Știri 25 septembrie 2017

Patriarhia Română derulează o serie de programe sociale prin care sunt distribuite beneficiarilor bunuri alimentare și hrană caldă.
Astfel, în cadrul programului național Masa Bucuriei, anul trecut, 17.048 persoane au beneficiat de acest tip de servicii sociale.
Programul este implementat în 24 de eparhii, prin 178 instituții social-filantropice.
Beneficiarii programelor sociale desfășurate de Patriarhia Română sunt persoane care se află în atenția serviciilor sociale ale unităților de cult, la nivel de eparhie.

Constănțenii au rămas de astăzi fără apa caldă.
Potrivit reprezentanţilor CET Palas, măsura a fost luată pentru efectuarea reviziei anuale.
Astfel, până joi, 28 septembrie la ora 20.00, va fi sistată furnizarea apei calde.
Constănţenii vor avea din nou apă caldă la robinete, etapizat, începând de vineri, ora 06.00.

Ministerul de Interne propune închisoare pe viaţă pentru uciderea unui poliţist.
De asemenea, se are în vedere creşterea amenzilor contravenţionale aplicate persoanelor care refuză să se legitimeze în faţa unui poliţist.
Grupuri de lucru formate din specialişti ai MAI şi reprezentanţi ai sindicatelor vor discuta, începând de astăzi, mai multe măsuri care să contribuie la siguranţa cetăţeanului şi la protejarea poliţiştilor în timpul serviciului.

Deputații vor o lege pentru bicicliști.
Iniţiativa parlamentară, lansată de Ziua Europeană fără Maşini, îşi propune să încurajeze folosirea bicicletei în scop utilitar, recreativ, turistic şi sportiv.
Potrivit proiectului, promovarea utilizării bicicletei va fi declarată obiectiv de interes public şi se vor aduce modificări legislaţiei rutiere, urbanistice şi fiscale.
Propunerea va prevedea şi adoptarea unei strategii naţionale şi a unui masterplan în acest sens.
Vor fi create elemente instituţionale la nivelul autorităţilor centrale şi locale care să permită coordonarea între autorităţi, atât în elaborarea măsurilor, cât şi în punerea lor în practică.

Sistemul de alertare a populaţiei prin SMS ar urma să fie gata în câteva zile sau în cel mult câteva săptămâni.
Așa spun specialiştii care au participat, vineri, la o nouă întâlnire la guvern pe această temă.
Alertele ar urma să fie emise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sau de inspectoratele locale şi ar urma să ajungă pe telefoanele mobile ale locuitorilor sau chiar ale turiştilor din zonele afectate.

40% dintre produsele din carne vândute în România sunt contrafăcute.
Așa susține Asociaţia Consumatorilor – Infocons, care a trimis o informare în acest sens premierului şi autorităţilor competente din domeniu.
Preşedintele asociaţiei, Sorin Mierlea, spune că situaţia a apărut pentru că legislaţia în acest moment ar fi prea permisivă.
De asemenea, în urma unor analize efectuate pe mai multe produse tip parizer de porc și cremvurști, s-au descoperit 12 aditivi alimentari, care pot afecta sănătatea, iar pe lângă aceștia, parizerul și cremvurștii conțin multă sare, șorici, piele de pui și conservanți.
Consumul constant de produse procesate poate duce la alergii cutanate, tulburări gastrointestinale, poate afecta funcția de detoxifiere a ficatului, poate scădea imunitatea și poate produce cancer.

Pasajul pietonal de pe strada Ştefan cel Mare din Constanţa a devenit galerie de artă, în memoria istoricului Virgil Coman.
Asociația Culturală Wild Art a dorit ca astfel, regretatul istoric să rămână veșnic în memoria constănțenilor.
La eveniment au participat și cei doi copii ai lui Virgil Coman, care au tăiat panglica inaugurării.
Istoricul Virgil Coman, directorul Arhivelor Județene Constanța, a murit în luna august a anului trecut, în urma unui stop cardiorespirator.

Legea risipei alimentare va fi modificată.
Un proiect de amendare a Legii diminuării risipei alimentare prevede ca asociațiile și fundațiile să nu mai poată cumpăra de la comercianți la prețuri foarte mici alimente aflate în curs de expirare, astfel ca ulterior să le revândă.
Rolul acestor amendamente este de a face legea aplicabilă. Acest lucru vine în contextul în care guvernul a amânat intrarea în vigoare a legii tocmai din cauza problemelor de aplicabilitate, iar Parlamentul pregătește o nouă amânare.

Legea anti-fumat se află din nou în dezbatere în Comisia de Sănătate din Parlament pentru modificări.
Inițiatorii doresc ca fumatul să fie permis în anumite localuri.
Propunerile de modificare au în vedere ca „fumătorii să se poată constitui în asociații sau cluburi de fumători care pot amenaja spații speciale destinate exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului” sau eliminarea sintagmei „exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaționale”.
Astfel, va fi deschisă posibilitatea de amenajare a spațiilor de fumat și în alte spații natural accesibile publicului, precum baruri sau restaurante.

55.000 de profesori din învăţământul primar şi gimnazial vor urma cursuri de formare pentru a preda în conformitate cu noile planuri-cadru şi programe şcolare.
Acestea fac parte din proiectul „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi”, finanţat de Uniunea Europeană.
În cadrul programului, vor fi elaborate 26 de ghiduri metodologice care acoperă toate disciplinele prevăzute în noile planuri-cadru pentru învăţământul primar şi gimnazial şi vor fi puse la dispoziţia elevilor şi profesorilor 7.200 de resurse educaţionale deschise.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept