Știri 10 iulie 2017

Biserica Ortodoxă va cinsti miercuri Sfânta Icoană Prodromiţa de la Muntele Athos.
Cu acest prilej, Mănăstirea Prodromița din localitatea Hârșova își va sărbători hramul.
Astfel, mâine de la ora 17 va avea loc slujba Privegherii, urmată de Taina Sfântului Maslu iar la miezul nopții, de slujba Sfintei Liturghii.
Miercuri, de la ora 7.00, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie, apoi va rosti un cuvânt de învățătură.

Astăzi sunt afişate notele finale ale Bacalaureatului.
Pentru absolvenţii de clasa a XII-a urmează admiterea la facultate.
Înscrierile la facultate încep de astăzi, iar în universităţile constănţene sunt disponibile mii de locuri.
Universitatea Ovidius are 4.700 de locuri, dintre care 1.300 sunt fără taxă.

Săptămâna aceasta este anunțată secetă pedologică moderată şi izolat puternică.
Potrivit prognozei emise de ANM, aceasta se va semnala în sud-vestul Olteniei, centrul, estul şi sud-estul Dobrogei, izolat în nord-vestul Banatului, sudul Crişanei, nord-estul Moldovei, sudul şi centrul Transilvaniei.
Din punct de vedere meteorologic, va predomina o vreme mai caldă decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării, chiar caniculară în zonele vestice şi sudice.
Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între 25 şi 36 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar cea minimă va oscila între 9 şi 24 de grade.

Ministrul Sănătății a dat asigurări că medicii rezidenți își vor primi în continuare bursele.
El a menționat faptul că există două acte normative în baza cărora acestea vor putea fi acordate în continuare.
Această reacție vine după ce Platforma România 100, lansată de Dacian Cioloș, a cerut clarificări miniștrilor Sănătății și Muncii pentru situația semnalată de mai mulți medici rezidenți, care au fost anunțați că începând cu 1 iulie 2017, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării, nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei.
Platforma România 100 a cerut clarificări miniștrilor Sănătății și Muncii pentru situația semnalată de mai mulți medici rezidenți cu privire la bursele respective.

Guvernul vrea să creeze un Centru Naţional de Informaţii Financiar Fiscale, care să interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate.
Un prim pas urmează să fie făcut la şedinţa de guvern din această săptămână.
Sistemul informatic ar urma să-i ajute pe inspectorii fiscali să urmărească mai bine activitatea firmelor şi vine şi în contextul în care toate bazele de date fiscale din Uniunea Europeană ar urma să fie conectate pentru a împiedica marile companii să-şi transfere profitul în state cu o impozitare mai permisivă.

Peste 70% dintre proiectele depuse în cadrul programului Start Up Nation sunt inovative.
Anunţul a fost făcut de ministrul pentru mediul de afaceri, Ilan Laufer.
Cei care doresc să aplice o mai pot face până vineri, 14 iulie.
Pe primele locuri în privinţa numărului de proiecte depuse se află capitala şi judeţele Timiş, Cluj şi Iaşi.
Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare şi din fonduri europene, iar suma maximă pe care un beneficiar o poate obţine este de 200.000 de lei.

Încă 150 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în România în ultima săptămână.
Numărul total de la declanarea epidemiei, în septembrie anul trecut, a ajuns la peste 7.600.
Un singur judeţ, Tulcea, nu a raportat nici un caz.
Cele mai multe cazuri, cu peste 1.000 de bolnavi, au fost raportate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.
Cei mai afectaţi sunt bebeluşii şi copiii mici până la 9 ani, nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet.
Direcţiile de sănătate publică din ţară vor primi săptămâna aceasta peste 570.000 de doze de vaccin, cu aproape 200.000 mai multe decât în anii trecuţi.

România are cea mai mare mortalitate infantilă din Europa.
De asemenea, statul român cheltuiește cel mai puțin pentru sănătatea și educația populației, dar a părăsit anul trecut, în premieră, poziția de al doilea cel mai sărac stat, arată un raport realizat de Institutul Național de Statistică.
Astfel, în 2016, România a depășit cu puțin Croația după produsul intern brut (PIB) pe locuitor la paritatea puterii de cumpărare, ajungând la 59% din media europeană.

Salamurile sunt pline de aditivi și grăsimi.
Asociaţia Pro Consumatori a analizat 13 sortimente de salam, comercializate în prezent în supermarketuri şi puţine dintre acestea aveau cu adevărat carne în ele.
Specialiștii recomandă consumatorilor să cumpere acele produse care au menţionat pe etichetă procentul de carne, care nu trebuie să fie mai mic de 80%.
Comisarii Protecției Consumatorilor au descoperit totodată, cantități mari de sare, dar și de grăsimi, iar unele etichete sunt înșelătoare, astfel că acestea nu au informații despre conținutul de carne.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept