Știri 18 august 2017

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia mâine, de la ora 8, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, Ierarhul nostru va sfinți biserica mică cu hramurile „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Ioan Rusu” a Mănăstirii Strunga, de la ora 7.45, apoi va oficia Sf. Liturghie.
Slujba de sfințire are loc după realizarea unor lucrări de reparații la vechiul locaș de cult.
Mănăstirea este ridicată în jurul vechii biserici a satului Strunga și datează de la începutul secolului al XIX-a.

ANM a emis o informare meteorologică de caniculă și disconfort termic pentru toată țara.
Aceasta este valabilă astăzi și mâine.
Astfel, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară astăzi, în regiunile sudice și sud-vestice, iar mâine, în toate zonele de câmpie și de podiș.
Se vor înregistra temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unități în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest.
În cursul zilei de duminică, în sudul, centrul și estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34…35 de grade.
În regiunile vestice instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

Peste 10% din școlile din țară nu au autorizație de securitate la incendiu.
Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență spun că, pentru eliberarea autorizaţiei de securitate la incendiu nu se percep taxe, însă autorităţile locale invocă lipsa de fonduri pentru cumpărarea echipamentelor necesare dotării şcolilor.
Inspectoratul reaminteşte faptul că există obligaţia obţinerii acestui document până pe 30 septembrie.
După această dată, cei care nu vor avea autorizaţia vor primi amenzi cuprinse, între 20 şi 50 de mii de lei.

Peste 100 de noi locuri de muncă se vor crea prin programul Start-up Nation.
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a semnat 20 de acorduri de finanțare pentru programul Start-up Nation, cu o sumă totală de aproape 4 milioane de lei.
În cadrul acestor acorduri se vor crea 155 de noi locuri de muncă, a declarat ministrul de resort, Ilan Laufer.
Printre beneficiari se numără companii din domeniile panificație, încălțăminte, firme de software, precum și companii ce fabrică mobilă pentru birouri și magazine.

Părinții pot beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav cronic.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate împreună cu Ministerul Sănătății au convenit asupra unor schimbări în cadrul legal al sistemului de sănătate, mai ales cu scopul debirocratizării.
În acest context, reprezentanții CNAS anunță că s-a decis creşterea limitei de vârstă, de la 7 la 16 ani, a copilului bolnav pentru care unul dintre părinţi poate beneficia de concediu medical.
Oficialii Casei Naționale de Sănătate anunță că urmează să se stabilească lista cu afecţiunile cronice depistate la copiii cu vârsta de până la 16 ani, situație în care unul dintre părinți are dreptul la concediu.

Ministerul Sănătății a finalizat procesul de achiziție a vaccinului pneumococic.
Campania de vaccinare va începe luna viitoare, iar dozele de vaccin achiziționate acoperă necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum și pentru primele luni din 2018.
Ministerul Sănătății precizează că bolile pneumocice pot provoca în rândul copiilor afecțiuni grave sau chiar decese.
Conform datelor oficiale, țara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Episcopia Spaniei şi Portugaliei îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de poporul spaniol greu încercat în urma atacului terorist care a avut loc ieri în Barcelona.
În urma acestuia, 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 100 au fost rănite.
Prin intermediul unui mesaj adresat cu acest prilej, PS Timotei îndeamnă pe românii din Spania care au această posibilitate, să meargă în spitalele din Barcelona și să doneze sânge, răspunzând astfel unui apel al autorităților medicale locale.
De asemenea, Ierarhul face un apel către toți preoții și credincioșii din Spania să pomenească la slujbe și în rugăciune pe cei ce sunt victime nevinovate ale acestui atac terorist.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Oraşului Medgidia organizează mâine o acţiune de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura între orele 08.30- 13.30, la Spitalul Municipal Medgidia.
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia și localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Persoanele care au avut un comportament agresiv sau antisocial în școală sunt predispuse la șomaj sau sărăcie la vârsta adultă.
În urma unui studiu, oamenii de știință americani au ajuns la concluzia că un astfel de comportament antisocial este un puternic indicator, alături de abilitățile cognitive scăzute, pentru problemele pe care unele persoane le au în a fi integrate în câmpul muncii până la vârsta de 50 de ani.
Ei spun că există o puternică tendință antisocială care începe cu un tip de lipsă de control care mai târziu se manifestă prin delincvență și comportament antisocial.
În timp ce unii oameni se maturizează, alții continuă să ducă o viață tumultoasă, au probleme cu alcoolul, sunt violenți sau divorțează.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept