Știri 23 iunie 2017

Biserica Ortodoxă va prăznui mâine Naşterea Sf. Ioan Botezătorul.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia astăzi, de la ora 18, slujba Vecerniei la Biserica Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, situată pe aleea Capidava, în zona Brotăcei.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfinților Ioan Botezătorul, Ioan Gură de Aur, ale Sf. Mare Mc. Gheorghe, ale Sf. Procopie, dar și ale altor sfinți.
Mâine, Ierarhul Tomisului va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și va participa la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia hramului, la mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, din Suceava.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației IPS Ambrozie, Mitropolit de Durostorum – Silistra, și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Silistra, Bulgaria, cu prilejul sărbătoririi Sfinților mucenici din Durostorum.
Totodată, duminică, de la ora 18.00, Ierarhul nostru va oficia Taina Sf. Maslu la biserica „Sf. Filofteea” din zona Billa, Constanța.
Marți, de la ora 21, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sf. Maslu la Mănăstirea Sf. Bretanion de lângă loc. 23 August, urmată de Sf. Liturghie.

Marea Britanie nu va obliga niciun cetățean european să plece după Brexit.
Anunțul a fost făcut de premierul Theresa May.
În schimb, Theresa May i-a avertizat pe cei 27 de omologi ai săi că respinge orice competenţă a Curţii Europene de Justiţie în litigiile referitoare la drepturile cetăţenilor Uniunii dupã Brexit, acest tip de diferend fiind rezervat exclusiv tribunalelor britanice.

Beneficiarii programului Start-Up Nation vor primi bani la toamnă.
Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, beneficiarii programului Start-Up Nation vor primi fonduri începând cu lunile septembrie-octombrie.
În această perioadă au mai fost demarate alte două programe de sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii.
Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, iar cei interesaţi îşi pot înscrie online planurile de afaceri până pe 14 iulie.

Firmele și instituțiile publice sunt obligate de anul viitor să angajeze un ofiţer de protecţie a datelor personale.
Acesta va trebui să aibă expertiză tehnică şi juridică şi să se asigure că firma pune în aplicare regulile europene.
Companiile care nu se vor conforma sau vor face greşeli vor primi amenzi mari.
De la 15.000 de lei, cât este în prezent, sancţiunea poate urca până la 4% din cifra de afaceri sau chiar 20 de milioane de euro, în cazuri grave.
În România nu există însă nicio instituţie care să dea atestat sau licenţă responsabilului cu datele personale.
Mai mult, firmele ar putea să nu îşi permită angajarea unui om în plus.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 4.
În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în această noapte, local, și în Dobrogea și Muntenia.
Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.
Cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureș, Transilvania și la munte, 40…50 l/mp.
La sfârșitul săptămânii, în special în jumătatea de sud a țării, în orele după-amiezelor, disconfortul termic se va menține ridicat și local vremea va fi caniculară.

Articolul de lege privind pedepsirea tentativei de abuz în serviciu este neconstituțional.
Judecătorii CCR au considerat că abuzul în serviciu se constată doar prin încălcarea legii, la care se adaugă și obținerea unui folos necuvenit, astfel că prin modul de legiferare este exclusă tentativa la această infracțiune.
Sesizarea la CCR a fost făcută în legătură cu un dosar al fostului primar al Bacăului, Romeo Stavarache, în care instanța a decis achitarea acestuia “de sub învinuirea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu în forma tentativei”.

Liderii Uniunii Europene au aprobat măsuri pentru crearea unor structuri permanente de apărare și securitate la nivel comunitar.
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a catalogat decizia drept “un pas istoric”.
În prima sesiune a summitului european, liderii europeni au aprobat intensificarea cooperării în combaterea terorismului și crearea unui Fond european pentru apărare.
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a cerut la începutul lunii iunie statelor membre suplimentarea bugetelor alocate apărării, pentru dezvoltarea structurilor comunitare de securitate.

Accesul spre Mănăstirea Prislop va fi restricționat.
Circulația maşinilor pe ultimii trei kilometri ai şoselei spre Mănăstirea Prislop (de la ieşirea din satul Silvaşul de Sus la mănăstire) va fi oprită, de săptămâna viitoare, între orele 9 şi 16, în fiecare zi, cu excepţia sâmbetelor, duminicilor şi sărbătorilor legale.
Potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara, restricţiile vor fi impuse până în 16 octombrie.
Şapte kilometri ai drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop se află în şantier din toamna anului 2015, în cadrul unui proiect de modernizare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept