat, după mai mult de 60 de ani de activitate, unul dintre cei mai mari actori români.
Victor Rebengiuc este actor la Teatrul Bulandra din Bucureşti din anul 1957, dar a jucat şi pe scena Teatrului Naţional şi a Teatrului Mic.
În cinematografie este cunoscut pentru rolurile din “Pădurea spânzuraţilor”, “Tănase Scatiu”, “De ce trag clopotele, Mitică?”, “Pădureanca”, “Moromeţii”, “Cel mai iubit dintre pământeni”, “Nunta mută” și “Medalia de Onoare”.
Din 1965 este căsătorit cu actriţa Mariana Mihuţ, alături de care a jucat în spectacolul de succes “O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale.

Firmele nu vor mai fi sancţionate de autorităţi la primul control, dacă neregulile nu sunt grave.
Acestea vor avea la dispoziţie 90 de zile pentru a se conforma, odată cu intrarea în vigoare a Legii prevenirii, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.
Legea prevenirii interzice organelor de inspecţie fiscală şi control ale statului să amendeze firmele la primul control pentru o serie de mai mult de 500 de contravenţii.
Potrivit ministrului, legea este dedicată în special companiilor mici şi mijlocii, adică celor care au între doi şi şase angajaţi.

Şase din 10 şoferi români vorbesc la telefonul mobil în timp ce se află la volan, fără a utiliza dispozitive handsfree.
Totodată, aproape trei sferturi dintre pietoni traversează neregulamentar strada cel puţin ocazional.
Așa arată rezultatele unui sondaj de opinie, realizat în cadrul Campaniei naţionale de siguranţă şi prevenţie rutieră „Fii treaz la volan!”.
Mai mult, peste 60% dintre pietoni sunt atenţi la ecranul telefonului mobil în timp ce merg pe stradă.
Conform datelor centralizate de la cei peste 8.000 de respondenţi, circa 40% dintre şoferii din România trimit mesaje text atunci când se află la volan, din care 21% cu frecvenţă redusă şi 4% aproape la fiecare călătorie cu autovehiculul.
De asemenea, unul din cinci conducători auto a declarat că a condus sub influenţa alcoolului cel puţin o dată.

Jumătate dintre oamenii care mor anual în lume, nu au acces la calmante.
Potrivit unui studiu extins, în fiecare an, 25 de milioane de persoane mor simţind durere, din cauza lipsei accesului la morfină.
Ţările sărace şi mai puţin dezvoltate sunt, în mod disproporţionat, afectate.
Conform studiului, în timp ce în unele ţări bogate sunt folosite calmantele pe bază de opium, în ţări mai sărace, acestea sunt imposibil de obţinut.
Studiul recomandă ca toate ţările să îşi creeze o rezervă de îngrijire, costurile ajungând la 145 milioane de dolari pe an, ceea ce reprezintă o parte din costurile de funcţionare ale unui spital mediu din Statele Unite.

Legea privind recursul compensatoriu intră de astăzi în vigoare.
Aceasta prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, fiecare deţinut va beneficia de 6 zile considerate efectuate.
Conform legii, condiţiile necorespunzătoare se referă la cazarea într-un spaţiu mai mic sau egal cu 4 mp/deţinut, lipsa accesului la activităţi în aer liber, a accesului la lumină naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaţie sau a temperaturii adecvate a camerei.
Perioada pentru care se acordă zile considerate ca executate în compensarea cazării în condiţii necorespunzătoare se calculează începând cu 24 iulie 2012.

Legea pensiilor se amână pentru anul viitor.
Guvernul și coaliția se concentrează în prezent pe legea bugetului pentru 2018 și promit că va fi trimisă în scurt timp parlamentului.
Decizia s-a luat în prima ședință după remanierea cabinetului Tudose.
Punctul de pensie va crește de la anul cu 10 la sută, dar legea pensiilor nu se schimbă, deocamdată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept