Știri 10 august 2017

Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din cartierul constănțean Palazu Mare organizează pentru copii o săptămână de vacanță la biserică.
Proiectul se numește „Vacanța altfel” și va debuta luni, 14 august.
Acesta se adresează copiilor cu vârste între 6 și 20 de ani.
Aceștia sunt așteptați zilnic, începând cu ora 10.00, după următorul program: Luni, Artă culinară; Marți, Onomastica zi de sărbătoare; Miercuri, Istorie și valori (cu excursie prin Dobrogea la obiective religioase și arheologice); Joi, Arta imaginii, iar vineri, Fii sportiv pentru a trăi sănătos!
Scopul proiectului este de a-i face pe copii să se apropie mai mult de biserică, să comunice și să lucreze în comuniune.
Totodată, mâine, de la orele 18 va fi adusă spre închinare icoana Maicii Domnulului Portărița de la Mănăstirea Galeșu-Poarta Albă și va rămâne la această biserică până marți.

Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru 20 de spitale din țară.
Evenimentul a avut loc ieri la Palatul Patriarhiei.
Fondurile necesare achiziționării aparatelor de ultimă generație au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.
Aparatele pentru stabilirea bilirubinei sunt de ultimă generație, iar costul este de 12.800 lei (fără TVA)/aparat.
Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de peste 190.000 de euro.

Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge.
În acest moment, nevoia de sânge este acută în multe unităţi medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza acestei lipse.
Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă şi să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate.
Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată din anul 2013 de Patriarhia Română a reușit până acum mobilizarea a peste 25.000 de donatori.

Toate culegerile, caietele şi celelalte mijloace de învâţământ auxiliare, folosite până acum de profesori în clasă, nu mai sunt valabile.
Ministrul educaţiei, Liviu Pop, a emis un ordin prin care a interzis toate aceste materialele didactice şi a anunţat o noua procedură de avizare şi aprobare a acestor auxiliare.
Ministrul a anunţat că în maxim 30 de zile o Comisie formată din mai mulţi experţi va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditării acestor auxiliare.
Liviu Pop a dat asigurări că toţi elevii vor avea manuale la începutul anului şcolar.

Vaccinarea copiilor va fi obligatorie.
Așa prevede un act normativ adoptat ieri, de Guvern.
Imunizarea va fi făcută cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional, precum şi cu cele administrate în cazul unor epidemii, când va fi vizată întreaga populaţie sau doar unele grupuri.
Proiectul legii vaccinării va fi trimis pentru dezbatere la Parlament şi ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie, anul viitor.

Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege care se referă la telemuncă.
Este vorba de un tip nou de contract de muncă ce oferă posibilitatea angajatului să muncească de acasă o zi sau mai multe pe lună folosind internetul.
Miniștrii au mai aprobat în ședința de guvern și un ajutor de peste 10 milioane de lei pentru unele localități din județul Botoșani care au suferit de secetă anul trecut și suplimente financiare pentru elevii care au luat 10 la evaluarea națională câte o mie de lei pentru fiecare și 10 la bacalaureat câte 3.000 de lei pentru fiecare.

Eliberarea concediilor medicale s-ar putea face electronic.
Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Florian Bodog.
Măsura face parte dintr-un pachet pentru simplificarea procedurilor din sistemul medical.
De asemenea, pentru recunoașterea concediilor medicale acordate în străinătate părinților care-și îngrijesc copiii, se crește vârsta de la 14 la 16 ani.
Diagnosticele vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Autoritățile promit construirea a două porturi turistice noi, la Sulina și la Mamaia.
Constanța, cel mai mare oraș de pe litoral, ar urma să dețină al doilea port turistic, după Tomis, care a fost construit în anul 1958.
O altă investiție anunțată de Ministerul Turismului este construcția unui domeniu schiabil, de peste 150 de km în munții Făgăraș.
Lucrările de construcție ar urma să înceapă anul viitor, după ce autoritățile locale vor termina studiile de fezabilitate.
Investițiile vor fi finanțate de la bugetul de stat.

Mai mulți elevi din Constanța au câștigat un important concurs de design științific din SUA.
Aceștia studiază la liceele Mihai Eminescu, Traian, Mircea cel Bătrân, iar profesorul coordonator este Ion Băraru.
Rezultatul se înscrie în lista efectelor preocupărilor pentru implementarea strategiei educaționale STEM pe care profesorul o promovează de mai mulți ani.
Concursul s-a desfășurat în perioada 28 – 31 iulie la Kennedy Space Center, din Florida, SUA și au participat 240 de concurenți din țări de pe toate continentele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept