Știri 28 iulie 2017

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a 8-a după Rusalii sau a Înmulțirii pâinilor.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși de la ora 9, Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Apoi, de la ora 19, Ierarhul nostru va oficia Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Filofteea din zona Billa.
Totodată, va fi adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului Prodromița de la Mănăstirea Prodromița din Hârșova.

Biserica Ortodoxă Română plăteşte taxe şi impozite.
Patriarhia Română a făcut unele precizări în urma reapariției în spațiul public a insinuării că Biserica Ortodoxă Română nu plătește impozite către stat și a discuției referitoare la o nouă formulă de impozitare a cultelor religioase din România.
Astfel, potrivit Patriarhiei, cultele religioase au un statut fiscal similar cu al ONG-urilor, partidelor politice, sindicatelor sau universităților, fondurile care circulă în interiorul organizației fiind menite să consolideze organizația și să înlesnească buna ei funcționare, în beneficiul societății în mijlocul căreia aceasta activează.
De asemenea, Biserica Ortodoxă Română plătește impozit pe clădiri și terenuri aflate în folosință, dar și pe salariile angajaților.
În acest moment, Biserica Ortodoxă Română este instituția cu cea mai mare și intensă activitate filantropică din România.

Parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța organizează, pe tot parcursul lunii august a acestui an, o tabără de vară destinată copiilor.
Acţiunea se desfăşoară din iniţiativa părintelui Jean Ion, sprijinit de Parohia „Sf. Vasile cel Mare” și câţiva voluntari.
Astfel, copiii vor participa zilnic, timp de două ore, de la 10.00 – 12.00, la activităţi educative şi recreative menite să-i ajute să-şi dezvolte abilităţi practice, comunicaţionale şi de socializare.
Totodată, copiii vor primi în fiecare zi o gustare oferită de parohie.
În ultima duminică din luna august, după slujba Sfintei Liturghii, părinţii şi bunicii vor primi, din partea Parohiei, creaţiile celor mici, , iar colaboratorii acestui proiect vor primi din partea parohiei diplome de apreciere.

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei.
Pe plan naţional, obiectivele acestei zile urmăresc conştientizarea populaţiei cu privire la igiena stilului de viaţă ca factor major de protecţie împotriva hepatitelor virale.
La nivel mondial, aproximativ 500 milioane persoane sunt infectate cronic cu virusul hepatitei B sau cu virusul hepatitei C, în timp ce aproape un milion mor anual.

Tot astăzi este și Ziua Naţională a Ambulanţei.
Instituită printr-o lege intrată în vigoare de la 13 martie 2015, această zi este marcată de autorităţile publice centrale şi locale prin organizarea de evenimente dedicate recunoaşterii rolului ambulanţei în salvarea de vieţi omeneşti.
Această zi nu a fost aleasă întâmplător întrucât prima „Salvare” din Bucureşti a apărut la data de 28 iulie 1906, din iniţiativa privată a prof. Nicolae Minovici.

Contribuabilii care înstrăinează clădiri, terenuri, mijloace de transport pe parcursul anului curent trebuie să achite impozitul aferent bunului respectiv pentru întreg anul 2017.
Drept urmare, cumpărătorii datorează impozit începând cu data de 1 ianuarie 2018.
Spre exemplu, dacă în cursul acestui an este înstrăinat un apartament, vânzătorul are obligația de a achita integral impozitul datorat în anul curent.
Amintim că atât cumpărătorul, cât și vânzătorul au obligația depunerii declarațiilor fiscale pentru declararea/scoaterea din evidență a bunului, în termen de 30 de zile de la data dobândirii/înstrăinării.

Ministerul Finanţelor precizează că, de la 1 ianuarie anul viitor, CAS şi CASS vor fi datorate de către angajat.
Obligaţia calculului, reţinerii şi plăţii acestor contribuţii către bugetele de asigurări sociale va reveni, însă, în continuare, angajatorului.
În acest sens, sumele, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu, vor fi preluate de către angajat. Autorităţile afirmă că măsura va asigura angajatului creşterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei şi, implicit, o pensie mai mare.
De asemenea, având în vedere şi scăderea cotei de impozitare, venitul net al angajatului nu va fi afectat.

Elevii din clasa a 5-a vor avea manual şi la sport.
Ministrul Educației, Liviu Pop a postat pe pagina sa de Facebook un link unde poate fi consultat unul dintre manualele aprobate.
Printre subiectele abordate în manual se numără ‘Dezvoltare fizică armonioasă’, ‘Capacitate motrică’, Comportamente și atitudini.
De asemenea, elevii vor învăţa despre disciplinele sportive, dar și despre igienă şi protecţie individuală.

Utilizatorii care doresc acces la servicii în roaming trebuie să activeze un plan tarifar specific.
Operatorii mobili pot comercializa abonamente sau cartele preplătite fără acces la servicii în roaming, ale căror resurse pot fi utilizate doar pe teritoriul României, iar utilizatorii care doresc acces la servicii în roaming trebuie să aibă activat un plan tarifar cu roaming inclus.
Anunțul a fost făcut de ANCOM.
Potrivit acestuia, dacă operatorul mobil nu respectă drepturile de utilizare a serviciului de roaming în spațiul comunitar, se poate trimite o sesizare către ANCOM.

7 milioane de nou-născuţi au fost înregistrați de la începutul anului în China.
Guvernul de la Beijing a anunţat că aproximativ 60% din numărul naşterilor înregistrate în acest an sunt naşteri în familii care au deja un copil.
Noile reglementări adoptate de guvern încurajează mai ales familiile din zonele urbane să aibă doi copii, după decenii întregi de limitare a numărului de copii la unul, în fiecare familie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept