Știri 20 iunie 2017

Biserica Ortodoxă va sărbători sâmbătă Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia vineri seară, de la ora 18, slujba vecerniei, la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din zona Brotăcei, aleea Capidava.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfinților Ioan Botezătorul, Ioan Gură de Aur, Gheorghe, Procopie, dar și ale altor sfinți.

Constănțenii pot circula astăzi gratuit cu autobuzele etajate.
R.A.T.C. va face o cursă de probă pentru traseele 40 Mamaia şi 100 Mamaia.
În timpul deplasării, călătorii vor participa și la un sondaj cu privire la aceste trasee, precum şi unele îmbunătăţiri ale serviciilor regiei.
Autobuzele etajate urmează să intre în programul normal de vară din 30 iunie.

O parte din constănțeni vor rămâne fără apă potabilă din această noapte.
Pentru executarea unor lucrări de înlocuire a conductei magistrale de distribuție apă, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona campusului universitar, RAJA va întrerupe furnizarea de apă astăzi, de la ora 23:00, până mâine la ora 14:00.
Vor fi afectați consumatorii din cartierele Tomis III, Faleză Nord, Satul de Vacanță, dar și stațiunea Mamaia și Mamaia Sat.

Proiectul privind ziua de 15 martie, ca sărbătoare a comunității maghiare din România a fost retras.
Surse politice au declarat că nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, iar comisiile de astăzi au fost anulate.
Senatorul Cseke Attila a declarat că termenele procedurale la mai multe proiecte legislative sunt expirate.

Angajații ar putea primi, prin lege, două noi tipuri de tichete sau bonuri valorice, pe lângă cele de masă, cele cadou, de creșă și de vacanță.
Potrivit unui proiect de lege, angajatorii vor putea oferi și tichete pentru sport sau tichete culturale.
Prima categorie va putea fi folosită pentru achitarea unor bunuri și servicii ce au legătură cu activitățile sportive, iar suma maximă lunară este de maxim 300 de lei per angajat.
Cea de a doua categorie este destinată achiziției de abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri și expoziții, parcuri tematice, precum și cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme în orice format și nu poate depăși suma de 150 de lei.
Astfel de tichete se acordă în multe alte țări europene.

Tot mai multe tribunale din SUA încep să recunoască trei părinți pentru un copil.
Legea din California, din anul 2013, prevede că un copil poate avea mai mult de doi părinți.
Instanțele din cel puțin 10 alte state americane, inclusiv din New York, au început să legalizeze o astfel de familie.
Numeroase tribunale din SUA și unii experți și-au manifestat îngrijorarea față de faptul că mai mulți părinți înseamnă un potențial conflict și mai multă instabilitate.

Tot mai multe cazuri de abuz online asupra copiilor au fost înregistrate în ultima perioadă.
Poliţia Română participă la campania europeană de informare şi prevenire a şantajului sexual pe internet, alături de poliţii din celelalte state europene.
Un raport realizat de Europol arată faptul că fetele sunt şantajate semnificativ mai mult pentru obţinerea de materiale de natură sexuală (84%) comparativ cu băieţii (53%).
Cei din urmă sunt vizaţi îndeosebi pentru obţinerea de bani, un trend relativ nou în abuzul online al copiilor.

ANM anunță vreme călduroasă în următoarea perioadă în majoritatea regiunilor.
Astfel, temperaturile aerului vor crește până la 33 – 34 de grade Celsius, iar intervalele de instabilitate atmosferică, cu averse și descărcări electrice, vor fi din ce în ce mai puține și semnalate către sfârșitul lunii.
În Dobrogea, spre finalul acestei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 — 30 de grade.
Săptămâna viitoare nu se vor înregistra variații semnificative ale regimului termic, media maximelor urmând a fi de 27 — 28 de grade.
Media temperaturilor minime din acest interval va fi de 17 — 19 grade.

Salamurile cu nitrați pun în pericol sănătatea.
Una dintre cauzele care provoacă cancerul la colon, stomac sau ficat este dată de consumul exagerat de salamuri şi carne procesată în general.
Specialiștii atrag atenția că salamurile conțin până la 300 mg de nitrați la fiecare kilogram iar aceste substanțe intrate în combinație cu mediul acid din stomac produc nitrosamine, substanțe folosite în laboratoare pentru provocarea cancerului pentru experimente.
Românii consumă salamuri cu 23% mai mult decât media europeană şi acest lucru se vede în starea de sănătate a populației.
Peste 5% dintre români mor anual din cauza diferitelor forme de cancer la sistemul digestiv.

Adolescenții și tinerii au un nivel de activitate fizică asemănător cu cel al persoanelor de 60 de ani.
Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de oamenii de știință americani.
Studiul a mai relevat de asemenea că singurele momente în care s-a constatat o creștere a nivelului de activitate fizică au fost înregistrate în cazul adulților tineri de circa 20 de ani.
Nivelurile de activitate fizică au scăzut apoi în cazul persoanelor aflate în a doua parte a vieții, dar și în cel al adulților mai în vârstă.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă cel puțin 60 de minute de activitate fizică pe zi pentru copiii și adolescenții cu vârste între 5 și 17 ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept