Știri 22 august 2017

Biserica Ortodoxă Română îi pomenește astăzi pe Sfântul Mucenic Agatonic şi pe cei împreună cu el.
Mucenicul lui Hristos Agatonic a trait în zilele împaratului Maximian, și era dintr-o familie bună și cunoscută, cea a Hypasienilor.
Sfântul Mucenic Agatonic a suferit suplicii în timpul persecuției pornite împotriva creștinilor de împăratul păgân Maximian, între anii 284 și 305.
Sfântul Agatonic a propovăduit cuvântul lui Dumnezeu în orașul Nicomidia, fapt pentru care a fost prins și închis de către guvernatorul Evtolmie.
În aceea vreme au suferit moarte martirică mai mulți creștini, printre care și sfinții Zotic, Zenon, Teoprepie, Achindin și Severin.
Sfântul Agatonic, refuzând să se lepede de credința creștină, a suferit moarte martirică prin decapitare, în localitatea Silviria din Asia Mică.

A patra ediție a unei școli de vară dedicată dezvoltării personalității tinerilor debutează astăzi la Eforie Nord.
Timp de o săptămână, tinerii de azi și adulții de mâine din toată țara vor participa la diverse training-uri ce au ca scop îmbunătățirea aptitudinilor tinerilor, după cum ne-a spus Președintele Asociației Generației de Azi, Cristian Tănase.

Un fast food de pe litoral a fost închis iar patronul unui restaurant a primit o amendă de două mii de lei în urma unor verificări făcute zilele trecute de inspectorii sanitar veterinari.
Acțiunile de control s-au derulat la sfârșitul săptămânii trecute în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
Opt restaurante, o unitate tip fast-food, un bufet, un laborator cofetărie/patiserie, un magazin alimentar şi o unitate de produse congelate au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de peste 30 de mii de lei.
În plus, a fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip fast-food, iar un restaurant din Mamaia a fost amendat din cauza neregulilor depistate.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța face un apel la cetățeni să vină să doneze sânge sâmbăta aceasta.
Reprezentanții centrului atrag atenția că solicitările de sânge ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în aceasta perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.
Din acest motiv, echipa Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța va lucra și sâmbătă, 26 august, pentru persoanele care nu pot dona sânge în zilele lucrătoare.
Prin urmare, centrul va fi deschis sâmbăta aceasta, între orele 9 și 13.

Un lot de omlete congelate contaminate a fost retras de la vânzare în Italia.
Omletele congelate germane având urme de insecticid fipronil au fost scoase din circuitul comercial la Milano, iar în două firme italiene au fost găsite ouă contaminate, transmite AFP.
Omletele proveneau de la grupul german Kagerr și au fost distribuite în Italia de alt grup, a informat ieri seară presa italiană un responsabil din regiunea Lombardia.
El a precizat că 127 de eșantioane din acest lot contaminat au fost retrase de pe piață, dar alte 117 au fost deja vândute consumatorilor.

Un candidat constănțean la sesiunea de toamnă a bacalaureatului a fost dat afară din examen din prima zi după ce a încercat să copieze.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, un candidat de la Colegiul Tehnic Tomis Constanța a fraudat proba, încercând să copieze după un material scris.
Comisia din centrul de examen a dispus eliminarea acestuia, cu interdicţia de participare la examenul de Bacalaureat pentru următoarele două sesiuni.
Ieri a debutat cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2017, cu proba scrisă la disciplina Limba și literatura română, în cinci centre din județul Constanța.
658 de absolvenți din cei 842 înscriși au susținut ieri prima probă, a mai anunțat ISJ.

Weekend-ul trecut a fost supraaglomerat pentru personalul medical de la urgența Spitalului Județean Constanța
Aproximativ 1.400 de pacienți au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe.
Potrivit unei informări a celei mai mari unități sanitare din județ, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la cabinetul UPU Interne, respectiv 580.
Totodată, UPU Pediatrie a fost asaltată de cazuri; au fost aduși 308 copii, iar la Chirurgie Pediatrică, alți 79.
Și la Ortopedie Traumatologie a fost aglomerat; au ajuns 184 de persoane, iar la Camera de Resuscitare au fost înregistrate 36 de cazuri.

Proiectul de lege a manualului va intra în dezbatere publică începând din 11 septembrie, a declarat, ieri, ministrul educației, Liviu Pop.
Referindu-se la modificarea Legii educației naționale, ministrul a spus că anul viitor va fi depus în Parlament un proiect în acest sens.
Întrebat ce se dorește a fi modificat prin noua lege, Liviu Pop a explicat că sunt propuse câteva teme mari, printre care una legată de evaluare și alta — de educația minorităților naționale sau de învățământul pentru copiii și tinerii capabili de performanțe înalte.

Marea Britanie solicită ca mărfurile sale să fie vândute în Uniunea Europeană fără costuri suplimentare, după Brexit.

Guvernul de la Londra a solicitat, ieri, ca firmele britanice producătoare de mărfuri la standarde europene să-și poată vinde produsele în UE fără a li se adăuga costuri suplimentare, chiar și după ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar, informează The Independent.
Solicitarea Marii Britanii ar ajuta firmele britanice să evite eventuale obligații financiare suplimentare, dar contrazice în mod direct actuala poziție a Uniunii Europene.
Săptămâna viitoare va avea loc la Bruxelles o nouă rundă de negocieri privind procesul Brexit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept