Știri 23 august 2017

Patriarhia Română a donat aparatură medicală în valoare de 190.000 euro în ultimii trei ani.
Acţiunile caritabile îndreptate către mai multe unităţi spitaliceşti din Capitală şi provincie au fost posibile cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.
Sprijinirea actului medical este o preocupare constantă a Bisericii Ortodoxe Române care, împreună cu medicii, conlucrează pentru vindecarea şi alinarea suferinţelor celor bolnavi.
Ultima donație a Patriarhiei Române a avut loc pe 9 august când au fost donate 20 de dispozitive medicale de uz pediatric în valoare de 65.000 euro.

Muncitorii execută lucrări de reparații, astăzi, pe Autostrada Soarelui.
Centrul InfoTrafic al Poliției Române informează că lucrările de reparaţii a carosabilului au loc, azi, pe autostrada A2, pe banda a doua a sensului de mers Bucureşti-Constanţa.
Lucrările se execută între kilometrii 12 şi 27, pe banda a doua a sensului de mers către mare.

Noua lege a pensiilor ar putea fi trimisă Parlamentului în octombrie și adoptată în decembrie.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, ieri, că au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, care vor fi prezentate coaliției de guvernare pentru a fi aleasă cea finală, care va fi apoi prezentată public și trimisă Parlamentului.
Olguța Vasilescu a adăugat că după dezbaterile din Parlament legea ar putea fi adoptată până la finalul anului.

Astăzi se împlinesc 73 de ani de când România a ieșit din alianța cu Germania nazistă.
Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României.
23 august 1944 este ziua în care mareșalul Ion Antonescu și ministrul de Externe Mihai Antonescu au fost arestați din ordinul Regelui.
O zi în care Mihai I a numit un nou guvern și a ordonat încetarea imediată a ostilităților cu Națiunile Unite.
Cu toate acestea, Acordul de Armistițiu dintre Aliați și România a fost semnat abia pe 12 septembrie 1944.

Angajaţii mai în vârstă tind să fie mai nefericiţi la locul de muncă decât colegii lor mai tineri, arată un studiu făcut de cercetătorii din Anglia.
Unul din şase angajaţi britanici cu vârsta de peste 35 de ani susţine că este nefericit, aproape dublu faţă de numărul celor sub 35 de ani, potrivit unui studiu realizat de firma de resurse umane Robert Half din Marea Britanie, scrie Bloomberg.
Unele dintre cauze sunt reprezentate de stresul de a fi într-o poziţie superioară şi dezamăgirea de a nu ocupa funcţia dorită de-a lungul carierei, potrivit Bloomberg.
Studiul a fost aplicat asupra unui eşantion de 2.000 de angajaţi din Marea Britanie.

Proprietarul unei autoserviri din Eforie Nord a primit o amendă uriașă și a fost nevoit să închidă după ce inspectorii OPC au descoperit în local mizerie și magazii ascunse.
În plus, când au început verificările la terasa respectivă, comisarii de la Protecția Consumatorului i-au găsit pe bucătari chiar când fumau o țigară în timp ce găteau.
Inspectorii au găsit spaţii de depozitare ascunse organelor de control cu cantităţi mari de alimente improprii consumului.
Autoservirea a fost închisă, iar proprietarul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru alimentele neconforme și cu 30.000 de lei pentru tăinuirea unei zone de depozitare și preparare a hranei.

Mamele cu trei copii ar putea ieși la pensie mai repede cu șase ani.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, ieri, că noua lege a pensiilor va include și dreptul femeilor cu trei sau mai mulţi copii să se pensioneze cu şase ani mai repede.
Lia Vasilescu a explicat că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.
Ministrul a precizat că aceste măsuri vor fi “amplu” discutate în ţară cu organizaţiile de pensionari, dar şi cu alte categorii interesate de lege.
Actul normativ ar putea fi adoptat în luna decembrie.

Creșterea salarială din sistemul de educație va fi de 20-25%, în 2018, nu de 50% cum se vehiculează în spațiul public, atrag atenția reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.
Conform unui comunicat de presă transmis ieri de sindicaliști, majorarea se aplică la venitul brut.
Reprezentanții organizației sindicale au avut, ieri, o întâlnire cu premierul Mihai Tudose căruia i-au atras atenția că majorările salariale anunțate de Executiv, respectiv 25% începând cu data de 1 ianuarie 2018, și 20% din martie 2018, pentru sistemul de educație reprezintă, în realitate, o creștere netă nu de 50%, cum se vehiculează, ci de 20-25%.

În țara noastră se înregistrează o activitate seismică intensă în ultima perioadă.
Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunţat că nu mai puţin de trei cutremure s-au produs în România, ieri seară, în numai câteva ore.
Seismele au avut loc la orele 18.56, 21.24 și la 22.40 şi au avut epicentrele în județul Buzău, potrivit specialiștilor.
Primul seism a avut magnitudinea de 2 pe Richter, al doilea a avut 2,6, iar cel de-al treilea a avut magnitudinea 2,2.

Oameni din întreaga lume au strâns 150 de mii de euro pentru repatrierea victimelor atentatelor din Spania.
Patru campanii solidare de crowdfunding, declanșate de oameni din întreaga lume, au permis colectarea sumei pentru repatrierea unora dintre cetățenii străini care au căzut victime ale atentatelor din provincia spaniolă Catalonia și pentru a le ajuta pe rudele acestora, a informat, ieri, EFE.
Toate donațiile care vor fi strânse prin intermediul acestui mecanism de microfinanțare colectivă vor fi folosite pentru a acoperi cheltuielile medicale și repatrierea unora dintre cei decedați.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept